В Разлог скърбят за обичан лекар

Кардиологът Спас Радев загуби битката с вируса в неделя
Обновена: 23 ное 2020 21:12 | 23 ное 2020 21:11, Веселина Йорданова
12

Ден на траур в община Разлог. Жителите на общината се сбогуват с поредната жертва на Kовид-19 - кардиологът Спас Радев.  След дълга битка с болестта, в неделя Спас Радев издъхна. Стотици негови колеги, близки и приятели го изпратиха в последния му път пред болницата в Разлог.

Обичаният кардиолог се е заразил с коронавируса в началото на месеца, докато лекувал болни в разложката болница. До последно бил на първа линия, въпреки че не се чувствал добре. Със смъртта на д-р Радев работата в Разложката болница става все по-непосилна заради липсата на медици, предаде Bulgaria ON AIR.

"Работеше по цял ден и беше пример за всички ни. Съжаляваме, нашите съболезнования на семейството. Прекрасно семейство - д-р Божикова и двете му прекрасни деца. Съжалявам, но просто думите не стигат, за да изкажа и моята лична болка и болката на всички ни. Да почива в мир!", каза д-р Лиляна Жегова.

"Обичан човек, не само на територията на община Разлог. Много хора излекува този човек. Много хора, но за жалост загуби битката и тука, какво общество сме ние? Спазваме ли, не спазваме ли? Лицемерно общество в голямата си степен. Ръкопляскаме на лекари, но не спазваме. Болницата е пълна-78 човека и още има. Не вярваха някои хора", посочи Красимир Герчев, кмет на Разлог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поклон! Още един достоен човек си отиде!
8
1
 
0
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Хората са заменими - важно е икономиката да работи
7
0
 
2
 
! Отговори
свой преди 3 години
Да ви кажа от опит,изкарах го средно тежко,първите три дена бяха жестоки обаче.Имам роднина,който го изкара за ден(вероятно носител е бил поне две седмици).Имам и такъв дето почина.Ако някой все още си мисли,че е грипче,да се моли да не му дойде в къщата.Нещата са сериозни.Натрениран спортист се измаря да отиде до магазина на 50м и да си вземе вода.Ако се заразите,не предприемайте самолечение.Лекар задължително!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подозирам, че обичания кардиолог на поколения разлогчани е в своето седмо-осмо десетилетие.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Koлко годишен е д-р Радев?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богаташ и политик умрели няма. Значи няма никакъв вирос.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има още хора ,които не вярват че има такъв вирус и че може да бъде много опасенМОЛЯ ВИ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕНа загиналия доктор -благодарим от сърце и се прекланяме пред такава жертвоготовност!RIP
2
0
 
13
 
! Отговори
Мими преди 3 години
СВЕТЪЛ МУ ПЪТ!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе,викаше му софийския грип.