Децата от Центрове за настаняване в Плевен останаха без личен лекар

Причината е прекратен договор с НЗОК
24 ное 2020 13:25, Ния Христова
1
Децата от Центрове за настаняване в Плевен останаха без личен лекар
Снимка: Pixabay
Децата от Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен останаха без личен лекар. Заедно с тях и над 2000 пациенти на д-р Катя Томова. Причината за това е прекратен договор с Националната здравноосигурителна каса. Това предизвика недоволство и в социалните мрежи - от една страна към Здравната каса, а от друга и към личния лекар, предаде БНР.
 
Д-р Катя Томова е имала групова практика със своя съпруг д-р Емил Томов. По медицински причини той напуска практиката. Съпругът на д-р Катя Томова е прекратил дейността на 1 ноември.
 
"Наложи се аз да го замествам и започнах от 1-ви ноември да работя с неговите пациенти. Едновременно с това, така или иначе пиша, че има промяна в обстоятелствата, аз реших да си сменя и името на фирмата, защото сама ще работя", каза д-р Томова.
 
Д-р Пенка Костадинова, която е директор на Регионалната здравноосигурителна каса, обясни, че едва след новата регистрация, на новото лечебно заведение д-р Томова ще има право на лечебна дейност.
 
"Съгласно закона за лечебните заведения не може да бъде извършвана лечебна и диагностична дейност в структури, които не са регистрирани по съответния законов ред. Съответно тя за индивидуална практика няма регистрация на такъв вид лечебно заведение, каквото стои в Агенцията по вписванията. Няма право да осъществява за момента лечебна дейност", допълни Костадинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го интересуват някакви деца, да не би да има засегнати дупетати? А, грешка, те се лекуват безплатно в правителствена.