Helpbook: Крави ровят в кофите и пресичат околовръстния път

И още сигнали - СОТ автомобил в тревата, изоставени коли, липса на табели
24 ное 2020 23:00, Анисия Иванова
39

Снимка: Helpbook

С редица проблеми отново се сблъскват шофьори и пешеходци както става ясно от изпратените сигнали през последните дни в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни е изпратил снимки от Околовръстен път в град София, на които се виждат свободно разхождащ се едър рогат добитък, който разнася боклука около кофите до шосето и прекосява платната сред движещите се автомобили в късните часове на денонощието. Молбата е за издирване на собственика и последващи санкции преди да се стигне до фатални инциденти.

Друг наш потребител ни е изпратил снимка, на която се вижда автомобил със специален режим на движение, който е паркиран в тревните площи на парк "Хиподрума“. Авторът на сигнала твърди, че това се случва редовно, като по този начин се унищожава парковата растителност.

В район „Сердика“ пък на новоизградена улица масово и безогледно автомобилите се паркират върху тротоара, като по този начин не остават никакъв шанс пешеходците да се придвижват на обособените за това места, а трябва да слязат на пътното платно, което представлява опасност за всички участници в движението.

Постъпиха и няколко сигнала от район „Аспарухово“ във Варна. Според общинския план е изграден обръщач на движението, но поради липсата на указателна табела неправомерно се ползва за импровизиран паркинг.

В същия район няколко изоставени автомобили престояват от години, с което възпрепятства и без това затрудненото паркиране. Всичко това се допълва от липсата на осветление на голяма част от улицата, което допълнително създава затруднения на живущите и преминаващите в района.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район „Слатина“ за неправомерно отсичане на дървета: „Зад нашия блок има зелена площ и вече няколко пъти биват отсичани дървета. Ние, съкооператорите молим за съдействие за спирането на тази дейност“.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България стана Индия.
20
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Оценка слаб 2 за Контроал на всички институции. никой от въпросните институции не си мърда пръста, да си обиколи района и сам със собствените си очи да види парадокса на творенията на общини и т.н. работят само по сигнал на граждани и дори тогава не са на ясно с правомощията си. Българина затова се е разпасал и му липсва елементарна дисциплина. Предлагам ветеринарни служби и ведомства да имат пълномощията да евтаназират животни които са извън разрешения ареал, безкомпромисно.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми надойте си бе!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А на Фандъковаза бездомни кучета в "европейска" столица става въпрос
17
1
 
3
 
! Отговори
А на Фандъкова преди 3 години
бездомните ***, кой ще ги покаже? Или те са за закръгляне на нечии доходи. В коя нормална държава има такова чудо?
16
0
 
5
 
! Отговори
loves2drive преди 3 години
Туй с кравите, нормално..., ама в Индия.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез' крави да не са с онез' недосегаеми и неоткриваеми бикове от миналия месец?
14
1
 
5
 
! Отговори
Варели Смърдальонов преди 3 години
Някои хора си гледат крави и прасета в апартаментите, кво? А други хора са по-мръсни и смръдливи от ***, както например Далавери Смърдальонов.
13
0
 
3
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Това да не е намек, че околовръстното е краварник?
12
0
 
2
 
! Отговори
Dtrumpp преди 3 години
Е не стаа, и през 25 век бай *** ще си е в бг....
11
5
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Да ви имам проблемите,егати новините в България,крави се разхождат и т.н.леле леле,в тая държава всички сте за оплакване,та след тиква очаквам и пъпеш да дойде на власт,дано скоро не стъпя там,че иначе .......
10
1
 
0
 
! Отговори
Н..е..г..р..о преди 3 години
и ся как ши продаваме наркотици, в китай са забранени?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо днес няма статии за великия байдън? Дали американците ще се примирят, че изборите в САЩ бяха спечелени от Китай? Цял свят видя какво се случи. Излагацията е пълна.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Внимавай с подобни изказвания. Има прекалено мнго хора, които не искат да живеят в тази реалност и биха я променили, ако им се даде шанс.
7
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
В багажника на колата имам инструмент срещу крави и ковид 19. Представлява 80 см.цилиндричен дървен предмет, който е предназначен за подпиране на човек,на който му е трудно ходенето.
6
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Кравите търсят ваксина срещу Ковид 19 ..изплашени и те милите !
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори кравите ни са по- свободни от американците, които вече са роби на китайските кучеяди.
4
7
 
1
 
! Отговори
Бостън преди 3 години
Здравейте Африканци!!! Добре си ви е там!!РОДУЛЮБЦИ !!!!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така и така сме тръгнали по пътя на Америка,тогава глобите трябва да се вземат веднага, пък после да се търси виновния.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побългарили са се.