Все по-голяма нужда от учители доброволци в област Велико Търново

В областта общо 43-ма учители са заразени с COVID-19
24 ное 2020 11:12, Ния Христова
11
Все по-голяма нужда от учители доброволци в област Велико Търново
Снимка: Pixabay
В област Велико Търново все повече училища търсят студенти доброволци да поемат часовете на болните от COVID-19 учители, съобщи БНР.
 
В област Велико Търново в момента общо 43-ма учители не водят занятия, тъй като са заразени с COVID-19, сочат данните на РЗИ.
 
Местата на болните педагози основно се заемат от студенти от Педагогическия факултет на ВТУ, обясни деканът проф. Венка Кутева:
Още по темата
 
"Вече ни търсят от няколко общини и ни молят да подаваме студенти. Над 30 са студентите доброволци от Педагогическия факултет, които заместват в различни училища. В момента издирваме в електронната система студенти, които са с постоянен адрес в община Павликени, за да влязат там да заместват".
 
44% от училища в областта са преминали на дистанционно обучение, включително за началния и прогимназиалния етап, заради болни педагози и ученици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Милен Марков преди 3 години
Фалшиви новини вие от Днес.бг направихте ли си труда да разберете каква е истината не сте защо тогава пишете глупости нямаш ли връзки особено в Велико Търновска Област учител не можеш да станеш съпругата ми е бивш учител махнаха я защото няма връзки и пари да си плати мястото и не е само до нея колко млади учители искат да работят тази не лека професия но уви и сега пишете глупости!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как ги търсите тези учители? Лично аз съм регистрирана в платформата за заместващи учители, регистрирана съм в бюрото по труда и съм кандидатствала на 100 обяви. Нямаш ли връзки си гола вода! Търсете, пожелавам успех!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Милен Марков преди 3 години
Да преподава Областният Управител шефа на Руо Розалия Личева директорите изгониха младите учители сега нямали кадри че и нагли на всичко отгоре студентите ще работят без пари тези *** да крадат срама нямат
6
0
 
5
 
! Отговори
Тончо преди 3 години
Ааааа, търсите учители ли? Още на 15.09 ви казах, че ще внасяте учители от Конго много скоро.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро Брейка е перфектен в тошознанието, става за даскал.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако трябва да сме честни места за учители за хора без връзки няма каквито и статии да списвате. Опитайте се вие да си намерите учителско място да видим дали ще успеете.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата тряаа да учат присъствено (според министъра), без значение колко учители ще се споменат и кой ще преподава после.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВТУ е в необявен фалит и пред закриване. Постоянното облекчаване на условията за прием, както и цялостното премахване на изпитите, не дадоха особен резултат. Но така са нещата в града на 500-те лева.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе,щом и Велико Търново изпитва недостиг на учители а да не забравяме че там е Люпилнята на педагози в България ВТУ"Св.Св.Кирил и Методий"не ми се мисли какво ли е положението в останалата част от държавата?