Почина жената, която 4 дни чака линейка

Семейството й обвинява медиците от сливенската болница
Обновена: 25 ное 2020 12:06 | 25 ное 2020 12:06, Ния Христова
49
Почина жената, която 4 дни чака линейка
Снимка: Pixabay
Почина жената, която беше приета в сливенска болница след няколко отказа на линейка, съобщи bTV. Семейството й обвинява медиците за забавено лечение. 
 
Те твърдят, че в изолатора на спешното отделение се чака с часове. От болницата в Сливен, че са на предела на силите си. 
 
Само два дни, след като е хоспитализирана в тежко състоание и с коронавирус, 67-годишната жена издъхва. 
 
"Ако я бяха прибрали навреме в болницата, нямаше да се стигне дотук", казва Петранка Ботева, сестра на починалата. 
 
Близките й твърдят, че освен отказ да бъде докарана с линейка, жената прекарва и четири часа в изолатора на спешното. 
Още по темата
 
Крип от изолатора показва как хора със съмнения за коронавирус чакат в препърнена стая. Човекът, заснел клипа, е придружавал баща си, който бил с COVID-19 и двустранна пневмония. 
 
От болницата в Сливен казват, че всички COVID легла в четирите отделения са пълни и работят на предела на силите си. 
 
"Ако не искат да чакат, да отидат в друга болница, но в момента такова е състоянието. Ние сме във военно положение", заяви директорът на МБАЛ-Сливен д-р Васислав Петров. 
 
В сливенската болница само за седмица са починали 22-ма пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маска парещите да четат и да знаят защо родът им ще бъде прокълнат до девето коляно
40
1
 
9
 
! Отговори
така е в България преди 3 години
няма пари за линейки...да сте чули депутат да се лекува ш България .... трчбват мерцедеси не линейки...не виждате ли...всчка година да се дигат парите на утрепките в парламента...15 линейки са достатъчно за цяла софия.... :Dнали искахте да си плащате...нали промяна..ми ето..отиваш при скапан лекар и те лекува от незнаили болести..които хапчета станат значи от това е болен....добрите лекари защо не са в бг вече... честито на спечелилите..за по-добра промяна...за унищожените фабрики и и тн.БРАВО
39
0
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
И ТАЗИ ЖЕНА "ДОКТОРЕ" НАТЕГАЧ СИ ПАЛИШЕ МАСКАТА??? И ОНЕЗИ ОТ КОРИДОРИТЕ, И МОМЧЕТО ОТ БУРГАС И ТЕЗИ ОТ ВАРНА ПЛОВДИВ БЛ. ГРАД И ОТ СЕЛЦА И МАЛКИ ГРАДЧЕТА??? САМО ПИТАМ???!!?!?. БОГ ДА ПРОСТИ ПОЧИНАЛИТЕ.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Добре ве хора, ние за какво си плащаме здравните осигуровки?"За кавко плащаш? Да може Ангейов да си дава 100к заплата на месец, че много работа върши. Мислиш ли че е лесно всеки ден да си отменяш старата заповед и да издаваш нова, която утре ще отмениш, а?
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ве хора, ние за какво си плащаме здравните осигуровки? Десетки хиляди левове съм внесъл лично аз в хазната за не знам си колко години и накрая излиза така, че всички са равнопоставени за лечение, независимо дали са внасяли своите здравни осигуровки. Така, накрая точно изрядни хора като нас ще чакат, докато разни там други е тноси и всякакви хора без внесен лев ще ги лекуват. Какъв е този абсурд? Когато протестират, хората трябва за такива неща да надигат глас, а не за глупости.
36
2
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ТИКВО , ПОЗДРАВИ ЛИ ТЕ ПРЕЗИДЕНТА НА...... СОЛОМОНОВИ ОСТРОВИ ...ЗА ПОСТИГНАТО ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА ???
35
3
 
4
 
! Отговори
Всъщност... преди 3 години
..четири дни или часа е чакала?
34
2
 
10
 
! Отговори
индиец преди 3 години
В Сливен не беше ли най голямата римлянска общност в България ?
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиците, но и те са болни и няма кой. Борисов, ГЕРБ и бизнеса е с основна вина, защото махнаха карантината в юни и короната се размножи и зарази и лекарите..
32
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера гласуваха бюджета на Здравната каса. Стана ясно увеличението на докторските заплати, но и дума не споменаха за разходите за пациенти, т.е. здравето на хората не е важно, а ние от това и не се интересуваме. Ние кротко си плащаме солидарно, за да се лекува кохортата безсмъртници. Системата ни убива целенасочено и планомерно!
31
1
 
24
 
! Отговори
Яго Аспас преди 3 години
Сливенската Болница ''Ив.Селимински'' е превърната в Родилна Станция и База за сестрите Шведо-Българки от маалата .Там всеки ден докторите акушират и израждат по над 100 нови аканъ българи .Всеки Ден !
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По всяка вероятност статията е измислица. Все пак Баце, Дончев, министърчето и неизброимо количество гербаджийски изкопаеми в продължение на месеци ни убеждават, че всичко е наред и здравната система работи безотказно. Вярвайте на своя Вожд! Един той е самодържец на разградения, ограбен и опожарен бастион на корупцията, който наричаме държава.
29
2
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Явно в България -дали ще си в Болницата или у дома -е едно и също!! -Тогава защо ни удържат здравни осигуровки?? защо в НЗОК има всяка година 5 милиарда лева за крадене ?? Защо трябва да плащаме за нещо което не съществува (Здравеопазване)
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ние и не ходим. Колкото ходим в полицията за помощ, когато са ни ограбили, толкова ходим и при лекарите, когато сме болни.И в двата случая си навличаме нови проблеми.Аз лично съм благодаря!
27
2
 
3
 
! Отговори
я па тоя преди 3 години
И на кой му пука??????На лекари ли,на бибитан ли,на ментарджийски ли....
26
3
 
17
 
! Отговори
expert преди 3 години
ВСИЧКИ ТЕЗИСЛУЧАИ , потърпевшите да заведат дела в Страсбург и да осъдят пародията на Държава и народ!!! НЕКА БОЛНИЦИТЕ ПЛАТЯТ ТЛЪСТИ ПАРИ А КОИТО ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ СА ЗИЙНАЛИ И КАРАТ ЧЕРНИТЕ ЖИПУВЕ!
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Ви Моко преди 6 месеца разправяше че българите не хващали короната щото били много БЦЖирани навремето...мухаха...как го избрахте тоя *** бе българчета????
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В колко часа са аплодисментите за лекарите?
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не говорим кой иска да чака и кой не. Нали медицинските лица трябва да правят преценка кой МОЖЕ да чака и кой - не. Или болните само решават?
22
4
 
20
 
! Отговори
Спиро преди 3 години
Като не се спазват елемнтарни правила да не се заразим, ще е така! Сутринта в метрото една пик*а си стои без маска и си говори на висок глас по телефона и плюе срещу нея стоящите. Една жена, която седеше точно срещу нея и беше в най-голям риск от наплюване й направи забележка и онази като навдигна една врява, скочи срещу жената, как нямала право да я снима (явно жената я е снимала), как можела да я осъди, как можело да я глобят за маската, но имала право тя да реши дали да я носи! ....