184 души медицински персонал в област Сливен са с COVID-19

Само през ноември 23-ма са били диагностицирани
26 ное 2020 15:30, Ния Христова
8
184 души медицински персонал в област Сливен са с COVID-19
Снимка: Pixabay
184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април досега, съобщи Областният кризисен щаб. Според данните от началото на месеца досега заболеваемостта сред работещите в здравеопазването продължава да ръсте тревожно.
 
Само през ноември са диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента. Сред заразените са 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери. 
 
От установения с COVID медицински персонал 49 са лекарите. Повечето са от болничната помощ, и трима стоматолози, уточняват още от Областния кризисен щаб, цитирайки данни на РЗИ. Инфектираните медицински фелдшери са 10, като повечето са от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите са 52-ма души.
 
Две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура също са дали положителни проби. Двама лекари-специалисти от болничната помощ са починали, след заразяване с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само там цели отделения с реаниматори са с Ковид и няма кой да работи но пресечката с магистрала някоя си е супер Е народе харесват ли Ви магистралите
7
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ами така ще да е!...След като не турат ЧУДОДЕЙНИТЕ "маски" и "не ползват" защитно облекло.....какво,що са кискате?..-Не ви ли набиха в главите,че носенето на НАМОРДНИКА,най-фриволно наречен "маска", е начина да избегнете заразата?..какво?..Викате.. "Нема медицинско лице,което да не спазва стриктно заповедите на счетоводителя Берлага,калесан за "Министър на болестите и погребенията"?Е,ако е така следва,че..ИМА НЕЩО ГНИЛО в цялата ИЗВРАТЕНАДАНДАНИЯ!!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Браунау преди 3 години
Въпрос: трябва ли манrал да бъде лекуван от ковид или третиран със същото?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи след 30 години реални осигуровки в тая пропаднала държава...Антидокторите ми разправят, че няма места в болницата и искат локдаун... Не ми е жал за Вас... Както и на Вас... За мен... Лекувайте, скандинавците и глей да ги не упуснете... И се кръстете в тиквата... Вашият патрон!
4
0
 
1
 
! Отговори
Непукист преди 3 години
Боли ме тръбата за което.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефа на НОЩ-та,дето му викат генерал,вместо доктор или професор/ако е повече генерал,отколкото доктор,да си ходи в армията/не искаше да назовава заразените по етноси,щото не било политкоректно,нищо,че те най-много разнасят заразата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то е ясно,че при тая популация в и около Сливен ще има най-много заразени медици.
1
0
 
7
 
! Отговори
Антидоктор преди 3 години
Ааа...Лекувайте сега яко шведите дет не са платили 1 лев осигуровки... Яко ли се заразявате... Яко, ще е, кат слугувахте на тиквите 11 години и ни хър ни мър...