Декември идва със сняг, днес остава слънчево и студено

Максималните температури ще са от 9 до 14 градуса
26 ное 2020 08:07, Елка Василева
14

Денят започва с минимални температури от минус 4 до 1 градуса, по Черноморието положителни - до плюс 3-4. Утрото се очертава слънчево и студено с условия за слани.

През деня ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха за деня са от 9 до 14 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът по високите части - над 2200 м, ще бъде до умерен от север със скорост до 30 км/ч, в ниските части от изток - със скорост до 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 2-3 градуса, а на 1500 м - до 7-8.

В петък и в събота ще има повече слънце. В неделя облачността ще бъде значителна, като облаците ще закриват и планинските ни първенци. Преръмявания са възможни в Тракия и по Черноморието. През нощта срещу понеделник се очаква дъжд в южните райони.

А зимата настъпва в началото на декември. Часове между 30 ноември и 1 декември постепенно страната ни ще попада под влияние на блокиран средиземноморски циклон.

Преобладаващите валежи отначало ще са от дъжд, но привечер по високите полета над Западна и Северозападна България дъждът ще премине в мокър сняг. Очакваната снежна покривка ще е между 2-5 см.

Вижте цялата прогноза във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак са питали Емо Чолаков какво ще е времето.
7
1
 
2
 
! Отговори
дебел сняг преди 3 години
До истината- Дебел комат!
6
1
 
1
 
! Отговори
само за една нощ! преди 3 години
До Анонимен 6Вместо ца чаша мляко - ..цяла крава да купуваш! Чиста работа!
5
0
 
6
 
! Отговори
хмм преди 3 години
А бе Рачев нали каза че чак към средата на декември ще вали сняг. Тази ми говори за 1-ви Декември...Тия там, комуникират ли си помежду си? Да вземат да се синхронизират, че дезинформират хората.
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А зимата настъпва в началото на декември"***! Декември е есенно- зимен месец. Зимата идва на 23 Декември, дори и утре да завали сняг, не означава, че Зимата е дошла, тъй като все още е Есен!
3
2
 
35
 
! Отговори
Синоптика преди 3 години
Пак ще има репортери на бтв и нова тв.на всяко кръстовище ,да предават на живо,как се справят шофьорите в "тежките зимни условия"😂
2
4
 
40
 
! Отговори
истината преди 3 години
пак ще ни "изненада" снега. Никой не очаква да има сняг през зимата...
1
1
 
31
 
! Отговори
😘 преди 3 години
Ми то ако през декември нямя сняг, то кога ще има? По-лошо е когато май идва със сняг.