МБАЛ "Св. Мина" няма да се превръща изцяло в COVID болница

Леглата за паценти с коронавирус ще се редуцират до 60
26 ное 2020 19:27, Ния Христова
9
МБАЛ "Св. Мина" няма да се превръща изцяло в COVID болница
Снимка: Pixabay
Нова заповед на РЗИ-Пловдив отменя трансформирането на общинската МБАЛ "Св Мина" в изцяло COVID болница. 
 
Лечебното заведение ще редуцира леглата за COVID пациенти от 137 на 60, тъй като това е обемът, който към момента може да бъде обезпечен. Това съобщи на извънреден брифинг заместник-кметът на града Анести Тимчев, цитиран от bTV.
 
Със заповед на директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева в лечебното заведение трябва да бъдат разкрити единствено и само 60 на брой места за болни в средно тежко състояние, уточни той. 
 
Към момента 59 легла са заети. Оборудването с медицинска апаратура продължава. Днес е получен респираторен апарат, произведен от фирма БТЛ, която има завод в Пловдив. Очаква се да бъде дарена още медицинска апаратура. Референтна лаборатория за PCR тестове за пациенти на общинските здравни заведения също беше разкрита.
Още по темата
 
"Целта ни е с разкриването на лабораторията да улесним работата на болниците и по-бързото диагностициране, което е жизнено важно за някои пациенти", обясни д-р Калин Калинов и подчерта още, че кадровото и техническото обезпечаване на болницата продължава. Той припомни, че ОБщина ПЛовдив е изпълнила всяка една заповед на РЗИ по разкриване на болнични легла, като за целта военните в града също осигуриха такива. 
 
"И двете общински болници са подсигурени с лични предпазни средства за медицинските специалисти, които са на първа линия в борбата с COVID. По отношение на МБАЛ "Св. Мина" се работи за подобряване на техническата и кадровата обезпеченост. Необходими са още 4 лекари и 12 медицински сестри, които да обгрижват болните", посочи д-р Калин Калинов. 
 
Той напомни още, че преди месеци е заявил, че МБАЛ "Свети Мина" не отговаря на изискванията да бъде инфекциозна болница: местоположението й не е подходящо, не разполага с достатъчно оборудване и персонал, липсват няколко входа за пътникопотока, няма паркинг и т.н. Въпреки това от Община Пловдив са направили всичко необходимо болницата да се преведе в работен режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка заповед е предпоследна!
8
0
 
7
 
! Отговори
Боко не направи преди 3 години
Нито една реформа от 2009. Нито ЕДНА нито е-д-н-а. Само кражби!
7
1
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
РЕЗИЛ СИ ТИКВО , ПЪЛЕН РЕЗИЛ !И ДЕТСКАТА БОЛНИЦА ТАКА Я НАПРАВИ И АЕЦ БЕЛЕНЕ , КОЙТО НИ ОБЕЩА 2009 Г. ..............РЕЗИЛ СИ , ТИКВО !
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказало се е, че няма достатъчно стълби за пациентите.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатът от 8 месчно спане ядене и пиене на управляващите това се случва сега само ме тях управляващите ше ги лекуват с рамдесевир и кръвна плазма без да им искат донори другото кскто дойде е за нас останалите
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) не иска да става еднопрофилна болница за активно лечение(EБАЛ)...
3
1
 
5
 
! Отговори
Бацо преди 3 години
Няма пари, действайте!
2
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Гарантирано от герб
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега сигурно ще сте доволни