Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон?

Какви са предприетите мерки в ски курортите?
Обновена: 27 ное 2020 09:32 | 27 ное 2020 09:30, Ния Христова
29
Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон?
Снимка: БГНЕС
"Ние като общество очакваме от европейските политици авангардни, а не ретроградни решения. Решението за ски курортите е консервативно и нереалистично. Считаме, че аргументите не издържат. Икономиката е част от живота ни. Здравето също е такова, но и то струва пари. Подобно решение означава компенсации на загуби за над 100 млр. евро за цяла Европа". Това заяви в ефира на Нова ТВ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова.
 
Карастоянова благодари на правителството за заетата позиция и увери, че всичките ни зимни курорти спазват наложените мерки.
Още по темата
 
"Изравняването на PCR и бързите антигенни тестове е наложително. Това ще доведе до сериозна подкрепа за авиацията и пътуванията", каза Карастоянова.
 
Тя добави още, че в курортите у нас са инвестирани хиляди за санитарни уреди и покриването на хигиенните изисквания.
 
"Тези места са по-сигурни дори и от домовете ни. Защото вкъщи много хора нямат възможност да чистят през няколко часа", добави още д-р Карастоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 3 години
Ще се карат ски на Банско и през тази зима!
23
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Бога ми, каква почивка. Колко неадекватна е тази реакция, почивка по време на пандемия! Супер безотговорно е да се подстрекават всякакви излишни пътувания на този етап.
22
1
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон?Няма да бъде безопасна, защото лятото също ни уверяваха, че всичко е ок и след това септември стана страшно. Но забравих, че ние сме си виновни и затова за да няма виновни никакви курорти!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха ха ква почивка бе? Нали хотелите им ще стават Ковид болници, от там да печелят. Никой с акъла си няма да тръгне тая зима
20
0
 
2
 
! Отговори
до18 преди 3 години
Ами който иска да поема риска - да ходи. Ще го изкара по един или друг начин - или ще придобие имунитет или ще умре. И в двата случая става безопасен за околните.Ключовият момент тук е че ако се зарази трябва да пази околните, които не искат да рискуват. Това мислене липсва при *** и затова се налагат карантини. Всичките беди идват от т-ъ-п-о-т-и-я-та.
19
0
 
1
 
! Отговори
Пистааа преди 3 години
На пистите-да, в кръчмите-не.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Меркел ли е Зеркел ли е, ама по улиците им вечерното време е пустош, а я виж по Витошка и заведенията у нас е пълно, пък после имало много заразени? Еми ние сме си виновни, това е.
17
0
 
1
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До BebokТи не си ли затворен?
16
0
 
1
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 18 АнонименНе немците - Меркел!
15
0
 
2
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 11 АнонимеННе мога да повярвам (че сте излезли, пък камо ли на море)! Морето стана ли развъдник? Просто, който го е страх от мечки не ходи в гората!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те немците са решили да затварят всичките си зимни курорти и писти, ама наш *** ще прави голямата печалба, за сметка на тези дето ще се заразят, е няма такава ганьовщина никъде!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** и хигиена, и да се спазват мерките просто който отиде ще е голям екстремист и мазо. хист и със сигурност може да се зарази!!!
12
2
 
4
 
! Отговори
Зеленоок преди 3 години
До 2 АнонименГолямо мрънкане.... най-много хора се заразяват в градския транспорт и преди с грипа и сега с короната... но това не означава спирането му, а редовно почистване, редовни превози и да няма тъпканица. Децата са най-малко виновни и не вярвам да са най-страшното нещо на света.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зимните курорти в ЕС със сигурност ще са безопасни. У нас няма как това да се случи, при условие, че масовият "работник" там е с квалификация трети клас втория срок, плоскоземец антиваксър, невярващ във вируса и пеещ как маските запушват усти. От такъв човек, укриващ 90% от доходите си и работещ почти незаконно, няма как да очакваме да ни пази. Разбирайте- камериерки, миячи, сервитьори, бармани. Не слагам всички под общ знаменател, но масовката е такава. Няма как да повярвам на празни приказки.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има такава. Кой знае за летния сезон...едва ли и тогава.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безопасна ли ще бъде зимната почивка този сезон? Абсолютно безопасна руска рулетка с 2 патрона, играта да започва.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да говориш за зимни ваканции по време на пандемия е меко казано СЛАБОУМНО !!
7
1
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ ХОТЕЛА НА МОРЕТЕ ДОКАТО ЗАКУСВАХА НАРОДА БЕШЕ ДОСТА И НЕ НОСЕШЕ МАСКИ,, МАЙ САМО АЗ НОСЕХ МАСКА!ТОЧНО КАКТО КОМЕНТАР 4 ПИШЕТЕЗИ ЗИМНИ КУРОРТИ ЩЕ СТАНАТ СУПЕР РАЗВЪДНИЦИ НА КОВИД
6
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА ДА, МНОГО БЕЗОПАСНА ЩЕ Е :DДА ПАДНЕШ КАТО ТАЗИ ОТ СНИМКАТА И ДА СИ СЧУПИШ ШИЙКАТА НА ТАЗОБЕДРЕНАТА СТАВА :D
5
1
 
12
 
! Отговори
kirov преди 3 години
Разбирам хората които работят в туристическия бранш, но работа на курорти по време на пандемия (при затворени училища, молове, магазини, събирания само до 15 човека) е необяснимо. Невъзможно е да спрат разпространението на вируса в хотелите (ако има заразение гости).В края на краищата е лично решение - щом не е забранено, който иска може да ходи и пързаля.Само да не се изпързаля или направи това с други.Нашето семейство няма да посещава курорти то пролетта. Лично решение.