Лекарства в аптеките има, само "Фраксипарин"-ът е проблем

Това отчитат от Асоциацията на собствениците на аптеки
27 ное 2020 18:00,
7
Лекарства в аптеките има, само "Фраксипарин"-ът е проблем
Снимка: БГНЕС

Хората все по-малко се презапасяват с лекарства, отчитат от Асоциацията на собствениците на аптеки. Почти всички медикаменти са налични в аптечната мрежа с изключение на някои антитромботични лекарства, съобщи пред БНР председателят на организацията Николай Костов.

"Търсенето вече не е такова, каквото беше. Аз мисля, че доста хора сами си направиха локдаун. Доста хора се ограничиха с излизането на улицата, с контактите, пазаруванията и това се усеща в последните десетина дни", допълни той.

По думите му антибиотиците, които се търсеха, сега вече са в наличност. "Единствено "Фраксипарин"-ът остава като проблем, но той беше проблем още преди кризата. Тя само го задълбочи", обясни Костов.

Още по темата

Относно зелените коридори за пазаруване в аптеките, които отпаднаха, Николай Костов заяви, че решението е разумно.

"Два коридора са твърде много, както беше последно и това започна да пречи на всички, защото става дума за 4 часа и половина от нашето работно време. Това беше голям проблем за всички. Радвам се, че това се разреши", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
сиси преди 3 години
И без пандемия липсват куп лекарства. Особено тези с ниските цени,заради ниските за някои държави квоти. Има и липсващи без аналог. Как е с колхикум дисперт например.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фраксипарин-ът има аналог (заместител), но от него също няма! Няма и в турция. Няколко познати ходят по аптеките там и им връщат рецептата. Всички останали лекарства ги дават.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яките гербави лъжи продължават! Днес търсих азитромицин за болната ми майка, личната и лекарка го предписа. Ами едвам го намерих на десетата аптека, като там също свършваше и аптекарката каза, че ще има отново най-рано след две седмици. Оставка, убийци!
4
4
 
3
 
! Отговори
ямболски цървул преди 3 години
Ползвайте аналози, бре!
3
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Айде стига вече глупости и лъжи, да не си губя времето да ви изреждам колко лекарства няма по аптеките. Лъжи, лъжи, лъжи.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как пък ще е с малък срок на годност? На опаковката пише 3 години?
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги е бил проблем.Хората се презапасяват, а фраксипаринът има много малък срок на годност - практически запасите след това се изхвърлят.