Още болни от COVID-19 в Дома за възрастни до село Пъстрогор

Всички заразени нямат симптоми
27 ное 2020 12:55, Красимир Ангелов
1
Още болни от COVID-19 в Дома за възрастни до село Пъстрогор
Снимка: БГНЕС

Разраснало се е огнището на COVID-19 в Дома за възрастни хора с психични разстройства до свиленградското село Пъстрогор, където на 18 ноември бяха установени петима потребители с вируса.

От напревине110 PCR-теста в социалната институция положителен резултат са отчели 13 потребители и 11 души от персонала, съобщи Областният кризисен щаб в Хасково.

Всички заразени са безсимптомни. Сред тези с позитивни тестове са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция, уточняват от щаба.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починалите са 6 и излекуваните един.

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково, медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград.

С COVID-19 е била установена и преподавателка от ОУ "Христо Смирненски" - Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа.

Положителна е детегледачка от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - гр. Хасково. Предстои в Центъра да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Вече не чете какво е напечатал. Няма верме да порверим и коргираем напсианото. Храта ще го порчетат.