Ревизоро: Бургас върви към водна криза, ще стане Перник 2!

Никой нищо не прави по въпроса, алармира министър Димитров
Обновена: 27 ное 2020 11:53 | 27 ное 2020 11:18,
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас се приближава към водна криза, до 6 месеца ще се случи. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна в Народното събрание. Той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната, съобщава БНТ.

Той предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2 и че никой нищо не прави по въпроса".

Димитров алармира, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Още по темата

Министърът предупреди и за водна криза в земеделието догодина, защото обезпечеността с води сега е 45%, а никой не знае дали ще вали. Изреди редица случаи на неузаконени водопроводи, въпреки молбите му. Той не е съгласен да се стоварва цялата вина върху МОСВ и смята, че министерствата воюват помежду си и цензурират, като не изпълняват дори взети на Министерски съвет решения.

Димитров покани парламентарните групи да излъчат по двама депутати от група, които да отидат в екоминистерството, за да ги запознае с обективната картина и да се обмисли как да се излезе от ситуацията.

От БСП коментираха, че този път не те, а министър от кабинета Борисов е дал оценка на управлението.От ДПС поискаха премиерът да дойде в парламента, за да опровергае своя министър и да го освободи или да потвърди изнесената информация и да подаде оставката на кабинета.

В същото време лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска оставката на Емил Димитров-Ревизоро или оставка на цялото правителство. Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов, който или да отрече или да потвърди думите на Димитров, че догодина предстои водна криза в земеделието и водни бунтове.

"Трябва да се сложи край на 10-годишното безвремие, в което ГЕРБ пребивава във властта. Министерствата не си комуникират помежду си. Няма кой да организира работата на МС. Това беше оценката на министър Димитров. Нека премиерът дойде в НС или да опровергае казаното и да поиска оставката на министър Димитров или да подаде оставката на цялото правителство", каза Карадайъ.

Председателката на НС Цвета Караянчева отвърна, че ще се свърже с Борисов, за да го уведоми за искането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 3 години
Държавата вече е затрита..................въздухът е пълен с корона-вирус, вода няма да има, ядете химия от западните вериги...............а вие стоите пред телевизорите и компютрите и псувате на чаша ракия!!Халал да ви е прехвалената демокрация!!!
100
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Ковида преди 3 години
Вееееесела Ковидаааа! Коу Коу Коу
99
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Първо се източваха язовирите, при тях също яко, както и при предишни правителства и сега се учудват, че има водна криза. Никакъв контрол и стопанисване, но никой не съди и Ревизоро и другите преди него. Нено Димов е с условна присъда. Да се заемат с въпроса, вместо да ни плашат.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
взеха ви парите, взеха ви водата и въздуха, сега ще ви вземат и последното останало - времето на живота, който ще прекарате вкъщи, вместо да живеете пълноценно. Погледнете го как изглежда отстрани - изгелжда като да сте овце
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за гербавите е ясно - те и сега пият директно от шланга на пожарникаря, ами нормалните хора какво ще правят
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ОБРА4ИТЕ ОТ ДПС МНОГО СА ОГЛАДНЕЛИ"а ти скоро ще си много ожъднел ха ха ха
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
hobby ministri...ama hubav futbol igraiat...
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
she piat banat pesni na lycoil
93
2
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ОБРА4ИТЕ ОТ ДПС МНОГО СА ОГЛАДНЕЛИ ТА СА ОСВЕРИПЕЛИ !!!!!!!!!
92
3
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо Цоца преди 3 години
о, неразумни юpoди, поради що оставихте да ви вземат и водата и само лалате по форумите? капка достойнство ли няма останало във вашите празни души
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами почвайте да ги назовавате нещата с истинските им имена,в края на краищата няма само вождът да ви прави на жертвени агнетата-Я!
90
0
 
1
 
! Отговори
ivanov преди 3 години
Разбрахме, че най го е грижа за земеделците, латифундистите .. Те ли го натискат с пари и бич...
89
0
 
4
 
! Отговори
Токата от Раднево преди 3 години
Някой да направи кампания в HelpKarma за нов язовир в Бургас.
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас е мъртъв икономически град. Младите бягат , заплатите 700-800 лв. Една гарсониера 100 000лв . Най-добрият град за живеене хах смяях
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай сега каква криза при земеделието след като преди няколко години Любимец на ББ изпонаряза и предаде на скрап всички тръби от изгражданата с години напоителна система.
86
2
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
След десет години разсипия какво да очакваме - системите в държавата капят една след друга като гнили тикви :))))
85
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "никой нищо не прави" бе, нали си министър? Айде министерствай, на бездействащите и пречещите налагаш санкции, докато се пречупят. На баце му обясняваш нещата простичко, на лаически банкянски диалект. И после действаш с 200!
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-важно е, че бургаския кмет получи наградата "Стефан Стамболов" от Библиотекарско-сарайския университет. Връчи му я лично проф. Д. Иванов (Митьо Гестапото).Бургас и да остане без вода няма страшно. Ей го морето. Вода много, и за миене и за пиене!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревозорът се стяга за идващите избори! В биографията си има малко знания и много интриги .
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че имаме министър, да разпраща писма и да предупреждава