Какво накара лекар с COVID-19 да работи на първа линия?

Той се грижи за пациентите в разкрития наскоро COVID-сектор
29 ное 2020 09:25, Ния Христова
9
Какво накара лекар с COVID-19 да работи на първа линия?
Снимка: Pixabay
Във време на пандемия много често се случва медиците да избират здравето на пациентите си пред своето. Такъв е случаят и с доктор Камен Кожухаров, директор на Онкологичния център в Русе, който работи в разкрития наскоро COVID-сектор. Той самият е заразен с коронавирус.
 
"Съществува приказката „мокър от дъжд не се бои”. Аз се чувствам добре, почти нямам симптоми и вероятно съм от групата, която преминава през вируса по-леко. Направих си бърз тест, за да проверя просто как се чувства пациентът. Аз съм добре и искам да помогна и разбера каква е организацията в отделението", каза д-р Кожухаров пред Нова ТВ.
Още по темата
 
Лекарят разкри, че най-същественият проблем в лечебното заведение е кислородът. Сградата, в която е разкрит COVID-секторът, не е предвидена за пациенти с подобни нужди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Много си смешен с тия забележки.Мутафчийски предупреди за тежко протичане на инфекцията и затруднения пред всички здравни системи, в това число и нашата.Обвиняваш го,че те ,,плаши,,.Ангелов работи денонощно за разкриване на нови и нови легла и оборудването им. Бил се хвалел. Не те плашел.Извади си главата от пясъка вече.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един си жертва здравето и живота. Друг гори маски на площада.Въпрос на морал и чувство на отговорност.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо са ни легла без достъп на кислород?"За да се водят на хартия и Коцко Здравето да те убеждава че всичко е наред и легла има. Нъл се сещаш че не е само за това да те баламосват? :)
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо са ни легла без достъп на кислород?
3
2
 
5
 
! Отговори
Какво накара ли? преди 3 години
Вкорененото у българина желание да сподели всичко, което има, с другите.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропаганда
1
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма лошо, но е хазарт със собствения живот. А хората са казали пълво да помогнеш на себе си, за да можеш после да помогнеш на другите.