Лекар: Коронавирусът се лекува с противовирусни средства

Трябва да се атакува в първите шест дни, отбеляза д-р Чавдар Ботев
30 ное 2020 16:12, Петя Славова
35
Лекар: Коронавирусът се лекува с противовирусни средства
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Как да протича лечението при най-тежките случаи на коронавируса, обяснява лекар. По думите му, не трябва да се използва антибиотик, защото става въпрос за вирусно, метаболитно и автоимунно заболяване.

"Имаме едно заболяване, което е коварно поради причината, че в началото не му обръщаме внимание, когато трябва. Налице е период от шест дни, в който има вирус и трябва да го атакуваме. Лечението, което аз използвам, е пробиотик -  и витамин D. Когато състоянието се усложни се включва "Ремдесивир" и плазма". Това обясни пред Нова тв хематологът д-р Чавдар Ботев.

Още по темата

Медикът посочи, че според световните данни коронавирусът се лекува с противовирусни средства.

"Ремдесивир" и плазмата са такива. В първите стадии се дава и "Ивермектин", който се оказа лекарството - чудо. Него го използваха много бедни страни, а първата цивилизована е Израел. В момента протоколът е назначен в САЩ. Клинично проучване показа, че ако живеете с болен и приемате "Ивермектин" има само 7% шанс да се разболеете", добави д-р Ботев и препоръчва да се дава на лекари, за да се овладее ситуацията.

"Проблемът е, че става въпрос за ново заболяване и всичко минава като ново лекарство", обясни д-р Ботев. Всеки лекар има право да го използва, обясни той и допълни да се мине проверка на лекарска етика.

Той препоръча изкашлянето да се прави наведен, за да може по този начин да се прочисти белият дроб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Мангьров каза с чаиче и аспирин на кои да вярвам
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ултра *** е тоя Чавдар, с плазма и баба знае. Нали така боко, корни и киро гела се излекуваха за 3 дни. Само, че плазмата е за дебели връзки, не за простолюдието. Последните са само донори за плазма - ако оцелеят преди това.
28
2
 
4
 
! Отговори
kk преди 3 години
До анонимен 23 24 За твоя информация, в тази държава има много хора, които плащат много повече от 23 лв на месец здравен данък (аз лично плащам максимума). И друго - много нашите хора, за които се пази ремдесевира и плазмата, в голямата си част не плащат никакви здравни осигуровки защото са държавни служители. Ясно?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че това вече го знаем!!с кои болни се лекуват с плазма или това лекарство ,има познат лежа в ковид отделение ,каза че за,седмица лекар не е влизал в стаята ,само сестри и санитарки ,явно само богати и министри депутати ги лекуват с плазма
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая вечер ще се лекувам с "Финландия" с Кока-кола, за мезе печени филийки с краве масло, сьомгови филенца и чесън.
25
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Абе няма ли в някоя лаборатория да го пипнат да влиза отзад и да поразява само меки китки?
24
0
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Март месец наистина ли пак ще идете да гласувате на изборите ?!--------------20,Едни ще отидат, с надежда да има молко от краденото и за тях.Други ще отидат, щото са взели добри париччки за гласа си.И едните и другите, така дават на крадците празен чек.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
колко рамдесевир от 5500$ дозата, може да си купиш с 23лв месечна здравна вноска?
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът си взима заплатката под масата, плаща 23лв/месец здравни осигуровки, ама иска да го лекуват все едно е тръмп.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20За тебе - клизма.Ама едва ли ще поумнееш.
20
0
 
7
 
! Отговори
Сссс преди 3 години
В листовката на Изоприносин пише, че има антивирусно действие! Та мисълта ми е дали може в първите дни на заразяването да започнеш ударно взимане на това лекарство или нещата ще загрубеят? Не се лекуваюте с Изоприносин без да се консултирате с лекар за каквото и да било!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плазма и др. подобни са за политици и сие, останалите да *** ! Март месец наистина ли пак ще идете да гласувате на изборите ?!
18
1
 
12
 
! Отговори
ВИП-ове преди 3 години
Не само у нас, но и в цял свят ВИП-персоните преодоляват вируса за няколко дни. После казват в интервюта " Ами, с нищо особено не са ме лекували, пих витамин Д и се оправих"!
17
2
 
4
 
! Отговори
Сссс преди 3 години
Има един много мощен имуностимулатор Изоприносин ! На времето бях заразен с вируса Хепатит Б за съжаление протече хронично, което е много опасно! Титъра на вируса в кръвта ми беше нисък, но няма лечение и Професора ми каза да го следим и на всеки три месеца да си правя изследване! Питах го за изоприносина мога ли да го използвам, той ми каза, че не се знае какще раегира вируса и може изведнъж да стане милиарди и да ме убие! Не го послушах пих го месец и се оправих завинаги! Но поех огромен риск
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремдесивир не трябва използва в извънболнични условия заради потенциални тежки странични ефекти. Другото е препарат за животни с още повече странични ефекти. А докторът е имунолог,той живи хора не лекува,камо ли такива с пневмонии. Изобщо тия дето обикалят из ТВ студия е ясно колко работа имат по принцип.
15
1
 
9
 
! Отговори
ВИП преди 3 години
Не само Ремдесивир, но и болнични легла са пазят за ВИП пациент, но иначе имаме "над 100% заетост на леглата"!И след края на пандемията нашият щаб ще разполага с количества от Ремдесивир, които ше си пази ей така " да има"!
14
2
 
16
 
! Отговори
гошо преди 3 години
В тотално отиващата ни държава лекарството е само една-"Господ да ни е на помощ"!
13
1
 
6
 
! Отговори
Ремдесивир преди 3 години
Знам за случаи на конфискуван Ремдесивир на гранични пунктиве, когато хора са опитали да внесат по 1 опаковка за близки болни. Граничните полицаи са споделили човешки, че такива са инструкциите, и че пращат лекарството " на шефовете в София"!Та, ако някой не знае - да си внесеш сам Ремдесивир от чужбина е нарушение, а може би и престъпление!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ивермектин", това не е ли Тръмп-овоти, от стволови клетки?-------Не, това е ветеринарен препарат, който се дава на животни против ***.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той препоръча изкашлянето да се прави наведен, за да може по този начин да се прочисти белият дроб.------- Това съм ги измислил сам още преди години, когато боледувах от тоя грип. Полезен съвет!