Въвеждат нова организация в болниците в Пловдив

Линейките продължават да обикалят и да търсят свободни места за пациенти с COVID-19
1 дек 2020 15:56, Ния Христова
12
Въвеждат нова организация в болниците в Пловдив
Снимка: Pixabay
Линейките с болни от коронавирус продължават да обикалят здравните заведения в Пловдив, за да търсят свободни места. Медицинският щаб в Пловдив реши да въведе нова организация за хоспитализиране, за да се прекрати забавянето на спешните случаи, съобщи Нова ТВ .
 
За денонощие средно между 30 и 40 пациенти с COVID-19 се транспортират с линейките на Спешна помощ в града. Заради липсата нa PCR тестове и недостига на свободни легла, линейките често са принудени да обикалят по час и половина от болница в болница, за да бъдат хоспитализирани пациентите. След новата организация всяка болница, в която има COVID отделение, ще бъде задължена да гарантира легла само за пациенти на "Спешна помощ". Така в целия град ще има запазени 80 легла.
 
"Пациентите, които Спешна помощ предлага за хоспитализация, в над 90 процента от случаите се касае за тежко болни хора. Това са обикновено възрастни с придружаващи заболявания", заяви д-р Иван Стойнов директор на "Спешна помощ"- Пловдив.
 
"Не мога да се съглася при 20 ангажирани болници в Пловдив и областта и 1100 легла да има подобни случаи. Отделяме малко над 80 легла като оставяме 1000 за хора, които стигат сами до болниците", посочи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
 
COVID зоните в поликлиниките и доболничната помощ обаче остават проблем. В страната само около 100 поликлиники имат възможност да отделят такива зони и легла за пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен наи важно е да няма оставени хора да умират по стълбите на болниците , без значение каква е организациятаЖалко , че вече имаме по -150 починали почти ежедневно - липсата на мерки си каза думатаДано при отваеянето по коледните празници не надвишим -200 починали за денонощие както прогнозира един матенатик
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И със ,, запазени легла,, пак не става.Още по-зле. Живееш срещу болницата.Отиваш със ситни сили до входа и припадаш от изтощение.Съобщават ти,че не могат да те приемат, защото свободните 80 легла са ,, запазени,,. В Пловдив се излагат. Да пратят Мутафчийски за две седмици, да ги оправи, че са ,,гОла вОда.,,.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как така са го приели. Е така , 2 седмици страх да иде на болница разви пневмония и без тест в 1-ва градска на секундата. И да няма ще има, важното е да го лекуват, защото без ковид места няма.
5
1
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ама, разбира се, че кога е по-удобно време да въвеждаш нови организации освен по време на пандемия? Да не би лятото да беше по-добро време....Кре*ени!Съд и затвор за цялата некадърна ГЕРБерска мафия!
4
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНИ преди 3 години
Как ще го ПРИЕМАТ БЕЗ ТЕСТ ВЪВ КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО??? АКО НЕ Е ЗАРАЗЕНИ, КО ПРАИМ????.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците да съдят кръчмарите като Али Бегов и техните картелни организации.Заразиха народа, а искат и пари от държавата. Съд до дупка и до пълно разорение на мутрите от картелите им.
2
2
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТАМ ВЛИЗА ЛИ И КОВИД БОЛНИЦАТА??? КОЯТО БИБИТКО ПОРЪЧА. ЕВАЛЛА ГОЛЕМ СТРОЙТЕЛ.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нз как ги търсят като баща ми го приеха на секундата без пср тест директно в ковид отделение... Има места колко искаш , ама тука да пишем глупости..