Спешно търсят плазма за млад мъж, загубил майка и брат от COVID

Сава е баща на две малки деца, кръвната му група е А+
2 дек 2020 15:31,
17
Спешно търсят плазма за млад мъж, загубил майка и брат от COVID
Снимка: БГНЕС

Варненски юрист отправи спешна молба за кръвна плазма, за да помогне на сина си, който е в тежко състояние в COVID-отделение в УМБАЛ "Св. Марина".

През последните две седмици адвокат Пламен Велчев е загубил съпругата си Росица и 30-годишния си син Герман. Двамата били покосени от коронавирусна инфекция.

Сега бащата спешно търси дарители на реконвалесцентна плазма за другия си син Сава Пламенов Велчев. Младият мъж е баща на две малки деца. Кръвната му група е е А+, а дарителите трябва да имат положителен PCR тест, направен преди поне 40 дни.

За желаещите да помогнат семейството е обявило и телефони за връзка с бащата Пламен Велчев - 0884015888, и с Ралица Велчева, съпруга на Сава - 0896834979.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Вече казаха, че е опасно да се влива плазма, никой нищо не знае вече.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма трагедия. Дано спасят човека.Според мен някои от щамовете на вируса са много по-опасни от останалите. Само така мога да си обясня смъртността която покосява няколко члена на едно семейство. Надали вирусното натоварване играе голяма роля, в противен случай всички в болниците щяха да са мъртви.
14
7
 
0
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Адвоката да каже, колко пъти е давал кръв, той самият. Хората се сещат за човечност, но когато самите те се нуждаят от помощ.
13
0
 
1
 
! Отговори
По принцип преди 3 години
До БългаринаПо принцип съм съгласен с Вас, но в България по Конституция не могат да те принудят да дадеш какъвто и биологичен материал, трябва да се промени Конституцията, но за целта трябват 160 гласа в парламента, а там както знаем най-бързо се разбират кой колко да ***, но не и за такива неща!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде бяхте всички, които се лигавехте преди месец с маски, без маски/ Как не разбрахте с пилешките си мозъчета, че се задава бедствието на века? Да, училищата, заведенията, големите магазини трябваше да се затворят в началото на октомври! И не ми говорете за икономика, защото световния капитал има потенциал да поддържа населението в продължение на три години без никакви постъпления от БВП!! Искате ли да ви го повторя?! Но без хора след 3 години - нищо не можеш да направиш!
11
2
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление във Варна вече почти година и половина няма компетентен служител. Да потърси съдействие от протойерей Дирайр Хадавян от Русе както и от архиепископ Датев Акобян, архиерей на епархии България и Румъния.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, когато се стигне дотук и кръвната плазма може и да не помогне. За бедна страна като България, изобщо не трябваше да се стига дотук. Думата е ПРЕВЕНЦИя. А престъплението беше в отворените училища, които по консервативни данни допринасят от 40 до 60% макар и индиректно. Министърът на МОН е готов за прокурора, защото говореше глупости допреди седмица, които костваха човешки животи.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Ко става сега ,тестове 120 лв ,плазма и кръв дарение ,а къде е така наречената държава ?
8
3
 
2
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Адвокат...
7
15
 
0
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Никой да не дава плазма!
6
10
 
1
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тоя е бил от невярващите аз съм сигурен! С бира и семки в ръка и смях срещу хората с маски.....
5
6
 
15
 
! Отговори
Италия преди 3 години
Ще съдите държавата? Че до вчера се бунтувахте и протеститахте против маските, птотив правителство. Тестове не искате да си правите и ходите по молове те с температура. Нали сте много корназ българите? Няма ковид! Ти ли ще ми кажеш какво да правя! За ваша информация няма лечение на Ковид и последният клиничен трайъл показа че плазмата не намалява смъртността. Дано да се справи с болестта но не ви е виновна държавата ако се държите йато ***.
4
0
 
15
 
! Отговори
maca преди 3 години
Това с PCR-ра е много тъпо като изискване. Има вече много хора изкарали коронката, но не са си правили въпросния тест, за да не влизат в системата. И какво се получава, аз искам да помогна защото го изкарах, но не съм правила този тест, а бърз и съответно не мога да помогна в този случай!?
3
11
 
16
 
! Отговори
Maria преди 3 години
До АнонименНе е виновна държавата а всички, които не вярваха, че вирусът съществува и не спазваха и спазват никакви мерки!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за тези болни, виновна е държавата,че не предприе по-рано мерки
1
4
 
37
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Дано намери, но аз бих съдил държавата за съучастие в убийство на семейството му, защото 6 м не се прие закон всеки излекуван в държвна болница да дарява кръв. Така отдвна щеше да има база банки с всякакви групи..... 6 м герб не направиха нищо а приеха закон за нелегания превоз! За това след като спасиш остатъка от семейството, съберете се няколко кантори и осъдете няколко лица за бездействие довело съучастие в убийство. Все едно да знаеш че в страната няма инсулин, а ти да не внасяш нарочно!