Шестима заразени с COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен

Двама домуващи и четирима души от персонала с положителни проби за вируса
Обновена: 3 дек 2020 15:29 | 3 дек 2020 15:25, Ния Христова
4
Шестима заразени с COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен
Снимка: Pixabay

Шест случая на заразени с COVID-19 бяха регистрирани в Дома за стари хора в Сливен, съобщават от Областния кризисен щаб, цитирани от БНР.

Двама домуващи и четирима души от персонала са дали положителни проби за вируса. Болните в дома са изолирани, а заразеният персонал е поставен на домашно лечение, под надзора на личните им лекари.
 
Общият брой на заболелите през последното денонощие В областта през последното денонощие са регистрирани 117 души с коронавирус. Сред тях са двама лекари и медицинска сестра.
 
Починали са четирима пациенти на възраст от 70 до 77 години.
 
От Областния кризисен щаб обявиха, че областната болница МБАЛ "Д-р Иван Селимински" набира санитари и общи работници. Одобрените ще бъдат обучени, а след това ще преминат на работа в различните отделения. Това включва и COVID отделенията. Те ще получават и предвидените от държавата възнаграждения за работещите на първа линия, лични предпазни средства и дезинфектанти.
 
Кампанията за кръводаряване от лица, които вече са преболедували COVID-19, продължава и в Сливен.
 
Дарената кръв се изпраща до специализираното здравно заведение в Стара Загора за извличане на плазма.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се чуди човек,персонала на всички домове са болни и зарязавят старите хора ,зарата идва от вън бре гадове, като знам къв неграмотен персонал работят по тия домове ,моя баща беше в подобен дом общински вземат 70 %от пенсията ,много лоши условия ,след една седмица го преместих в частен хоспис ,600 лв и е друго обслужването имат мерки за вируса
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из дивия североизток едва ли има официална инфо за случващото се. Шокиращо е ,че медицинско отговорно лице за старчески дом там, отрича всякаква пандемия и съществуване на такъв вирус и разпространява информация за някаква конспирация. Близките на това медицинско лице също отхвърлят всички мерки и наличието на такъв вирус. Нямам друг коментар.