Едва 7 от 31 медсестри останаха на работа в Свищов

Сестрите са в пенсионна възраст, взели си болничен
4 дек 2020 08:06,
15
Едва 7 от 31 медсестри останаха на работа в Свищов
Снимка: БГНЕС

В Свищов има сериозен недостиг на специалисти, които да работят в COVID отделенията на местната болница. Вчера в социалните мрежи се появи информация, че там липсват както лекари, така и сестри, които да поемат лечението на пациентите с други заболявания, съобщава БНТ.

Още миналия месец ръководството на лечебното заведение и ръководството на общината алармираха за проблем с недостига на лекари и медицински персонал. Оттогава на апелите за помощ се отзоваха както студенти по медицина, така и доброволци, лекари и медицински сестри от съседни болници.

Вчера обаче в социалните мрежи се появи информация за остър недостиг на медицински специалисти за пациентите с други заболявания. Веднага това беше опровергано от ръководството на болницата, но факт е, че тази седмица медицински сестри са поискали да излязат в болничен.

Главната сестра на болницата Ваня Ламбева обясни, че в момента седем сестри са на работните си места от общо 31 специалисти по здравни грижи.

"Във вторник 9 излязоха в болничен, от едно отделение - Вътрешно, основно обслужващо COVID пациенти и оттогава нещата тръгнаха на зле. Опитваме се да окомплектоваме с останалите седем, които са позиционирани и лекуват болните на отделните етажи. Нещата се развиват час за час, вече не ден за ден", каза Ламбева.

По думите й сестрите, излезли в болничен, не са я уведомили, че имат здравословен проблем и не са разговаряли лично с нея.

"Те са в пенсионна възраст почти всичките. Действително умората беше голяма, но конкретно на мен не са ми звъняли, че имат здравословен проблем", допълни главната сестра.

В момента в болницата има 40 пациенти с коронавирус.

Кметът на града Генчо Генчев обясни, че болницата не спира приема на пациенти. Според него, е направено всичко необходимо, а напускането на медицинските сестри е било "неочакван удар зад гърба".

"Трудно е, но отново заявявам, че няма да бъде върнат нито един пациент, който се нуждае от медицински грижи", категоричен беше кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми жените ще идат вьв англия в момента има голям недостиг на медицински работници около епидемията , защо да работят тук за -800 лева или пьк лекар за -1500Там ще взимат поне троино - либерален пазар като сьс всичко останало
10
0
 
13
 
! Отговори
БАЙ преди 3 години
Една сестра получава заплата колкото една от чистотата. Не ги ли е срам.Докторите не могат да вържат 1000лв.Па сега студ, болести и смърт.Дано простите тикви дето са учили недоучили до средно да разберат за какво става дума и да си събират пари като за доктор. Комунизма отдавна свърши.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата следват естественият си път,30 години безпаричие и подигравки с това съсловие,и сега,ама защо така!
8
3
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Нормално с такава управа на града. И хайде смалете малко бройката 40 болни от корона в Свищовската болница няма само лъжете
7
1
 
7
 
! Отговори
Adam преди 3 години
Краят на бантустана и хей съюза започна:)
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах по телевизията кмета на Свищов.Големи приказки , а къде беше до сега ,защо сестрите са с минимални заплати то не е само три-четири месеца.Така е във всички болници.
5
1
 
12
 
! Отговори
SWNY преди 3 години
Много приятен град с чудесни и добри хора, много е жалко че е така изоставен от местните власти
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален би учил в Свищов?!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко си мисли ,че народа е *** и неук ,но тука греши !Той вероятно наистина не си е добре, човечеца !?
2
0
 
17
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
ЩАБА и пожарникаря да отиват да спасяват робите !!
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален би живял в свищов?!?