Бизнесът се преориентира, за да оцелее

"Мярката 80/0 е по-добра", каза Цветан Симеонов
15 дек 2020 22:30, Петя Славова
7

"Бизнесът в пазарната икономика има качеството, че винаги оцелява, но не всеки бизнес. Това е разделителната линия. Има хора, които когато видят, че не могат, се преориентират, или спират, за да не завличат своите партньори и да задлъжняват повече към своите клиенти. Първите неща се видяха, когато започна мярката 60/40", каза председателят на БТПП Цветан Симеонов в студиото на "Денят ON AIR".

Но според него мярката 80/0 е по-добра, защото не се ангажират работодателите с 40-те процента, както и не се създава напрежение в обществото.

"Не може този, който работи, да си получава заслужено цялата заплата, а успоредно с него някой, който не прави нищо в момента, да получава 100% от заплатата си. Това по никакъв начин няма да го стимулира да си търси работа. Няма да стимулира работодателя да види мерки за по-добро представяне на фирмата, за да може поне част от работниците да ги върне на работните места", коментира Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че сумите не са малки.

"Ангажирането на много институции обаче - от едната страна дава възможност, уж, за ускоряване на процеса на достигане на средствата до бизнеса. Но от друга страна обаче, намаляват сумите, които стигат до бизнеса. В България влияе обстановката - лошата, бавната и прекалената администрация. По-добре е да се инвестира в бизнеса, защото той ще създаде работни места и ще плаща данъци", допълни председателят на БТПП.

Специалистът смята, че не е редно да се създава нелоялна конкуренция на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще стане абсолютно невъзможно да се оцелява в тая "държава", ако не си гербав подлец. Не, че досега беше лесно.
6
0
 
4
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Дарвин е описал как стават нещата. Болните и слабите са най-отпред. Оцеляват силните и, забележете, склонните да се приспособяват.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В смисъл държавата дава пари на служителите а те работят безплатно на "бизнесменът" който не плаща данъци? Е къф е смисълът от бизнесменът? То всеки може да прави бизнес тогава.
4
5
 
11
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Дано фалирате сички.От е могу лошу да паднеш от високо.Га през 90 те смукахте сиромашка кръв и дебелеехте кът дървеници ви беше убаво.Сички да фалирате дано,и да са върнете на положението от преди ,а ви дадът куфарчетата с пари и дъ въ назначат за милионери.По кофите да ровите дано.От глад и коронка до един да съ гътнете.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами господин Симеонов ами логично е да останете само със заплатата си от парламента без други доходи и председателства на 5 комисий от всякъде сучете а давате акъл на другите
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, бизнесът се преориентира, когато има мисъл, предприемчивост, желание за добро.Който не може, не заслужава да се занимава с бизнес, дори и да са просто услуги.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати и логиката значи да, я затваряме тая държава щом се мисли по тоя начин