Разбиха ферма за криптовалута в Сливен

По случая има двама задържани
23 дек 2020 17:07, Ния Христова
31
Разбиха ферма за криптовалута в Сливен
Снимка: Pixabay
Ферма за добив на криптовалута е била разбита по време на спецакция на полицията в Сливен, съобщи bTV. По случая са задържани двама мъже, на 30 и 38 години.
 
Двамата са били наематели на помещението.
 
16 компютърни устройства за добив на биткойни с месечно потребление на електрическа енергия за около 5000 лева са открити вчера в бивш дърводелски цех в землището на село Мечкарево. 
 
Откирити са и още осем устройства, които са били подготвени за експлоатация. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Криминалистите са действали по подаден сигнал. Все още не е известно дали хора от селото са били запознати с нелегалната дейност в бившия цех. 
 
От прокуратурата подчертаха, че е отчетен занижен контрол от EVN върху работата на електропреносната мрежа.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
:D преди 3 години
не знаех ,че е незаконно да се добива крипто валута в БГ....
25
0
 
1
 
! Отговори
и защо преди 3 години
са я разбили полицаите, не са ли могли да изчакат собственика да им отвори
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тия 16 машини, хабят около 2000 лв., дори и по малко. Незнам защо лъжат и преувеличават. Колкото до акциите, какво се случва с техниката и евентуално конфискуваното крипто. Всичко мирише на пунта мара за открадване на едни пари, както преди време изчезнаха няколко милярда в биткойн и нищо не се говори затова. Нали мафията си има държава.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Биткойн-Миткойн, все блесна за ШАРАНИ !!Запомни!!
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лалета ли е крипто ли е все шит...
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи по темата...КриптоНищо....и балъци.
20
8
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Изключително благодаря за потвърждението на мнението ми!!! Очевидно си ноукойнер. Търгувам крипто от 2016 и ако си сравним банковите сметки бързо ще се убедиш колко разбирам или не, приятелю. Нека хората сами се информират и изградят собствено мнение и да не слушат такива ***.
19
1
 
5
 
! Отговори
Fsb преди 3 години
Аз друго не мога да разбера, тези толко ли са били ***, за да си мислят, че ще крадат толко ток и няма да ги хванат?
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Доста наивно и грешно разбиране за Биткойна имаш. Хубаво е, когато на човек не му е ясно нещо и не го разбира, да не се опитва да осветява околните с невежество.
17
1
 
5
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
До "Анонимен" 16Тук става въпрос за сериозна кражба на електроенергия- така, за "копаещия" цената на един биткойн е по- ниска. Кражбата става двойна- не плаща ток и печели по- евтина криптовалута.Не разбрах само, как свърза проблема с ГЕРБ, ама друго си е да изплюеш една храчка, нищо че вятъра е насрещен.
16
2
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Биткойн е напълно проследим и прозрачен. Има други криптовалути, които са непроследими като Монеро например. Биткойн е много повече от,, интернет валута", но повечето хора нямат интелекта да го разберат.
15
11
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Надали си първобитен селянин, може да си експерт в нещо друго. Биткойните са пари в интернет. Това което ги прави така ценни е че могат да са непроследими като заплащане. Чрез ТОР можеш да влезеш в тъмния интернет където можеш с Биткойни да си купиш дрога, хакер под наем, педoфилско порно, идентичност или дори убиец. Плащанията са непроследими защото се прехвърлят през много сървари. А иначе се копаят се чрез мощни компютри върщещи горната работа, това е възнаграждението за работата.
14
0
 
15
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Аман 14, Нелегално потребление на електроенергия! Там е проблема на нашите хитрушковци. Те би трябвало да знаят, че само ромеите имат право на безплатна електроенергия.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ги тормози криптовалутата, щот нито данъци плащаш, нито могат да ти я отнемат някак... хахаха. Шах и мат за герберасти най-вече.
12
0
 
11
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Кое е нелегалното ??
11
0
 
3
 
! Отговори
бабите цъкат с език, преди 3 години
страшно звучи тва дето се е случило, пък те горките ни моо разберат какво точно е станало. ами как да разберат като По публикацията работи: Прозта Джурналистка
10
0
 
14
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 3 години
Трябваше да е:"Разкриха голяма кражба на електроенергия".А вече какво са яправили енергията,дали за престъпни нужди,е друг въпрос.Използването накомпютри за копане на криптовалута не е забранено,тоест престъплението есамо кражба на ток.Ако го бяха изпозвали за хидропонни системи за марихуанаили други забранени дейности,щеше да има две престъпления,а така е самоедно.Значи основната информация трябва да е за кражбата на ток,а използванетому за копане на криптовалута е само допълнение.
9
0
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
От кога добива на Криптовалута стана Незаконно ?Полицията тотално е Откачила .
8
1
 
13
 
! Отговори
До 6 хмммм преди 3 години
Да, да крадеш ток за хиляди левове за да минираш крипто валута е незаконно. Отделен въпрос, че статията е написана подвеждащо(умишлено или не) и некадърност. Не става ясно в какво точно се състои престъплението.Биткойнът достига нови висоти, много умни хора трупат пари в момента... Естествено нашите медии не обелват и дума по въпроса. Дори и онези,, разбирачи" от инвеститор.бг Лесно е да държиш овците в неведение да вярват, че това била,, измислени, спекулативни Интернет пари"...
7
0
 
16
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Прости журналисти, много прости.......