Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

Сайтовете за имоти се напълниха с обяви за наемодаване или продажба на обекти
Обновена: 16 яну 2021 16:30 | 16 яну 2021 16:20, Красимир Ангелов
133
Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията във Варна масово се продават или отдават под наем разработени бизнеси. Десетки заведения затвориха врати, собствениците им продават цели бизнеси заедно с помещенията, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Наемодателите в момента спасяват бизнеса. Много важно е всеки един хазяин да осъзнае това и да влезе в положението на бизнеса, за да оцелеят всички по веригата", каза зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са изненадани от ситуацията.

"Учуден съм как може изведнъж да излязат на пазара толкова заведения, защо няма търпение от страна на наемодателите, защо не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен период", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук започва спорът между двете страни, казва той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат нужда от парични потоци. Собственикът на имота има нужда от пари, а от друга страна го е отдал под наем на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него инвестира оборудване, персонал. Той също очаква паричен поток. И когато това спре за предприемача, губи и наемодателят", категоричен е Пецов.

Голяма част от наемодателите са купили имота с кредити. За да ги погасят, сега те излизат от бизнеса, като директно продават имотите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Викаш българи живеели в малките населени места,а? А тогава защо не мога да ги разбера какво говорят?
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми дреме за тия "заведения". Ще дойде лятото, ще си сложат пак набързо скованата сергия на плажа и пак ще се правят на "бизнесмени". Айде много ви моля. Да фалират. На никой не им дреме за дребните търгаши.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха дано сега всички се сетят,че освен София,Варна,Пловдив и Бургас,в България съществуват и други градове и сека,които също заслужават уважение и подкрепа.И че там също живеят българи.И че това са български земи,които трябва да са населени с българи,а не да пустеят.Тя,природата,си знае работата.
103
1
 
13
 
! Отговори
hitko преди 3 години
До:119Аркадаш, ти и 6 цифрена заплата да вземаш в Австралия е много възможно да не ти стигнат! Що не кажеш колко струва бирата в Пъб-а или едно малко?! Или колко струва едно малко апартаменче от другата страна на моста? А пък климата къв Бонус ти идва, направо изтрепа рибата. Димът от пожарите миналата година стигнаха Нова Зенландия...Спирам да коментирам, че ще трябва да ми плащат от Имиграционните им ,че правя анти-релкама....Пияници по улиците още в 19 часа...Е, има и хубава част,..екскурзия
102
2
 
15
 
! Отговори
До:119 преди 3 години
Абе ***,...Не ми говори за Австралия, че сте в Локдаун от март месец миналата година! Да не споменавам за Мелбърн където са като в пандиз, за разлика от България, където всички само реват, но ако им наложат мерки като в Австралия и Нова Зенландия, ще трябва да си вземат последно причастие....Гледаш кристалните плажове , ама на каркъм! Я влезеш, във океана, ...я не се върнеш от там! Е, да китове гледате от лодките...голяма работа!Кви джунгли ти се реят в кухата глава в Австралия!
101
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П0здрави от най райския край на планетата Австралия, корона вирус няма на целия континент зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, гмуркане в рифа, кристално чисти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус. Хейтърите ми дреме на австралиския паспорт, вие сте лок-даун нок-даун нахлузвай маската, шнорхела, дезинфектирай краката, обявявявай код кафяво и гледай тук ***/2z0IBCz
100
10
 
9
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Затвориха ама са живи нали.
99
2
 
9
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До Терминал 1/2Територията и сметището няма какво повече да се каже ,абсулютна истина.
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринГрешиш. Българинът няма да е българин, ако не отиде "на заведение". Фокуса се измести от масовите, към бутиковите, но е зашеметяващо какви цени се държат, особено за стандарта в България.
97
3
 
29
 
! Отговори
бай СтамаТ преди 3 години
а живот си живуркахте със 100,200%-ови надценки.има нещо добро в тази криза - научих се да си готвя по качествена храна от това, което предлагат редица заведения
96
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ни поднасяха лоша храна и незаконни напитки - не реваха, нали?Когато криеха данъци - бяха доволни.Сега що се оплакват ?!
95
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нямаме търговска култура.Всичк и са стари ***, мутричкимот 90-те и слаби бизнесменчета.Защо стабилните заведения не фалират - защото се адаптират !
94
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И да разрешат отваряне на заведенията, хората няма да се юрнат в тях, защото поумняха. Собствениците и персонала да се подготвят за трудни години. Това с пълни на капак заведения в близките 2 години няма как да стане. Едно заради продължаващата пандемия и от друга страна заради обединяването и предстоящата криза. Персонала на заведения трябва да разбере, че товa не е надеждна професия. Само на готвачите е що годе читава.
93
16
 
18
 
! Отговори
Терминал 1/2 преди 3 години
До предния...още 30 години чакане и дълбане на поредното дъно!!! От 2014г. трайно и окончателно съм икономически имигрант далече на запад и ЖИВЕЯ нормален живот на бял човек без лишения ;)))Тъжно е само че от време на време се налага да посещавам територията и гледам на какво сметище е станала...
92
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна,както и София и Бургас са сапунени балони,изкуствено надувани от властта чрез медиите.С други думи,изселвайте се там,че навсякъде другаде е зле.Една просташка престъпна демографска политика,която логично свършва по този начин.Хора,стойте си по родните места и не се подавайте на тая демагогия.България ще тръгне нагоре тогава,когато стане същата добре смазана машина в демографски и икономически план от преди 30 години.
91
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е земетресение, а фалш и постановка.
90
17
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
не разбирам, ако този бизнес е бил "на светло",защо не кандидатстват за помощ по програмите------- За каква точно помощ да кандидатства, като бизнесът практически е забранен от държавата? Вие в момента се радвате на нещастието на едни хора, вместо да сте солидарни с тях и изметете престъпниците от властта.
89
10
 
17
 
! Отговори
Име преди 3 години
до 98 Извинявайте, но това е криза, която засегна целия свят. И на запад и на изток имат проблеми заведенията и магазините, това няма нищо общо с актуалните управляващи в дадена страна. То е образно казано все едно да стане земетресение с щети и жертви и да излезете и да кажете ББ и партията му е лично отговорна за земетресението.... Надявам се повечето във форума да имат глави на раменете си.
88
3
 
18
 
! Отговори
Клиент преди 3 години
ба маа му сега къде ще се храня, не искам да нагъвам сухоежбина сирене и салам в къщи, не мога да си готвя а без жива музика мое си докарам неква депресия
87
4
 
30
 
! Отговори
Стево преди 3 години
Варна и Бургас потънаха. Резултатите от преброяването ще са плашещи.