Три труса тази нощ у нас, усетили се във Велики Преслав и Каспичан

Няма информация за щети и пострадали
24
Три труса тази нощ у нас, усетили се във Велики Преслав и Каспичан
Снимка: БГНЕС

Три земетресения на територията на България регистрира Европейския сеизмологичен център през отминалата нощ. Най-силно са усетени от жителите на Шумен и съседните селища, информира "24 часа".

От сайта на сеизмологичния център става ясно, че трусовете са били три на брой. Първият е регистриран в 23.29 ч. с епицентър между селата Радко Димитриево и Ивански, вторият - в 23.47 ч. в село Дибич и третият, близо до Шумен, в 00.06 ч. с магнитът 3,3, отчита БАН.

Земетресението било усетено в Нови пазар, Каспичан и Велики Преслав. Хората описват земетресението като експлозия и твърдят, че е било мощно в района на епицентъра.

"Беше мощно, а да е толкова от 3 нагоре, трябва да е като вятър духна и страшно", "Помислих че нещо падна от горния етаж", коментират граждани в социалните мрежи.

"Усети се доста силно, все едно някой хвърли бомба , първоначално се чу звук сякаш духа адски силен вятър и след това последва доста силно разлюляване", разказва потърпевш от Велики Преслав.

Трусът е продължил 1-2 секунди. Някои хора споделят, че са усетили два последователни труса, като вторият е бил по-силен и продължителен.

Засега няма информация за щети и пострадали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
0
 
! Отговори
Нерегстриран преди 3 години
Системата "Харп" действа....🤨
12
7
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
2001-ва имаше 4,1 под село Хаджи Димитрово.До Ямбол.Към 17:30 ч. Тогава живеех на 12 етаж.Първоначално се чу нещо като взрив,след това тресене надолу и нагоре,а след това разлюляване по няколко пъти в четирите посоки.Стените на блока даваха поне 50 см.отклонение.Да живее здравото строителство на СОЦА!
11
6
 
1
 
! Отговори
dd преди 3 години
Разгеле, най после и у нас.Ама слабо - засега.
10
0
 
13
 
! Отговори
неизвестен преди 3 години
Като играе мечката у комшиите не може да не дойде и у нас. Дано ни се размине с леки трусове.
9
1
 
17
 
! Отговори
СЕИЗМОЛОГ преди 3 години
Земята не може да търпи повече дeбилизъм , кретеноидизъм и простотия. И за това напомня на безгрижните да си вземат акъл и да влизат в пътя иначе ще има чистка. Не напразно оня старец е напомнил да внимават хората да няма изненадани.
8
0
 
14
 
! Отговори
Димата преди 3 години
Ако щете вярвайте, но миналото лято обикаляме с колата и жената из Родопите на туризъм, на една чешма спряхме да починем и докато седим се появи един дядо, буквално от гората излезе. Седна на чешмата да изпуши една цигара и се разприказвахме, като разбра, че сме от Варна взе да клати глава и вика: " момче, ако си на висок етаж, пази се", Варна вика лошо я чака, много лоши работи станаха по морето и ще се тресе там яко..." ние го изгледахме шашардисано, а той си допуши цигарата и си тръгна...
7
6
 
3
 
! Отговори
Таксиджиев преди 3 години
Щом е разлюляло Нови Пазар значи е засегнало и с. Енево. Вай вай ваааайй, а там е автокъща Шапо и син откъдето щях да си купувам кола и се отказах. Сега обаче ми светна: Аз се отказах защото видях в сайта им коли които стоят в автокъщата от три години а пишат,че са нововнос от преди 20 дена, а то причината е от земетресението бре ора. Явно на някой ме се е размърдал мозъка и...лъже па лъже па ллъъъъжжжжее и пак лъъъъжжжжее и километрите все по на 150 000.Пущино му земетресение.
6
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 4Усвояването на новобългарския език не е ...хм..лесна работа,а осмислянето да оставим на владеещите въпросният език.
5
0
 
26
 
! Отговори
3,3 преди 3 години
Само обяснете как от БАН отчитат земетресения "с магнитът" и какъв точно е този магнит?
4
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Беше мощно, а да е толкова от 3 нагоре, трябва да е като вятър духна и страшно"Ей това не мога да го разбера и да го осмисля.А ДА Е ТОЛКОВА ОТ 3 НАГОРЕ, ТРЯБВА ДА Е КАТО ВЯТЪР ДУХНА И СТРАШНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ivan albena x.f. x sСпри да се излагаш. Много си неграмотен. Ясно е че искаш да изкажеш някакво мнение но нищо не ти се разбира. Ако беше учил навремето, сега може би щяха да те разбират хората. Спри да се излагаш.
2
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха,болните мозъци пак почнали да правят връзки с небесния,ниго чакайте той няма да ва спаси!
1
9
 
43
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
БОГ да пази БЪЛГАРИЯ