Заможни българи търсят къщи с дворове край София

Интересът им насочен към Горна Баня, Банкя и Лозен
18 яну 2021 17:15, Петя Славова
68
Заможни българи търсят къщи с дворове край София
Снимка: БГНЕС

Къщи с по-голям двор близо до столицата търсят хората с пари за бягство от пандемията. Нарастващото търсене насочва вниманието към нови локации, които до момента са били извън полезрението на купувачите - Банкя, Горна баня и Лозен, съобщава "Монитор".

След временното "замръзване" през пролетта на 2020 г., пазарът на луксозни имоти у нас показва устойчиво развитие. Данните на агенция за луксозни имоти показват ръст на запитванията и сделките през летните месеци и есента.
Обемът на трансакциите доближава миналогодишните нива, което е показателно за възвръщане на активността.

Единствено в сегмента над 1 млн. евро има спад на сделките тъй като хората, които могат да си позволят подобни имоти, очакват намаление на цените.

Още по темата

С появата на по-големи жилищни проекти и самостоятелни имоти от висок клас тези райони все по-видимо привличат клиентите, интересуващи се от извънградски имоти с повече пространство и уединение.

В някои случаи купувачите се насочват и към по-отдалечени локации, но с добър достъп, като голф игрищата в Правец и Разлог.

Интересът е към къщи с голям двор, самостоятелни или в рамките на затворени комплекси. Има търсене и на парцели за строителство, но с квадратура над 3 дка. Желанието на хората, които купуват подобни имоти, е да си подсигурят място, където да избягат от града в случай на ново затваряне.

В други случаи целта на покупката е да се смени апартаментът с по-голям, за да има повече пространство за обитателите му. При наемите се налага тенденцията за удължен престой – много често договорите са за сезонно ползване, например за 6 месеца.

Промяната в ежедневието се отразява върху изискванията им към жилището на заможните българи. Задължително става условието то да разполага с кабинет, особено при хората от корпоративния сектор. Клиентите държат също на обособена кухня и достатъчно лично пространство за всеки член на семейството. Модерните жилища отворен тип поетапно се трансформират в такива с по-обособени площи. Това води до оптимизиране на помещенията в дома според нуждите на членовете на семейството заради обучение и работа от дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: покупкаимотипандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Точно. Ако някой има средставта и му се иска, може да си живее и на село в Канада.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам НАЙ-ГРОЗНОТО ново строителство ... сори.Имам един познат, който ис направи къща в калифорнийски стил. Съдраха му кожичката архитектчетата, докато одобрят проекта.
59
0
 
3
 
! Отговори
Борис преди 3 години
Чудесна сграда на снимката - с бойни кули и железни решетки. Добре пригодена за затвор... :)
58
0
 
3
 
! Отговори
Хьдф преди 3 години
Леле, то Бг станало като Женева. Разказват за Заплати по 10к франка, къщи за милиони, но като слезнеш на летището е да ри падне ченето. Пичове то на гугъл мапс даже се вижда ква *** е. В елитните квартали тепърва им аафалтират, канализацията за след пандемията!
57
1
 
3
 
! Отговори
югоизток преди 3 години
час и половина до слънчев бряг, два часа половина до александрополис, час до одрин,странджа, сакар,без джамии и помаци,имоти без пари...да ви пикам и на софията
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тука пишат само некви фантазьори със заплати по 30 хил , изплащане на къщи по милиони за 8 години и съседи канадци и германци. Кои са тия луди канадци, дето ще минат хиляди км, далеч от близки, да дойдат да живеят на село на 40 км от София?! Канада- дето има всякаква природа, и инфраструктура и здравеопазване и всичко. Кеф ти водопади, кеф ти планини, кеф ти урбанизация... не, на село до Софето е по- якооо, дето сигурно и канализация няма.
55
0
 
11
 
! Отговори
off преди 3 години
А бе какво пишите глупости.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
търсете си малка къща в отдалечено село без много жители и да има вода!!!Както искате го разбирайте!Не ви трябват големи къщи затворени комплекси а гледайте да нямахора и да имате двор и вода.
53
2
 
16
 
! Отговори
Американ преди 3 години
1.000.000 евро е супер-балон за Бг - страна с намаляващо население и липса на истинска индустрия.
52
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До ***Крадливият Андрешко ти дава минуси, според него добрите пари се изкарват само с кражба.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
имоти в тези квартали никой не поглежда скъпи са им,богаташи ама искат да купуват имотите,като ниви за 10 евро може би са толкова в селата от който идват
50
4
 
11
 
! Отговори
До *** преди 3 години
Разбира се - например фолк певица, манИкенка с консумация, ритнитопковец, инфлуенсър, млада синоптичка със стегнато дyne, някоя мис плеймейт или бивша брадърка. Все престижни професии и хора с честно спечелени парички.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***Да, като видя един без врат, с анцуг и маратонки да слиза от кола за 200к лева, първо се сещам за образование и престижна работа.Не казвам, че няма хора изкарали парите си с честен труд, но тук те са много малка част от тези т.нар богаташи.
48
12
 
6
 
! Отговори
*** преди 3 години
Защо да са крадени парите? Просто имат по-добра работа, образование, не хленчат и не се оправдават непрекъснато.
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми като Крадът Милиони ще си купуват ! Защо Никой Никога не ги пита - Откъде тея пари ? И не ми разправяйте ,че имали бизнес и тн - Това са Узаконени Кражби !Като имаш фирма и вземеш държавна поръчка за 1 милион и си делите с онея отгоре -това е Кражба ! - Анатема *** !
46
4
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Това са хора,чийто бизнес вероятно ги задължава да живеят в София.А цените в София са такива заради -а) скъпите парцели б) скъпите майстори в)брокерите-спекуланти и г) ниските лихви по ипотечни кредити и безразборното им отпускане (да, дори с мойте 13к месечно банка ми направи оферта за ипотека от 600к..) Груб строеж на голяма къща (250-300кв.м. разгъната площ) излиза около 100-150к лв.и още толкова за довършителните работи.Моята работа не ме задължава да съм в София, мога да я върша от всякъде
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе, това което търсим е в Гърция на морето до 100к евра с изглед към морето.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не търсим, всяка баба искала половин милион евра. Тая бабунга знае ли колко милиона код са това и в продължение на колко години се пишат?
43
0
 
3
 
! Отговори
МАРКИЗА ПИНИЗА преди 3 години
А аз имам клозет, какъвто вие нямате!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слезте на земята, в момента по Дискавъри дава " Ловци на малки къщи" за 40-60 хил. долара и взимате 20 квадрата на колела и спестявате ИТ пачките!