Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?

Здравният министър настоял отварянето да се отложи за средата на февруари
20 яну 2021 09:18,
394
Ресторантьорите в знак на протест: Отваряме на 1 февруари?
Снимка: БГНЕС

Ще направим следващата стъпка да се пуснат ресторанти, кафета сладкарници при всички мерки и се надяваме на 1 март да могат да отворят и нощните заведения, те са още по-пострадали, за 2020 са работили 4 месеца и половина. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

Вчера стана ясно, че здравният министър е настоял отварянето на ресторанти и нощни клубове да се отложи за средата на февруари при 50% от капацитета и работа най-късно до 22,30 часа. Алибегов заяви, че в знак на протест всички заведения ще отворят още на 1 февруари.

Още по темата
"Установени са 40 нарушения от началото на локдауна, заведенията са 28 хиляди. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без приходи. До вчера бяха изплатени много малко от въпросните 24 лева поради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без приходи", каза още Алибегов.

"Идеята с часа 22:30 беше предложен на миналия локдаун. Ако оставим барчетата без работно време, хората ще искат да останат по до късно, ще има диджей. В България се ходи малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция вече не са толкова натоварени, ще могат да обърнат внимание на бранша. Когато има нарушения, да има актове", добави той.

"Най-важно е да върнем служителите на работа, това се отразява зле на психиката. Въпреки че февруари е най-слаб в бранша, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си представя, че отваряме и всичко е по старому. От миналата година има много дългове, наеми са разсрочени. Много е важно да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% капацитет и въпреки това общественото мнение наложи затварянето на нашия бранш", каза още той.

"Ние няма накъде да отстъпваме повече, направили сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо отново само заведения, фитнеси и молове трябва да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за служителите, нямаме друга опция. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи трябва да се раздвижи нещо", каза Ричард Алибегов.

"Не мисля, че трябва да се дели кое е приоритетно и кое не", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
1
 
1
 
! Отговори
НималСС преди 3 години
Абе какви са тези хорица , кръчмари и кажеджии че ще нарушават световните закони в борбата с унищожителният вирус , айде всички кръчми и кафета да се съборят или превърнат в депа за съхранение на ваксини и маски !!!!
342
0
 
1
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До Анонимен 367Не искаш -правилно.Не можеш да го асимилираш.
341
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишещите, са толкова кодирани невежи и неразумни. Много закъсняхте.Не само ресторантьорите, а всички правилно мислещи,трябваше да излязат на бунт срещу ограниченията и умишлено създадените мерки за световната ковид измама. Кога ще се осъзнаят хората, се питам ,и отговор не искам..
340
1
 
7
 
! Отговори
ПИЧ преди 3 години
Никакво отваряне на тези развъдници на короната.Човешкия живот няма цена.Една шайка ресторантьорчета,алчни искат да си пълнят джобовете за сметка на човешкия живот.
339
0
 
4
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
ВО веки веков затворени Казах.А сега си яцте супата на прах идругите поммий ВИЕ.
338
2
 
11
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 години
Алибег Алибег хич нидей рива. 90% от служителите в заведения работеха на черно още преди короната, а вие бяхте най-големите дедесари и контрабандисти на фалшив алкохол. Не съм сядал на ресторант от повече от година и ако щете и 24 часа да работите пак не бих стъпил.
337
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами все още НЯМА да отворите!!!Кои сте вие, че да поставяте условия???
336
2
 
13
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Най после българина преосмисли ценностите на живота.Защо си мислят,че като отворят и на момента народа ще хукне към залежалите им манджи и съмнителна хигиена.Рационален живот от сега нататък.Никой няма да хвърля пари на вятъра.Знам,че беше рай за тях досега. По един чувал мангизи всяка вечер и естествено отчитат ,че работят на загуба.Данъци ,колкото да не е без хитч.Едва ли ще им изгодно,ако отворят и никой не влиза в ресторантите.Друга им е болката,,бардаци,дрога,каки,балъци...
335
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези с белите престилки е крайно време да въдворят този варварин в Карлуково. Започна много да си вярва.
334
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия глупости.Тоя бранш няма и 5% от БВП, а 2020 - работиха точно по нова година и празниците (01.2020), после лятото пак няколко месеца и то с 9% ддс при същите или по-високи цени. За безработните от бранша, не трябва да са много. Нали той вземат милиони по 60/40, за да не ги уволнява и да им плаща заплати. Ама понеже са ги водили на мини. или на прага,сега трябва да стегнат коланите. Ако парите не стигат до работниците, да си ги искат от шефовете.Жалко за малките фирми и самоосиг. се.
333
4
 
22
 
! Отговори
вазил преди 3 години
Я повечето от вас 'ресторантьорчета' да се върнете и да напълните малко нивите. Михлюзи, отворете ,ама намалете и цените на услугите и особено ''хотелиерчетата''.Преди това пъчехте гърди, нали сте кадърни, диверсифицирайте се.
332
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе този о.............н. ще има ли дързостта така да говори в Русия или Китай.
331
10
 
13
 
! Отговори
Безсребърник преди 3 години
Министър с 8 апартамента няма как да разбере проблемите, на хора останали с месеци без работа.
330
17
 
14
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Чрез погребването на цял един бранш, правителството иска да прикрие факта, че е проспало поръчка на ваксини и няма стратегия за кризата. Няма да има отваряне нито на 18 Февруари, нито на първи Март, нито на първи Април. Отваряне ще има след изборите от новото правителство. А дотогава още много хора ще измират. Въпреки затворените ресторанти. Следете редовно ваксинацията в Европа и на изборите ако пак сме на последно място ги на кажете! А после - съд!
329
5
 
29
 
! Отговори
Gost преди 3 години
Ами да отварят. Дали ще се ходи на ресторант или не трябва да е личен избор. Автобусите и метрото са по заразни от заведенията, но винаги са пълни.
328
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова отваряйте веднага всички бизнеси, че иначе скоро почват извращенията!
327
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
500 хиляди безработни, а някакви пъпчиви програмистчета се кефят, че тях не ги засягало!Утре, когато някой отчаян човек, от глад тегли ножа на маминка, за да я обере, същият този пъпчивец ще мига учудено и ще подсмърча през сълзи.Може би тогава ще се замисли, че колкото и лично да си добре в момента, не е чудесно да живееш сред бедни и изпаднали в крайна нужда хора.
326
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много *** народ че и коментира с празната си кратуна.колко народ седи без работа месеци наред ама нали не съм аз дреме ми.онзи па с пържолите а наема защо не сметна,ток,заплати за хората а сметаш у кауфланд колко ги вземал и на колко ги продавал,остави собствениците ,ами работниците тогава?
325
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се ваксам.Не искам да ми порасне втори нос.Ще продължа да посещавам ресторанти.Не ме е страх от коронясване.
324
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са. А и отговорността да се пазят трябва да е на гражданите, не на държавата. Който желае, нека рискува и ходи по заведения - отговорността е негова. А що се отнася до натовареността на здравната система - еми в крайна сметка това им е професията и за това им плащат. Когато докладват по 30к пациенти, за да доят касата, не са натоварени, но с 6к с корона рязко им стана тежко. Айде по-сериозно.