Крадци задигнаха покрива на държавна болница в Стара Загора

Сградата вече от година стои празна и неизползваема
21 яну 2021 23:15, Ния Христова
9
Крадци задигнаха покрива на държавна болница в Стара Загора
Снимка: БГНЕС
Десетки квадратни метри медна ламарина са откраднати от покрива на 6-етажната сграда на бившето АГ-отделение при старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, пише в. Монитор. Сградата вече от година стои празна и неизползваема.
 
До полицаите от старозагорското Първо РУ са били подадени няколко сигнала от граждани. Задържани са няколко души, които мъкнели скъпия материал с колички, за да го продадат за скрап. Последният им "удар" е бил преди броени дни, когато е изчезнало покритието откъм южната фасада. Крадците са използвали прозорците на последния мансарден етаж, най-вероятно през нощта.
 
Сградата е собственост на държавната болница, данъчната й оценка възлиза на 6 млн лв. Повече от година отлежава предложение на община Стара Загора до МЗ имотът да й бъде прехвърлен срещу опрощаване на 2 млн. лв. борч за такса смет и данък сгради. Общината предлага за уравняване на сметката да прехвърли на болницата дворът от 100 дка. В нея по идея на кмета Живко Тодоров след ремонт ще бъдат събрани общинските ДКЦ-та, за да се облекчат гражданите в достъпа си до здравни услуги. И до момента няма отговор от ресорното министерство.
 
"Ако не бъдат спрени набезите на крадците и не се извърши спешен ремонт на покривната конструция, само след 2-3 месеца ще бъдат нанесени непоправими поражения върху най-горните етажи, което ще доведе до намаляне цената на сградата", коментират специалисти от града. В социалните мрежи върви и коментар, че умишлено не се прави ремонт, за да падне цената в полза на определен мераклия да закупи сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то до съда и полицията,бе!?Ужас.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се намира на границата на центъра на оживен булевард, на 1 минута от съда и на 3-4 минути от пешеходната зона. НЯМА, НЯМА никакъв шанс да не са ги видели още в реално време докато дърпат желязото. Има жилищни и административни сгради. Просто е жалко.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България в една новина.
5
2
 
8
 
! Отговори
Док преди 3 години
Берачи, ко толкос станало?
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците ги знаем.Роднини са на индийците и се наричат ромеиСъщите, които шарят нощем по селата с бусове и мъкнат всичко..
3
9
 
23
 
! Отговори
Напротив преди 3 години
Цяла България знае че герп купуват братята. С 20 лв и три кебапчета
2
3
 
24
 
! Отговори
Еди Койси преди 3 години
За покрива са разбрали щото сградата е още там ако бяха и нея откраднали никой нищо нямаше да разбере.
1
29
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Електората на радеФ има афинитет към "джилязото"