Убиецът на Кристин от Сотиря: Присъдата е прекомерна и нехуманна

На 19 февруари ще се проведе заседанието на третата инстанция
21 яну 2021 16:28, Ния Христова
59
Убиецът на Кристин от Сотиря: Присъдата е прекомерна и нехуманна
Снимка: БГНЕС
Убиецът на 6-годишно момиченце от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов подаде поредна жалба срещу доживотната си присъда без право на замяна, този път до Върховния касационен съд. Това съобщи адвокатът на близките на жертвата Сиво Сивов, пише в. Монитор.
 
22-годишният убиец е категоричен, че наложената му присъда е прекомерна и нехуманна и тя да бъде променена. За 19 февруари е насрочено заседанието на третата инстанция.
 
Миналата година през лятото Трифонов направи подобен опит и в бургаския апелативен съд. Там обаче категорично потвърдиха решението на сливенския съд и отхвърлиха аргумента, че наложеното наказание е в нарушение на член 3 от Европейската конвенция за защита правата, който гласи: "Никой не може да бъде подложен на изтезания или нечовешко или унизително отношение или наказание".
 
Тогава служебният адвокат на убиеца Дойчин Дойчев коментира, че е подал жалбата по настояване на клиента си, който изтърпява присъдата си в Бургаския затвор. Нямал право да откаже макар да не е чул никакви нови признания и доказателства.
Още по темата
 
Мартин Трифонов беше осъден на възможно най-строгото наказание за това, че на 15 август 2019-а г. в село Сотиря е направил опит да изнасили 6-годишната Кристин Георгиева. Той използвал сила за това и я привел в безпомощно състояние. За това престъпление съдът го е осъдил на 20 години „лишаване от свобода“. Други 10 години са му били присъдени за извършени действия с цел удоволетворяване сексуални щения за повторен път, тъй като вече е осъждан за блудство през 2017 година.
 
Максималната присъда "доживот" без право на замяна е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Сливенският окръжен съд осъди Мартин Трифонов да заплати и 600 000 лв кръвнина на гражданските ищци. Делото в Сливен премина по съкратената процедура, разпитан беше само патоанатомът д-р Тома Чаушев, който е извършил аутопсията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Сам си приказваш, но като стане напечено опираш до колеги, приятели и познати. Ти си жалко и нещастно човече, което не заслужава право на менние. И да - страх те е от истински мъже. Стах те е, защото ти става гадно, като знеш, че никога няма да си такъв.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уффф... направете я на 50 години и готово.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БХК ли те накараха да говориш така *** !
44
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Начинът на изказване на "опонента" Ви е женски. На 99 процента сигурност.Да, вие се занимавате с тежка престъпност, но коментари по форуми (колкото и да са неправилни или обидни) едва ли попадат в тази категория. Пък и все пак тази новина е свързана с тежко престъпление, нормално е хората да са афектирани и да коментират
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГражданинТака и не искате да разберете, че с никого не си меря силите. Достатъчно е, че се занимавам с тежка престъпност. А, повярвайте ми, това не е като по филмите...
42
1
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СЛЕД КАТО СИ БЕДЕН И НЕМОЖЕШ ДА ОТГОВОРИШ НА МИЗАТА НА СЪДА - ГОРИШ КАТО ПОПИКАНО МУШКАТО !!!!!!!!!!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГражданинАз съм надделявал в спорове с гаджета, въпрос на характер, затова жените ме ценят :)) Има мъже и мъже, пуснеш ли аванта те гледат, ще кажеш си от Марс :) Все пак има жени с характер, може да направят мъжете на 2 стинки :))
40
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До полицая: Не осъзнавате, че може би спорите с жена? С жена ли ще си мерите силите?
39
0
 
19
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
при соца даваха смъртна присъда за убийците
38
0
 
13
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
до гроб дагниеш в затвора убиецо
37
3
 
3
 
! Отговори
Фен преди 3 години
ахахаха, най жалкото мвр, вече и в форумите с заплахи:):):)ще падна от смях
36
0
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ама че нагъл . Да убиеш детенце е по-хуманно от доживотен затвор ли? Колко години би желал, 2 условно може би? Гн.ус.
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36И това ще обсъдим, като се видим!
34
1
 
3
 
! Отговори
?????? преди 3 години
*** като видиш,какво правиш?Хуманно с крак отгоре,та и с това нещо така,ама публично трябва, да види неговият живо,тински род ,какво го чака при подобни престъпления.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Ще Ви отговоря детайлно на всички питания когато се срещнем. Нали нямате нищо против?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Не ме вълнува, нито искам да се занимавам с анонимници, представящи се за полицаи.
31
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Спокойно, друже, в момента не съм на работа. И Ви каня просто да поговорим. Ще имате физическа възможност да се държите толкова агресивно, колкото и в момента. Да докажете своята несъмнена / за Вас/ мъжественост! А, ако сте толкова склонен към физическо насилие, колкото и към вербално - защо не? Искате ли или не?Само кажете и Ви пускам на колегите в отдела по издирване!Та?
30
1
 
17
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да обжалва пред архиепископ Датев Акобян. Доживотната присъда е абсолютно заслужена.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Откога, нещастнико, ако си и въобще полицай, се викат хора в районното на база лично мнение? А, нещастнико?!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Това да го приема като заплаха, така ли?! Ако си полицай трябва задължително да те уволнят, предполагам , че не си способен за тази работа, понеже си и потенциален убиец, ***! Полицаите определено имат друга работа, не киснат във форумите, и още нещо, нищожество, нямам провинения, нито съм престъпник!