Мъж системно обира блок, взел от количка до... пране

Сред откраднатите предмети има детска количка и коледна украса
22 яну 2021 08:20, Ния Христова
15
Мъж системно обира блок, взел от количка до... пране
Снимка: Pixabay

Семейства от Варна се оплакват от крадец, който системно влиза в техния блок и краде различни неща. Повод за подадения сигнал е последната кражба на детската количка. През последните месеци мъжът е взимал всякакви неща, сред които има коледна украса, тротинетка и дори прането на хората живеещи в блока. 

Преди няколко месеца хора, живеещи в блок в центъра на Варна забелязват, че техни вещи започват да изчезват. Оказва се, че всичко е дело на един крадец. Той се вмъква във входа незабелязано, а последната му кражба е на детска количка, собственост на семейството на Жулиян Жеков.
 
"Въпросния човек, който го има на клип, в 5:20 сутринта е проникнал в междувходовото пространство, което е с 2 заключени метални врати. Взима си най-безнаказано детската ни количка и си тръгва с нея", споделя пострадалият мъж пред Нова ТВ.
 
Количката е била на площадка в блока. Мъжът необезпокоявано я качва в асансьора и заминава с нея.
 
"Бебето сега няма количка, полицията води разследване... Надяваме се на резултати от тяхна страна", каза още Жулиян.
 
Хората от блока се принуждават да инсталират видеонаблюдение, за да запишат крадеца. Оказва се, че той тероризира хората от месеци.
 
"Излязоха и други негови записи - как краде пране, как краде коледни украси от хората", казва още Жулиян.
 
Живеещите във входа се притесняват за своите вещи и вече не ги оставят в общите пространства.
 
"И ние имаме там малко място и всички места се използват, особено с малки деца и комшията там си държахме колелото на детенцето и ни предупреди да не се случи същото и с нашето колело, защото най-вероятно може и да го е харесал", заяви Полина Костова.
 
Остава обаче въпросът как крадецът фантом системно успява да се вмъкне в сградата. По случая вече е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо жителите на блока не са му натрошили черепа и пръстчетата на тоя?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ежедневие. Подобни новини от години са с нулев интерес
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чебурашнята, познах го. 2 дена ходи да краде *** от простора и децки колички, и 2 дена заработва с ла-мета по форумите щот е на полвин щат на козяк. Скоро ще го изхвърлят и от там.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не защитавам крадеца, но в общите пространства не трябва да съхраняват каквито и да е вещи. И аз съм го правил. Бил съм и домоуправител. И когато на съседа на последния етаж му пламна ел.табло лично се убедих защо забраната е адекватна.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това показва ясно разклонението в едно общество. Цял блок с мъже търпят един бек?Това не е общество. Съберете се хвърлете му един бой някой вечер и после пак и пак. Докато научи урока. Какво ревете смешно е научете се да бъдете единни
7
0
 
12
 
! Отговори
Замислям се .. преди 3 години
Нещо ми подсказва че този тип е или роднина на някого в блока или е бивш приятел на живущ... та си е направил дубликат на ключа за входа.. (а може и представител на някоя голяма фирма да е..)!Така ми се чини да влиза "елегантно" - сменете патрона на входната врата и всичко ще е наред! Може да вкарате и парола като допълнително заключване (бутониера като втори ключ).Поздрави и весел петък!
6
2
 
4
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Каква полиция. Та той е там на щат!
5
8
 
4
 
! Отговори
Ebb преди 3 години
Това ще е копейкин .много е изгладнял
4
5
 
9
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
Има всякаква ***, пришълци от съседните градове и села, напълниха Варна , не можеш да разбереш кой- какъв е! Няма управляващи, няма спазване на законите, и резултата е ясен- пълна разруха.Айде, да ви е честито управлението на мутрогена.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На банкянския бидон електората не краде, той бере и се обзавежда.
2
0
 
15
 
! Отговори
Хора преди 3 години
Каква полиция, шайка търтей. Сами спрете този крадец на никой не разчитайте, има ли мъже в този вход, деиствайте.....!
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си полиция за тази работа. Защо трябва да занимавате хората с този проблем. Като го знаят, да му хвърлят един бой, или да му направят едно "къпане" с натриева основа и да го заровят в тор за да се компостира добре после.