Признал и осъден: Кмет продал имот, който накрая се оказал на жена му

Макар и с вина, имотът остава в семейството
22 яну 2021 09:15, Петя Славова
18
Признал и осъден: Кмет продал имот, който накрая се оказал на жена му
Снимка: БГНЕС

Кметът на Община Медковец Венцислав Кудкудейски сам се признал за виновен в престъпление по служба. След споразумение с прокуратурата, градоначалникът е осъден на пробация за това, че е изготвил документ с невярно съдържание с цел да продаде общински имот с малък язовир. Продаденият имот обаче още е частна собственост - и то на съпругата му.

Венцеслав Кудкудейски е сред най-дългогодишните общински кметове - кара осми мандат. Още през 2013 г., по сигнал на общински съветници, прокуратурата започва разследване срещу него за 10 декара земи и водоем в Медковец, които са били публична общинска собственост без право да се продават.

Кметът обаче е съставил акт, с който имотът е описан като частна общинска собственост. След това без търг и независимо от отмяната на решението на общинския съвет за продажба, теренът е продаден на земеделеца Румен Мъгленски, съдружник на кметската дъщеря. Накрая през 2017 г. имотът е купен от жената на кмета - Силвия Кудкудейска, която е собственик и до ден днешен, обяснява bTV.

Имотът с водоема е продаден от Общината благодарение на неверен документ, подправен от кмета. Сега подъсдимият кмет се е признал за виновен и търпи наказание пробация. Но имотът продължава да е собственост на съпругата му.

Кметът си признава вината в споразумение с прокуратурата срещу по-леко наказанеие. В него пише, че той е "съставил и подписал официален документ, в който е удостоверил неверни обстоятелства", "с цел да го използва". Никъде обаче не пише, че стореното носи облага и до днес. Случаят коментира адвокат Димитър Киров, който представлява хората, подали сиграла срещу кмета.

"За да се подпише такова споразумение задължително трябва да се признае вина. Спестява време, спестява разходи, прокуратурата във всички случаи успява да докаже вината, а за него остава по-ниската присъда. Виждаме обаче, че цялата тази схема е направена в полза на кмета и семейството му. А тези моменти въобще не са споменати в споразумението. Кметът не е предприел каквито и да е действия тази собственост да се възстанови обратно", обясни Киров.

Според кмета Кудкудейски, с решението да продаде имота, той е искал да подпомогне земеделието в общината и целият общински съвет е гласувал "За". По-късно купувачът Румен Мъгленски внезапно починал, оставил дългове и ипотеки, а жената на кмета купила земята, за да помогне на семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЕТО ЗАЩО СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРОПАДНА - ЗАРАДИ КМЕТОВЕ КОМУНИСТИ- СОЦИАЛИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
До Христо ХристовЛЪЖЕЦ!
14
4
 
4
 
! Отговори
крадци от дете преди 3 години
Осми мандат по 4 год кмет от 32 години, като Нинова от СДС и президента безпартиен.
13
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Костов навремето се разведе, за да може жена му да приватизира.
12
0
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
(Предизборна коалиция БСП, БЗНС Александър Стамболийски, ПК Екогласност)
11
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Така става в евроатлантическа България, на подкрепилите бкп срещу разпад и лустрация атлантици Александър Йорданов и Соломон Паси.
10
0
 
11
 
! Отговори
BAI U преди 3 години
"Макар и с вина, имотът остава в семейството" - ONLY IN BULGARIA
9
4
 
7
 
! Отговори
антибсп преди 3 години
комунига е, комунигааа!
8
2
 
14
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Техноимпексовият приватизационен подход се прилага успешно и по места. Дерзайте, другари, приватизирайте де що има. Какъвто шефът, такива и кметове. Прибрани момчета. Нищо зян не става.
7
1
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Онези, които се възмущават от преподавателите, сега към този какво ще изразят или няма да изразят нищо, щото ...
6
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЦЯЛА КАМАРА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ДОРИ НЕ Е ОСЪДЕН НА ЗАТВОР!
5
1
 
22
 
! Отговори
Тома преди 3 години
От БСП е кмета ако се чудите как така осъден кмет в България.Както винаги тази иначе важна информация я пропускат в репортажите в всички медии,за да не почне раята да забелязва кои кметове могат да ги осъдят кои не.По същия начин след избори като изборяват редовните нарушения за купени гласове, никога не си правят труда да кажат за коя партия са били купени тия гласове.
4
1
 
13
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Докато присъдите са условни, така ще бъде!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е детска игра в сравнение с далаверите в БАЛЧИК. Там шайка местни велможи безчинстват безогледно.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където и да бръкнат ще е същото, ако не е на жената ще е на балдъза или тъщата и няма значение от кой цвят са кметовете всички са от един дол дренки.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички кметове без значение от коя партия са, си увеличават благосъстоянието по едни и същи схеми. Имам чувството, че минават школа как да усвояват средства за свои собствени цели. Жалко, че велики български революционери са си дали живота, за да може сега цялата тази *** да краде безмилостно и да си присвояват държавата!