Ангелов: Щом новия щам го има в София, го има и навсякъде в България

Връщаме си живота, такъв какъвто беше, обеща министърът
Обновена: 23 яну 2021 16:54 | 23 яну 2021 13:50, Петя Славова
132

30% и повече са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират. Това съобщи във Варна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Днес Ангелов е в морската ни столицата, където се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, в това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра, предава БГНЕС.

Готовността е ваксинирането от първа фаза в целия регион да приключи в края на този месец, началото на втора фаза очакваме през първите дни от февруари. Ваксините са налични във фризерите, заяви здравният министър.

Нямаме абсолютно никакви притеснения, ще дойдат ваксини за над 3 милиона граждани. Ако намалеят количествата, очакваме за около 2 милиона граждани, което е абсолютно достатъчно за нашата държава. Не очаквам никакви последствия за България, подчерта министър Ангелов по повод новината, че британската компания

Още по темата
."АстраЗенека" забавя доставките на ваксини за Европа, а първите доставки ще са по-малко от очакваното.

Ангелов също потвърди, че у нас вече има 8 доказани случаи на т.нар. "английски щам" на COVID-19. От думите му стана ясно, че пробите са от Националния център по заразни и паразитни болести, от ВМА и от частна лаборатория.

Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от наличните на пазара ваксини, и че лечението, което се прилага до момента, е без промяна, подчерта министърът.

Щом този щам го има в София, ще го има и навсякъде в България, каза още Ангелов.

Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск, каза той по повод заявения на 27 януари протест на собствениците на заведения.

От 4 февруари присъствено обучение започват три класа в системата за средно образование, това са 37,5%, каза още министърът и подчерта, че във всяко едно училище присъствено в клас ще се върнат не повече от 40% от учениците.

Връщаме си живота такъв, какъвто беше. Следваме ясен план, целта е да преведем народа през кризата, подчерта още проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Вече е тотално изгърмял.Не вади никакви факти лъжец.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакали ваксини. Ала бала само приказки празни типично по български . То в световен мащаб няма камо ли тука . Да.ще има и още нови щамове постоянно . Това а е умишлен пуснат вирус и той си изпълнява задачата много. Добре .
105
0
 
5
 
! Отговори
Юпитер преди 3 години
Хареса им подчинението, ходенето с намордници, пардон... маски,липсата на свободно изразяване на мнение... имам чувството, че Соца и Желязната завеса се завръщат! 😁
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей монгол мащай се заедно с премиерати през 9земи та в десета
103
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тоя лъжльо докога ще дрънка глупости
102
4
 
2
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 3 години
ВЯРВАМ МУ 20% ОТ ТОВА КОЕТО КАЗВА -ПОВЕЧЕТО МУ ПРИКАЗКИ КАКВОТО СА МУ НАРЕДИЛИ Е ПОЗНАЙТЕ КОЙ - ИЛИ СИ ПРОФЕСОР ДОКТОР И НЕЗНАМ СИ КАКВО ИЛИ СИ ЕДИН ОБИКНОВЕН МИНИСТЪР КАТО ДРУГИТЕ - СТИГА ДНЕС ЕДНО УТРЕ ДРУГО ПИСНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ
101
2
 
7
 
! Отговори
всъщност преди 3 години
От какво се имунизира ти, бе ***? Новият щам ти иде със страшна и нечувана ярост да ти изпапка ботокса и веждичките, гейчо.
100
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Имам странното усещане че у нас научните титли нямат никакво съдържание,но за сметка на това финансовия ресурс за тях е много повече от необходимото.
99
0
 
5
 
! Отговори
SALT преди 3 години
"Ваксините са налични във фризерите..."Трогателно!
98
1
 
7
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Пълен *** си бе Бойково слугинче!
97
1
 
7
 
! Отговори
Мари преди 3 години
Как пък толкова бързо дойде този щом, веднага след Байдън педофила! Я стига.....
96
2
 
5
 
! Отговори
Относно проф.д-ра... преди 3 години
Перчемът с обратната завинтовка Ангелов е мъдър като този, на когото лиже онова под пъпа. Но понеже на Мутрагеньо отдавна не му се вдига самолета, на доктора не му остава нищо друго освен сам да си бърка в ауспуха....
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Музика и Любов за всички! https://youtube/watch?v=VSyc2bIkNFk
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ,ха.. горкия вирус,ако знаеше че е толкова опасен..Осъзнатите и мислещи хора, не се страхуваме от вируси, колкото и да се внушава това.Тези, които знаем истината, за новия световен ред.Вирусите ги създават,за да печели фармацията и всички в матрицата.Вируси винаги е имило и ще има.Това е външен вирус,минава и заминава.Най-големият вирус е невежеството на хората и това, че са спрели да се развиват.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бел ден да не видят тия от нощ шопари мазни долни
92
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейците са все по-разочаровани от ваксината си. Меркел е готова да купи "Спутник V".
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на новия щам, който се смята за много по-заразен.A в България:Връщаме си живота такъв, какъвто беше. Следваме ясен план, целта е да преведем народа през кризата, подчерта още проф. Костадин Ангелов.КАКВА Е ЦЕЛТА?
90
1
 
8
 
! Отговори
Ти преди 3 години
Ако не си гледаш занаята правилно отивай си ведгнага.От такива *** нямаме нужда ще се оправим и без вас.Хрантутници.
89
3
 
14
 
! Отговори
Страх ви е яко! преди 3 години
хаха Как ви е страх, ми шоци! Прочетохте, че се задават големи протести и веднага ще отпускате. Т'ва да не вия Германия, бре? Краят ви е близо. Кир ливите ризи излязоха. Няма как 30 години да се краде и пак да има... Сега ще се срещнете с гнева на народа. България ще стане бойно поле. Кръв ще се лее! Гладния не можеш да го лъжеш така. Той вече не е човeк, той е жи вотно! Следва инстинктите си... Тези които издигнаха Бойки (висши ченгена и стари мутри) и тях сега ги хваща шубето. Пирамидата отиде
88
0
 
4
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
Ако чете някой журналист тук, може ли да попита г-н Ангелов какво става с одобрението на ивермектина от Хювефарма за хуманна употреба. Нали беше дал положителни / обнадеждаващи резултати срещу Ковид 19? Аз бих ползвал него, а не ваксина.