Масово тестват учителите за коронавирус, идват и нови ваксини

Тестването ще е безплатно и доброволно
Обновена: 25 яну 2021 06:58 | 25 яну 2021 06:58, Ния Христова
51
Масово тестват учителите за коронавирус, идват и нови ваксини
Снимка: БГНЕС
От днес започва масово тестване на учителите за коронавирус. Мащабното проучване в системата на средното образование ще се прави с бързи антигенни тестове и ще се извършва поетапно.
 
Тестването ще е безплатно и доброволно. Целта е да се види скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено обучение от 4 февруари.
 
При положителна проба се карантинира целият клас. Следващ в процеса на тестване е персоналът в детските градини.
 
"Където са готови ще започнат. За нас е по-добре да бъде по-близко до връщането на учениците от прогимназиален и гимназиален етап в училище, т.е. да е по-близко до края на месеца. Това е доброволно, една допълнителна възможност за учителите, което ще позволи и да се направят анализи и един израз на това, че образованието ни е най-важно", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.
Още по темата
 
По-малко от половината от учителите и непедагогическият персонал в училищата обаче са пожелали да дадат проби за наличие на вируса.
 
Още по-малък е процентът за желаещи ваксина, поставянето й сред учителите предстои. По последни данни желание да се имунизират са заявили 23% от педагозите. В системата на висшето образование 30 на сто от академичните преподаватели са пожелали ваксинация.
 
Тази сутрин в 7:00 часа у нас пристигнат нови 14 040 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер/БиоНТех".

Общо до края на март се очаква у нас да бъдат доставени 255 хил. дози от вече одобрените ваксини на "Пфайзер/БиоНТех" и "Модерна", достатъчни за ваксиниране на около 127 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Teствай медицинското лице, учителя , полицая , бюджетаря с тест за антитела и спести ваксината за някой който има нужда от нея.Спаси живот !
38
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Масово, доброволно да се чете като синоним на задължително. Напомня ми на едни времена, когато се търсеше врага с партиен билет.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негативна енергия ,внушения ,манипулации, и масово подчинение на хората - немислещите.Живейте в Любов и ще сте здрави,животът ви ще е хубав!
36
7
 
5
 
! Отговори
dl преди 3 години
Ядосана съм,защото не мога да разбера какво искат учителите?Не искат да се тестват,не искат да се ваксинират,не искат да има присъствено обучение,изглежда,че искат да си получават само заплатата!
35
0
 
8
 
! Отговори
ААА преди 3 години
А децата кога ще бъдат тествани? ....или е по- удобно да не бъдат? За да не загрозяват картинката.
34
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До ( '_' ) - И който е болдувал да му отложат ваксината с няколко месеца ! Би било много по разумно да се спаси друг живот вместо да я боднеш на такъв който е карал вече. Половината и може би повече от ваксинираните са го карали и за мен това са погубени на вятъра ваксини !
33
4
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
А масовата кастрация на населението в името на ''общото благо'', кога ще започне!?
32
2
 
3
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 3 години
''Би трябвало да се правят по 50000 ваксинации на ден, за да може след 4 месеца да са имунизирани 5 милиона от населението и ваксината от втората доза да е подействала.''А ще се намерят ли за 4 месеца 5 милиона мераклии за ваксинация!? Според мен и за 4, и за 40 години няма да се намерят!
31
2
 
10
 
! Отговори
Тестване преди 3 години
Другите страни масово ваксинират, а *** сега открива тестовете? Или има едни пари за усвояване?
30
0
 
16
 
! Отговори
( '_' ) преди 3 години
Трябва да се изследва масово не с антигенни или пср тестове, а с тестове за антитела. Така ще имаме ясна картина , кой е преболедувал и има естествен имунитет.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните безумно похарчени пари. Тези тестове се правят само при проявени симптоми. Поне да бяха тествали за антитела.Когато всичко е лъжа за пари, следва глобален обществен разпад.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези темпове на ваксиниране, никога няма да се ваксинират повече от 30% от населението на България. Срокът на действие на ваксината бързо изтича и ваксинираните отново се присъединяват към групата на неваксинираните. Би трябвало да се правят по 50000 ваксинации на ден, за да може след 4 месеца да са имунизирани 5 милиона от населението и ваксината от втората доза да е подействала.
27
0
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
И кво, ще хванат безсимптомно болните?!? Масовия имунитет е спасението!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кои тестове ще ги тестват с пожителните или с отрицателните ?
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ги тестват какво ще получат някаква моментна информация, след като децата влязат в клас , нещата стават пълна мъгла още след първата седмица. Тествайте след 10 дни от 4 февруари, ако не гръмне всичко. Засега с ваксините е пълна пародия , така ще си правим списъци до 2050!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ги тестват за антитела, нищо не правим!
23
3
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 3 години
ДА се обезопасят веднага всички ЯСЛИ<ГРАДИНИ<УЧИЛИЩА ОТ КАМЕРИ<СКЕНЕРИ И РУТЕРИ>..НАвсякъде са увредили тежко деца,ученици и учители поименно..ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ МЛАДЕЖИ ДЯА НОСЯТ ЛИЧНИ КАРТИ СЪС СЕБЕ СИ> ТЕРОРИСТИ И ГИ ПОЛЗВАТ ЗА ОБЕМНО ЧЕРНО УВРЕЖДАНЕ>>>Проследяват ги в реално време и след центrиране ги увреждат...
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а персоналът на детските градини кога?
21
2
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Последни анализи подават следните облъчващо МУТАГЕНИЗИРАЩИ И МУТАФИЦИРАЩИ ТЕХНИКИ Ползват техники по тн ДИГИТАЛИЗАЦИИ4.51 G Grey death Uhan Terror/COVID 19 4.59G COVID Mutants 4.79 G Anti Евреи 4.97 G Обемно патогенизиране на ваксинирани 5G Black death terror Заразяват с облъчване домове,заводи,болници, мутантите се предават с тн Вътрепно КУИХНЕНСКИ ИНФЕКЦИИ /Чаши вилици,лъжици ,чинии ПОЛЗВАЙТЕ И СОЛ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ ...ДВА НОВИ РУТЕРА могат да заразят цяло училище..Блок ,Болница
20
5
 
21
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 3 години
Хора които се притесняват от ковид си слагат ваксина ,придобиват имунитет с/у него и си живеят живота спокойно.С какво останалите неваксинирани ще са опасни за здравето на другите вече имунизирани???Едни рискуват с страничен вфект от ваксината а другите да съберат роднините.Всеки може да прави с живота си каквото си пожелае!