Учители искат масово тестване и на учениците

Тестването е доброволно, но ще успокои учебния процес
25 яну 2021 15:45, Петя Славова
63
Учители искат масово тестване и на учениците
Снимка: БГНЕС

Днес започна масовото тестване на учителите за COVID-19 в Бургас. То става по график и ще продължи до края на седмицата, предаде БГНЕС.

Още по темата


Тестването с бърз антигенен тест е доброволно, но учителите в Бургас са категорични, че това ще доведе до спокойствие в учебния процес. Преподавателите обаче изразиха становище, че процесът трябва да е двустранен.

По думите им е добре да се тестват и учениците, защото те общуват със семействата си и също пренасят вируса.

В някои бургаски училища желаещите да се тестват достига до 80% от преподавателите. Бургас ще бъде и първият град, където ще започне и ваксинирането им. Около 30 % от учителите в морски град искат да се ваксинират, но списъкът се допълва непрекъснато, съобщиха от РИО Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързия антигенен тест не е PCR може да се взема и от гърлото, за малките деца най добре е да си нагаргарат и изплюят в епруветката както се прави в Германия. Но най добре е да се направят тестовете за антитела, така се хващат и проболедували и прясно заразени, щото много хора го изкарах без да разберат.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Плъх 31ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА!
58
15
 
9
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Децата трябва да се тестват задължително. Не разбирам защо се вдига толкова шум.
57
3
 
3
 
! Отговори
Roditel преди 3 години
Nuleva godina!Decata imat cql jivot posle da uchat,ne sa prestareli!
56
2
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
кажете какъв е резултата - да знаем как да бесим повреме на Революциятаот 2000 ... 4 положителни, казаха сутринтанещо сметката май не излиза а?
55
7
 
7
 
! Отговори
Киро Жарта преди 3 години
А кьотек не искате ли ?! Тествайте си вашите хохавели !!!
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
52, като си слагаш сам ПАЛЕЦ ГОРЕ, изглеждаш двойно по-жалък. И не знам какво ви става с тази "Гърция" една година не можете да пропуснете Гърция, ако догодина кажат, че трябва да си отрежете един пръст, пак ще напирате, явно без Гърция не може да се съществува.
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50ти, ти изглежда си някакъв професор, не бях виждал такива смазващи аргументи от много отдавна.
52
7
 
16
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Значи българинът няма проблем да плати PCR тест на отрочетата си за да ги заведе на море в Гърция, но не иска да им правят безплатен тест за да се предпазят други деца, родители и учители от заразяване???
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия главен троглодит Доктор Фаучи има написана статия от преди години, че PCR при умножение над 35 дава напълно несигурен, грешен резултат! А цяла година в САЩ тестват при умножение 40! И сега, Честните Почтени Неподкупни СЗО Експерти заявиха, че "това било твърде много, и давало много фалшиви позитивни". АМА ДОБРО ЮТРО! Давайте да изорем носовете на децата, и да стискаме палци, че ще уцелим тседмица с точни настройки! Та да знаем в следващия ден-два, дали детето има КОРОНА!
50
4
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
Мнооооого си *** и ***.
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти имаш ли способност да четеш думи и да осмисляш значчението им? PCR НЕ Е ТЕСТ! В зависимост от това какво "усилване" е поставено (не знам българския термин какъв е), може АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ тестове да са негативни или позитивни! ПОНЕЖЕНЕ Е ТЕСТ! А ИНСТРУМЕНТ! За какво да тормозят децата за напълно несигурна информация, която след 24 часа ще е безсмислена!?
48
4
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Хайде отново! Ако детето ти е болно на лекар водиш ли го? Или го водиш да му леят куршум? До сега кръв за изследване на детето ти взимали ли са? Или не си разрешил/а? Изключително *** народ сме... затова сме най-бедните в Европа. Не искате да изследват децата... тогава поне си ги дръжте вкъщи когато са болни!!!
47
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да ръчкат в синусите на децата, буквално до мозъка, за да получат резултат от "тест" чиито настройки позволяват 100% отизследваните да бъдат позитивни, или 100% от изследваните да бъдат негативни! Това НЕ Е ТЕСТ! Бих ти дал веднага тест от урина върху физиономията, но не съм съгласен никой да бърка в носа на детето ми ЗА НИЩО! ЗА НИЩО! Да тестват ябълката от обеда! И тя може да е положителна за КОВИД, проверено е вече многократно!
46
10
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Урината също е биологичен материал, но не знам някой да се оплаква, когато дава такава за изследване.. Подобни коментари са като някакво freak show на тъпизма! Куцо и сакато, просто и неграмотно се изказва по теми, от които няма никаква представа!
45
7
 
3
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Да излезнат неплатен отпуск за 11 месеца щом ги е страх !!! Зачита им се за стаж !
44
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, които чакат на учителите да им научат децата на всичко в живота, не са родители за мен. Като се налага ще си стоите в къщи и ще си ги учите *** и няма да ги водите болни на училище и детска градина. Сега си взех детето от градина и ми сервират, че има ло две деца с температура днес. Като сте направили деца, бъдете малко отговорни към тях и към обществото.
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя изпусната ситуация в България бе, циркова клоунада, от Англия и Израел могат само да пращат за консултация при нас, ние направо сме шампиони по намаляване на новорегистрираните.
42
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тази изпусната ситуация в България, трябва всички да бъдат тествани поне веднъж седмично в продължение на няколко седмици, докато положението влезе под контрол. Според публичните данни за заразените по възраст, увеличението и намалението на броя на заразените започва от децата, след това при родителите им, после при бабите и дядовците им и накрая при всички останали.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илон Мъск си направи ЕДНОВРЕМЕННО четири PCR теста - два бяха положителни, два бяха отрицателни. Толкова по въпроса за "тестовете"