Без 1/3 от автобусните линии заради пренасищане на пазара

Какви са промените след Наредба за транспортните схеми?
26 яну 2021 22:11, Петя Славова
9

Спират 1/3 от автобусните линии след промяна на Наредба за транспортните схеми. Ще се пътува до съседна област директно, само ако началната точка е град с население от 30 000 души.

"Това касае връзките между две и повече области. Междуселищните линии ще бъдат запазени. Трудовата миграция на населението ще бъде осигурена. Оттам нататък имаме пренасищане на пазара, щом се отнася до транспортни схеми. Когато пътуват празни автобуси, неминуемо се стига дотам да няма никакъв транспорт", коментира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Денят ON AIR".

Според нея, както ресторантьорите, така и автобусният бранш е потърпевш от настоящия локдаун.

"Ние водим разговори с държавата. Подкрепата, която получаваме, не е никак малка. Тя никога няма да е достатъчна в ситуацията, в която се намираме, но не можем да не оценим това, което Министерството на транспорта е направило за нас. Имаме добър диалог и вярваме, че той ще продължи", заяви Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Това, което браншът очаква сега, е да има възможност да кандидатства за финансова подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв.

"Има някои неща, които трябва да се изгладят по програмата, за да бъдем допуснати. Отварянето ѝ ще бъде в съвсем кратки срокове. За да можем да осигурим транспортна услуга на населението, трябва да бъдем допуснати до останалите мерки", обясни председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4 По време на бай ти Тошо хората нямаха толкова коли За кола се чакаше 10 години Сега всеки има кола и няма нужда от толкова автобуси
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1-nКорнелия и Доган да ти разпределят порционите ?И Слави да ти пее чалга ли ?
5
0
 
0
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Устафка
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ги измисля тези простотии. По Тошово време имаше автобуси до всички села и паланки, а сега в 21 век ще върнат хората сто години назад. Може би с файтон ще се придвижваме вече.
3
0
 
9
 
! Отговори
Владо преди 3 години
***. София - Бургас само Ивкони. След това в цяла България ще е само Ивкони и Карат С.
2
11
 
4
 
! Отговори
Копърка преди 3 години
Одобрявам!
1
3
 
25
 
! Отговори
Стига бе!!! преди 3 години
Значи ако искам да отида от София до Банско, Девин, Поморие, Несебър, Копривщица, Панагюрище, Велинград и други курорти, първо трябва да отида до областния град и после с прекачване до курорта, така ли???Много умно, няма що!То и сега няма особено български туристи, ама сега ще останете без нас съвсем, когато свърши пандемията имам предвид.