България с нови мерки за носене на маски на открито

Не може да се използват шлемове, шалове и други средства вместо тях
26 яну 2021 22:04, Петя Славова
144
България с нови мерки за носене на маски на открито
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на опасенията за новите варианти на коронавируса, за които се предполага, че се разпространяват по-лесно и може да са по-смъртоносни, България се присъединява към други държави, които затягат мерките за носене на маски на открито, предава Bulgaria ON AIR.

С една от три издадени във вторник заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов се слага край на възможността вместо маски да се използват шлемове, шалове или други средства, покриващи носа и устата.

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, пише в заповедта на министъра.

По този начин страната ни се присъединява към други европейски държави, въвели подобни ограничения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: маскинов щамBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичам- те, Баретана,...Очаквай, своето- бъдеще, от- секундата, на- твоят- живот,...Със- обич,...От, България.....
91
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕСТЬОРАНТОРИТЕ ИСКАТ ДА ОТВОРЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА СИ , ПРОТЕСТИРАТ ДНЕС НА ПЛОЩАДА.....КАК ВО ЩЕ ПРАВИ АЛИ БЕГОВ , АКО ПЛАМНИ ЗАРАЗАТА ОТНОВО......ИЗВИНЕНИЯТА ПОСЛЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ . ЩАБА КАЗВА ЩЕ ОТВАРЯТ МАРТ , НО ЯВНО НЯКОЙ БРОИ ПАРИ НА РЪКА И ТУК , ЗА ДА ПОДСКАЧАТ ХОРАТА !!!!
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА
89
9
 
9
 
! Отговори
Светлина преди 3 години
Абе,човек, ти някъде чувал ли си за служебно положение, иерархия. Този когото питаш кой е ,е министъра на здравеопазването и той има правото да издаде заповед ,свързана със здравето на хората. Няма нужда от твоите коментарии. Като станеш министър, тогава!!!
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО СМЯХ Нали ОТКАЗВАШ да се ваксинираш, ЗАЩО РЕВЕШ ?
87
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 83 ИТАЛИАНЕЦААБЕ ,ИТАЛИАНЕЦ . ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ДА СЕ ХВАЛЯТ НАШИТЕ ГЕРМАНЦИ , АНГЛИЧАНИ , ГЪРЦИ.....ОТИШЛИ ТАМ НА ГУРБЕТ , КАЗВАТ КОЛКО ХУБАВО СИ ЖИВЕЯТ И НИЩО НЕ ГИ ИНТЕРИСУВАЛО . АМА КАТО ЗАКЪСАТ , КАТО ТЕБ , НЕ ОСТАВАТ ТАМ ....АМИ СЕ ВРЪЩАТ ТУКА , ДА СЕ ЛЕКУВАТ И ДА СИ ПРАВЯТ ЗЪБИТЕ , ЧЕ ТАМ БИЛО МНОГО СКЪПО . СТОЙТЕ СИ ТОМ БЕРЕ ....ВЪВ ХУБАВО И ЛОШО , НАЛИ МНОГО ВИ ХАРЕСВА !
86
6
 
4
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Много е забавно тук. По хубаво е от телевизията, където гледайки пророчески и дълбоко смислени предавания и коментари си принуден да си говориш сам. Естествено с най- умния човек. Поне като кажеш нещо виждаш че някой се жегне, а друг го хареса. Виждам че и "интелигентни" хора влизат тука. Не сме само ***, простаци и лузери както е модерно да се нарича от англоговорящите. Ето на един от коментарите ми 11 интелигентни и евроориентирани хора са се припознали и са ми турили червено палче...
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StandoffИскаш, да кажеш коментари #83 и #86. Pич, мога да отвърна по достойнство, но предпочитам да остана в рамките на добия тон.
84
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 3 години
До АнонименКОпи си Буквар!
83
5
 
20
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Сутринта В. Николаев пита министъра защо сме с най-нисък ПРОЦЕНТ ваксини рани, той му говори, че каквото дойде... И не отговори на въпроса както и да го въртяха. Накрая се отказаха. Смях и с... рам!
82
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже всяка новя мярка е още по-*** от предходните, предлагам следваща да е да се въведе задължителен цвят на пар...цалите по устата /пардон, на "маските"/ и десен - на калинки.
81
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в Германия , останах без работа и се върнах тук . Едва ме намериха германците със интерпол ,за да ми дадът 5000 евро за да си копувам , каквото искам и да изкарам ковид кризата . Голям кеф !
80
9
 
15
 
! Отговори
Трол преди 3 години
До ИталианецаХубаво че си се върнал. Поне с тези пари дето са ти дали без да им ги искаш си се почуствал богаташ в България. Похвално е че си дошъл да ги похарчиш тук. Това че искаш да заминеш и повече да не се върнеш в България си е твой проблем. За това че ни управляват екскременти съм напълно съгласен с теб. Нямам нищо против теб. Ти имаш право да си живееш и работиш където си искаш. И аз също съм безработен но не съм получил от никого и стотинка помощ. Сам се оправям и на никого не плача...
79
8
 
22
 
! Отговори
Д-р Гълъбова преди 3 години
Тоз министър е живо перпетум мобиле в измислянето на всевъзможни правила ежечасно.Изпълняна си задачата да разсейва вниманието ни от важното и да се фокусираме върху правила от ден до пладне-всичко в името на спокойствието на падишаха!
78
4
 
4
 
! Отговори
Standoff преди 3 години
До "анонимен"87Кога си бил свободен ама не си знаел бе!? Ама че тЪпЧовци..
77
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Италиянец,много се радвам за теб и ти завиждам, едно само не ми е ясно:защо си тук ?Такива като теб донесоха заразата, като ти е толкоз хубао що не си стоиш там?*** като останете без работа или се появи здравословен проблем, веднага се връщате да цицате от нас *** и от тъпата ни държава.Като си истински италианец стой си там и при хубаво и при лошо
76
6
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
направете маските по 10 ст сега ги купувам по 30 ст т аптеката
75
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страната ни винаги се присъединява към ограниченията и негативните неща в другите европейски държави и никога не се придържа към техните заплати.
74
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четейки днес.бг и коментарите ме наляга носталгия по доброто старо време, когато си живеехме, несъзнавайки, че бяхме свободни.
73
18
 
32
 
! Отговори
Италянеца преди 3 години
Не ни управляват тикви а ни управляват ла.на. Абееей алооо работя в Италия и държавата ми е дала 2100 евро на три транша за една година за корона вируса и да си купя с тях каквото трябва, не съм подавал никакви документи. Останах без работа и се върнах в БГ но при първа възможност се връщам в Торино и никога повече няма да стъпя тук.