Лошото време може да затрудни почистването на р. Средецка

Почистването на отпадъците се извършва на ръка
26 яну 2021 14:24, Ния Христова
7
Лошото време може да затрудни почистването на р. Средецка
Снимка: БГНЕС
Почистването на бреговете на река Средецка в Бургаско започна. Придошлите води от поройните дъждове качиха тонове боклуци по дърветата.
 
Почистването на отпадъците се осъществява на ръка от работници от общинското дружество по чистотата. Целта е да бъде запазена растителността.
 
Атмосферните условия могат и принудително да спрат работата по почистването, предаде bTV.
 
Сметището се намира срещу индустриалната зона на Средец, но реката е донесла боклук чак от Ямбол.
Още по темата
 
От общината информират, че не разполагат със средства, за да наемат още работници и техника, така че не могат да дадат отговор кога ще бъде премахнато сметището.
 
Работниците също не могат да се ангажират с конкретен срок, тъй като имат ежедневни задължения по почистването на града. Те споделят, че реката за пръв път довлича такова количество боклук.
 
"Гледката е страшна, но не ме изненада. Местните хора са свикнали от поколения да си изхвърлят боклука в дърветата и реките". На въпроса защо го правят, отговарят: "Реката ще го вземе", "Реката това и направи", каза Владимир Димитров от сдружение "Зелена СТранджа".
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Трябва да се чисти ежеминутно от малкото образовани, защото многото неуки, които правителството създава неспирно, убиват Земята бавно, но сигурно!
6
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Едно време се къпехме в реките. Сега всичко е ко.чи.на и смети.ще! Разхождайки се из природата на България се чувствам като малко тиролче в Карачи - иде ми да Умра!
5
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Кой ще чисти, защо е мръснa реката, защо е голяма...въпроси, въпроси, въпроси, а отговорите ......се замитат, неглижират!!А всеки въпрос си има своя простичък отговор! Държа да подчертая, че този екологичен проблем ще пребъде във времето, докато дойде деня в който .....този който мърси, не почисти реката!От този ден нататък проблема ще изчезне, завинаги !
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вождът ще я почисти.
3
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Ами то почистването на реките не се прави зимата г-да гербаджии неграмотни и неуки. Когато са пълни, когато вали трудно се работи. Ама то е ясно, да мине без тази дейност ако може ще е най-добре. Сега оправдания, не можем да работим. Даа, не можете, защото не му е времето. Номера от селски вечеринки!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога беше хубаво времето кой къде спа и се прави на шумкар и обикаля, правителство съкровище направо ми иде да ги зарова някъде...
1
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 3 години
средетска река не идва от Ямбол!!!!