Не тръгвайте към Североизточна България, ако не е належащо

Усложнява се обстановката в тази част от страната
27 яну 2021 14:37, Красимир Ангелов
13
Не тръгвайте към Североизточна България, ако не е належащо
Снимка: АПИ

Заради интензивните снеговалежи и бурен вятър се образуват навявания и преспи и се усложнява обстановката Североизточна България. Шофьорите да не тръгват на път към тази част от страната, ако не е необходимо. За това призова на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

В Източна България днес е определен оранжев код за потенциално опасно време в 9 области:  Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол.

Още по темата
Ако се налага пътуване, шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани с вериги и подготвени за зимните условия, каза още Терзийски и апелира шофьорите на тежкотоварните камиони да спазват всички разпореждания на МВР и на АПИ, за да не се допуска затрудняване на работата на снегопочистващата техника. Там, където е необходимо, ще бъде ограничавано временно движението, за да се извърши снегопочистване и да се осигури безопасносното пътуване на всички, заяви председателят на АПИ.

Поради навявания, намалена видимост и снегопочистване, временно е ограничено движението по магистрала „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: АМ „Тракия“ при пътен възел „Зимница“ – с. Зимница – „Петолъчката“ –  път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и обратно.

Поради обилния сняг и навявания за всички автомобили е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. Без ограничения е преминаването през проходите „Петрохан“, „Шипка“ и „Република“. Заради интензивен снеговалеж и почистване е ограничено преминаването на МПС над 12 т през проходите „Превала“ и „Рожен“, както и по път III-866 Девин-Михалково.

Отпаднаха ограниченията за автомобили над 12 тона по направленията София – Русе и и София – Варна на територията на областите Ловеч и Велико Търново, информира Георги Терзийски и посочи, че няма сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили.

Директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ инж. Даниел Иваничков информира, че от бурните ветрове се образуват навявания и преспи в областите Шумен и Добрич, както и в област Бургас. Поради навявания е ограничено движението на всички автомобили по път I-9 Каварна – Шабла.

Временно е спряно преминаването на тежкотоварни МПС над 12 тона по пътя Шумен – Каолиново, както и по третокласния път към Аксаково, каза инж. Иваничков. Той призова всички водачи да карат с повишено внимание, заради очакваните големи количества сняг в областите Шумен, Варна, Добрич и Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли номерца правите?Да взема пак тъпана и да обикаля:100-200 снегорина!Справяме се!
10
4
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
Какви сте вие паникьори, бе ? Човек да не ви каже нещо и да се засегнете. Предупреждава се за опасни условия. Никой не ви е спрял, ама като закъсаш на студа, пак ще псуваш държавата...
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една снежинка е тревогаДве снежинки са бедствено положениеА какво ли ще стане, ако наистина завали сняг, както би трябвало да вали през зимата?
8
7
 
2
 
! Отговори
А преди 3 години
С една дума бедствено положение в цяла България заради снега..
7
4
 
4
 
! Отговори
до Туню 4 преди 3 години
Кое е фарс бе оли... природа, зима. Пълен и.ди.от си.
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 ден валя и сме парализирани от 20 санта сняг... да беше 20 санта к..у.р щеше да го поемем по добре..
5
5
 
8
 
! Отговори
НЛО преди 3 години
Снеговалеж. какъв снеговалеж - 1см, 2 см, 5, 10,15 см???? Смях, смях.... то са кодове за опасно време, то са предупреждения, то е един голям филм .... То зима вече няма като хората поне от 10-15 години насам, ама паника и кодове .... :) смешници
4
5
 
11
 
! Отговори
Таню преди 3 години
ФАРС...
3
6
 
7
 
! Отговори
от североизтока преди 3 години
Температури над нулата, мокър сняг , не навява. Е, ако имаше и снегорини, които да разкарат кишата от платното щеше да е добре, но предполагам почистващите фирми са си изпапкали парите за почистването. В Румъния такъв сняг се почиства с 90-100 километра в час.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снеговалеж. какъв снеговалеж - 1см, 2 см, 5, 10,15 см?Снегонавявания какви снегонавявания - по 10 см, 20 см, 50 см, 1 метър, ...? А защо ги има, пътищата не са обезопасени за снегонавявания?
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България, февруари, 2021, падна сняг. Всички агенции са в паника. Обявяват бедствено положение.Тъжно, но истина