Удължават програмата за безлихвени кредити

Предложението е внесено пред Министерството на икономиката
25 фев 2021 16:08, Петя Славова
7
Удължават програмата за безлихвени кредити
Снимка: БГНЕС

Да се удължи програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които временно не могат да полагат труд поради пандемията от COVID-19. Това предложи Българската банка за развитие (ББР) на Министерството на икономиката.

Промените са в контекста на усложнената епидемична обстановка и имат за цел осигуряване на допълнителен финансов ресурс, с който да се отговори на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми по програмата.

Поради достигане на гаранционните лимити, част от търговските банки-партньори по програмата спират временно да приемат заявления на кандидатите. .

Програмата е насочена към подкрепа на лица на трудов договор и самоосигуряващи се лица, земеделски производители и сезонни работници, които са преустановили дейността си.

След направените междинни промени ББР гарантира заеми до 6900 лева и предоставя възможност за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Максималният срок на погасяване е пет години, с минимум шест месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Искат да си работил на трудов договор и минимум 10-15 години стаж.
4
2
 
2
 
! Отговори
file not found преди 3 години
Като си програмист, позаинтересувай се малко от "кредитната история"(и предистория) на самите банки в бг и си гледай калпавите и бавни програми, вместо да пишеш тъпотии.
3
5
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До ПрограмистНе само, че "наглеците" изискват да си рабоил по трудов договор, но гледат и кредитната история. Който е с отчайваща кредитна история, не получава кредит. Точно това са отказаните кредити, които (може и да бъркам) са около 30%. Иначе, дори тези с умерено лоша кредитна история получават, минималния размер на кредита. Много хора си сложиха финансите в ред благодарение на точно тези кредити. Също така много хора ще успеят да си върнат кредита, още преди да им изтече гратисния период.
2
4
 
8
 
! Отговори
MKII преди 3 години
До House M.D.Кои условия са неизпълними бе, мpънкач?
1
9
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И условията за получаване са неизпълними.