Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!

Колкото по-рано се ваксинираме, толкова по-добре, заяви той
26 фев 2021 09:00, Петя Славова
79
Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация се препъна на петия ден, тъй като "АстраЗенека" рязко намали доставките на ваксини. Третата вълна на пандемията продължава да вилнее в Европа.

"Ентусиазмът на хората няма да се охлади, колкото по-рано човек се ваксинира, толкова по-добре, за да достигнем колективен имунитет." Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Държавата няма да се откаже от принципите ваксинацията да бъде безплатна и доброволна, допълни Кунчев.

При достигане на 1-2 млн. ваксинирани българи няма да се стига до големи бройки новозаразени и препълване на болниците, каза Кунчев.

Още по темата

Доц. Кунчев увери, че се пазят вторите дози за всички ваксинирани. Пази се първа и втора доза за изборната администрация - около 90 000 души.

По думите му никой с една доза не може да е сигурен, че е защитен. Не можем да излезем от характеристиката на продукта, няма как да не го следваме. Поели сме ангажимент към хората, че ще осигурим тези две дози и ние ще го направим.

Зависим от доставките, за да възстановим "зелените коридори", ако фирмите изпълняват стриктно договорите, много бързо можем да ги възстановим, увери Кунчев.

На по-късен етап ще има възможност за избор на ваксина, каза държавният здравен инспектор.
Сертификатът за ваксиниране не е дискриминация, това дава възможност на хората да преминават по-бързо през гранични пунктове, защото са защитили себе си и останалите. Това е положителна дискриминация, няма да е държавата тази, която ще слага бариери. И да не го направи България, други държави го направят - Гърция, Турция, Хърватия, каза Кунчев.

Заведенията е можело да бъдат отворени и на по-ранен етап, защото е важно как те работят, как се спазват мерките, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да ви кажа и как ваксинират в тез зелени коридори по списъците отиват две пенсии сутрин разреждат онази ваксина дето за да е стабилна трябва да се прилага веднага излизат да оият кафе и оставят ваксината в спринцовките на шкафчето тъйче от тази РНК не знам кво остава ама контрол няма
75
0
 
2
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ преди 3 години
ТОЯ Е За ЗАТВОРА за ОСОБЕНО ОПАСНИ ЛЪЖИ и ГЕНОЦИД
74
0
 
8
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Лъжеш Кунчев!Лично мутрата ви разпореди да не пазите втора доза от А/З.
73
0
 
3
 
! Отговори
ДВЕТЕ ДОЗИ преди 3 години
КАК ТАКА НЕ СВЕТВАТ ЛАМПИЧКИТЕ на УМОВЕТЕ на ХОРАТА, че фармацевтичните мега корпорации мамят и рекетират хората?ДВЕ дози е напълно неефективно освен да се прави по-голямо усвояване на пари и повече злоупотреби. Ако както сами си казват без никой да ги проверява ваксината била 90% ефективна като се раздели на две дози 90 / 2 става 45 % тоест под 50%. За това време от цял месец човк не е защитен заразява се боледува и пренася заразата. ПЛЪНА ИЗМАМА ЩОМ НЕ МОГАТ с една доза да гарантират защи
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой познат, с който се видях се ваксинира преди три дни. Днес ми звънна да ми каже, че е с 38 градуса така, че въобще не се знае с какво ни боцкат. Сега отивам да се тествам ОТНОВО!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сме видяли, ама такова крадене като герберското не бяхме виждали. Постоянно се ръсят едни милиони и милиарди по свое усмотрение и както дойде и за каквото ни кефне, стига да може да се отдели и за чекмеджето. Сега бил платил, пъкне му дали. Каква грижа за финансите и за хората само!
70
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Поредната лъжа, пазели се , самолета чака да отлети за ваксини, зелени коридори
69
1
 
4
 
! Отговори
хах преди 3 години
До къде ни докара хунтата и нейния водач, да се караме и спорим дали да се бодем или не, дали масово и отговорно да се редим на опашки или пък да сме Гюровци и да викаме, мене вируса не ме лови!
68
0
 
4
 
! Отговори
БУТНИ ДРЪПНИ преди 3 години
Един път така ПОСЛЕ друг път ОНАКА !!! Запзен стил на управление. Преди щяха да ваксинират всички дори 1 доза от тая чудодейна ваксина било достатъчно чудо и защита и нямаше да пазят за втори дози. Сега с по 1 доза колко е ефективна ваксината на 50% или по-малко? Като хвърляне на монета каквото ти се падне ли? ТОВА НЕ САМО ПРОВАЛ А И ПЪЛНА ИЗМАМА и подигравка с хората и пилеене на държавни пари на уж безплатните ваксини, които са от нашите данъци и си ги плащаме.
67
0
 
7
 
! Отговори
хах преди 3 години
Виж ти, пък вожда каза точно обратното, че няма да се пазят! Кой лъже???
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма далавера са тези ваксини дето така горещо ни ги пробутвате, нали?
65
1
 
5
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Надявам се да дойде момента в който ще има спокойствие и да не започва денят ми с тези истерии. Да се водят статистики, да има информация, но нормално поднесено. Надявам се да получим ваксините и който желае като мен да се ваксинира. Да престанат тези спорове относно ваксините. Всички разбрахме, прочетохме и всеки да избира за себе си. Всеки си знае и здравословното състояние и кое е най-добро за него. Вие просто осигурете ваксините! Без повече думи, попитайте Израел как се прави.
64
0
 
4
 
! Отговори
С този избор преди 3 години
на ваксина провалят цялата ваксинация. Хората се объркват и в крайна сметка се отказват и започват да чакат онзи по-късен етап. Важно е да се обясни че не става дума за ИЗБОР, а за възможност по медицински показания да се приложи евентуално по-приемливото. Реално тъй като няма ДОСТАТЪЧНО данни за нито една от ваксините, нищо не може да се каже със сигурност и едва ли някой ще поеме такава отговорност. Лично аз се ваксинирах с АстраЗенека, защото с е позната, изпробвана в миналото технология
63
3
 
5
 
! Отговори
ОТМЯНА и ЛОКДАУН преди 3 години
ЩЕ отменят ли изборите? ЩЕ обявят ли локдаун за месец април? Това ще е най-смъртносния месец на умрели пенсионери и пандемичен взрив. Имаме близо 2 милиона ходещи пенсии, ще видим колко ще останат живи единствена полза е да ги ползват за гласове по изборите както ромците.
62
1
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТЪРГОВЦИ НА СЪДБИ ЧОВЕШКИ
61
4
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Който не се ваксинира е комунист!
60
1
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КУНЧЕВ КЪДЕ СА ВАКСИНИТЕ КЪДЕ ГИ ПРЕПРОДАДОХТЕ
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз обичам ЕС! Аз ще се ваксинирам. Аз много обичам САЩ и ЕС!
58
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Другарят Кунчев наистина ли се е изразил в този небългарски словоред?
57
3
 
3
 
! Отговори
Нови заразители преди 3 години
еднократно ваксинираните са силно уязвими докато чакат втората доза едни си заразяват и други ще умират засегнати едновременно от половин ваксина и вирус.