Лекар: Да се ваксинират с приоритет хората над 60 г.

Всички одобрени ваксини предпазват от тежко протичане
26 фев 2021 13:05, Петя Славова
12
Лекар: Да се ваксинират с приоритет хората над 60 г.
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 И при други пандемии от вируси, които се продават по въздушно-капков път се наблюдава вълнообразно протичане, обясни пред БНТ доц. д-р Нина Янчева, ръководител на отделението по придобита имунна недостатъчност в Инфекциозната болница.

Още по темата

По думите й е трябвало да се ускори процесът на ваксинация при стриктни мерки. Тя даде за пример Израел, където над 90% от хората над 60-годишна възраст вече са ваксинирани.

Янчева призова приоритетно да бъдат ваксинирани хората над 60 години, тъй като са най-уязвими от COVID-19.

Всички одобрени ваксини предпазват от тежко протичане на инфекцията, от хоспитализация, увери доц. д-р Янчева. Тя разясни основните разлики между векторните и РНК ваксините.

Разпространението на един респираторен вирус подтиска разпространението на друг, също така предприетите мерки - маски и дистанция, оказват влияние. Така доц. д-р Нина Янчева обясни, че не се говори за грипен вирус в момента. Липсват и случаите на варицела в сравнение с други сезони, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук се ваксинира с предимство герберската администрация
11
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До Експерименти ЯСНО ТУКА ПИШАТ САМО *** СРЕЩУ ВАКСИНАТА ,А СА ВАКСИНИРАНИ ПОНЕ С ЧЕТИРИ ВАКСИНИ , НО КОЙТО Е ГЛУПАВ ТО Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска, той се ваксинира. И куче да се нареди пред пункта и него ще ваксинирате, че иначе какво ще ги правите толкова милиони ваксини?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Пфайзер трябваше да се ваксинират предимно стари хора, но нали трябваше да се отчете една измислена активност при недостиг на ваксини.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е дискриминация по възраст.аз съм на 55г.активно работеща плащам максимални данъци и осигуровки.не може с някави съвети да ме лишавате от работа и живот
7
4
 
13
 
! Отговори
НЕ Е ЛИ ДОБРЕ преди 3 години
ТОВА ХОРАТА, КОИТО НАИСТИНА ИСКАТ ВАКСИНИ ДА СИ ГИ ПЛАЩАТ И ТО АВАНСОВО. Да не пилеят времето и парите на всички хора от държавата.
6
7
 
15
 
! Отговори
Експерименти преди 3 години
Правят изпитания и нищо друго. Измамата с двете дози??? Двете дози с интервал от месец обезсмислят цялата ваксиналия.
5
2
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВАКСИНИ НЯМА ВАКСИНИ НАЙ НАПРЕД ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ И НАКРАЯ НАС АКО СЕ СЕТЯТ
4
6
 
15
 
! Отговори
Нема да стане преди 3 години
На 60 тръгнах по онкодиспансерите и почти 5 г. вече познавам персонала от лекарите до санитарките.2009-та направих глупостта да се ваксинирам против сезонния грип.След месец една много хубава пневмония в претъпкана болница с допълнителни легла където е възможно. Та вървете с тази агресивна агитация на б.си.т.,или направо на п.си.м.
3
11
 
3
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Не е ли по-добре, хората над 60 години да бъдат ваксинирани от личните лекари. Зелените коридори да бъдат за всички останали. Опашките и чакането е дълго от една страна, а от друга няма да се смесват за часове хора от различни възрасти. С часовете е добре, защото след 13:30 се знае, че само е зелен коридор. Но разбира се дано да има достатъчно ваксини, че вече цяла година на всички ни омръзна, меко казано.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази колко взима на поставена ваксина? Нормално е да иска да се ускори ваксинацията, тогава ще взима повече.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много страни АЗ е забранена за възрастни.