Личен лекар: Организацията на ваксиниране не изглежда добре

Специалистите се оказаха без ваксини за пациентите си
26 фев 2021 13:40, Петя Славова
11
Личен лекар: Организацията на ваксиниране не изглежда добре
Снимка: БГНЕС

След старта на масовата ваксинация в страната, стана ясно, че има сериозен недостиг на ваксини, а "зелените коридори" в болниците бяха преустановени. Оказа се, че и онези, които искат да бъдат ваксинирани от личните си лекари, няма да могат, тъй като малка част от тях са получили някакви количества ваксини. "По-голямата част не са получили нищо",обясни пред БНР общопрактикуващият лекар от Варна д-р Николай Христов. "В момента ние сме практически изолирани. Само част от нас са получили нещо и то в мизерни количества", коментира той. Същевременно по думите му хората са "засилени на опашки пред фургони".

Още по темата

Организацията на ваксинирането не изглежда добре, смята д-р Христов. В неговата листа от чакащи има 185 души, а до момента е поставил ваксини на 20, защото с други количества не разполага.

Във Варна има 300 практики, излязъл е списък с 80, които трябва да получат ваксини, без яснота по какви критерии, поясни Николай Христов.

"Който е преживял банановите опашки, така беше, като дежа вю", коментира общопрактикуващият лекар. "Последният на опашката е пациентът, който го отнася."

Поставянето на ваксина не е просто нещо, категоричен е д-р Христов, който даде пример за неправилно съхранение на ваксина в хладилна камера, което прави ефекта й сравним с този на изворната вода.

"Хаосът, който се създаде между нас и институциите, действа демотивиращо", подчерта Николай Христов. Според него е налице лошо планиране и на местно, и на централно ниво на ваксинационния процес у нас.

Общопрактикуващият лекар и разработил собствена листовка за пациентите с информация за ваксините, която ги интересува.

"Ако искам да бъда разбран, трябва да го кажа на пациента по начин, по който да го разбере. Хората наистина се страхуват."

Д-р Николай Христов коментира и разписването на отделните стадии на ваксинирането у нас:

"Просто схемата беше прекалено сложна – при нас сложните схеми не работят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
8 преди 3 години
До: 10Е да де, и аз това казвам!Вярващите във ваксините искрено вярват, че те ще ги предпазят от Сатаната (Коронавируса).Това че ти и аз мислим различно, не значи че те мислят като нас.Нещо като религия е.А от НОЩ са новите патриарси!
10
0
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Приемането на Светото Причастие е за опрощаване на грехове и живот вечен. Преди да пристъпим към Причастие, ние се подготвяме с пости, покаяние, молитви и изповед. Вярвам и знам, че приемам Тялото и Кръвта на Нашия Господ Иисус Христос, въпреки че не съм и не мога да бъда достоен, заради греховни мисли, думи и дела. Ваксинирането с тези отровни вещества не е нормално и не знам как ще действа в бъдеще. Не мога да приема на доверие опитите да бъда излъган, измамен и манипулиран от непочтени хора.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия зомбита ще пипнат коронавирус, докато се бутат на опашка.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли е нужно да сме лекари, за да си направим същия извод.За това мисля допринесоха некадърността на управляващите, както и агресивните им напъни от самото начало да ни плашат (с камиони с трупове), а после да ни хипнотизират колко важно било да приемем иначе "доброволната" ваксина, щото нямало да ни пускат никъде! Почти като приемането на Светото Причастие изглежда!!!
7
2
 
0
 
! Отговори
Язък преди 3 години
Докторът изтърва хилядарките от ваксинациите. А той набучи ли се, или чака овцете.
6
2
 
9
 
! Отговори
иванова преди 3 години
в началото на пандемията личните лекари се скриха и лекуваха пациентите си по телефона или през малки гишета на вратите на кабинетите си. Нямаше по-уплашени медицински лица от ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ.Сега се надпреварват да дават акъл и да критикуват
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато пристигне калифорнийския щам, всички тези ваксини ще са безполезни. А той ще дойде, защото никой вече не затваря граници.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
idealna systema...vsichki tolupi sa na opashkata...;-)
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно бе, ще има ваксини и за кучетата. Боцко е платил за 8 милиона, а ни сме 6.
2
1
 
13
 
! Отговори
Цялото управление преди 3 години
На Борисов от 2009 насам не изглежда добре: хаос и корупция. Неслучайно сме най-бедни в Европа, не в ЕС, а даже след Албания по стандарт.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i neka da znaiat, v restorantite ste vzemame samo fin eleganten personal kato v samoletite...;-)