Балтов: Ще пуснем "зелените коридори", когато има повече ваксини

От утре обаче се възстановяват имунизациите в първите 4 фази
27 фев 2021 13:23,
46
Балтов: Ще пуснем "зелените коридори", когато има повече ваксини
Снимка: БГНЕС

Имунизациите в първите четири фази от ваксинационния план ще бъдат възстановени вероятно от утре. Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"Зелените коридори" ще се възобновят, когато в страната пристигнат по-големи количества ваксини, посочи Балтов.

"От първа до четвърта фаза може би ще бъдат възстановени от утре с "АстраЗенека", която ще дойде или довечера, или утре рано сутринта се чака и веднага ще бъде преразпределена по РЗИ-та и от РЗИ-та към съответните лични общопрактикуващи лекари и ваксинационните пунктове", обясни проф. Балтов.

По думите му, "зелените коридори" няма да бъдат възстановени, защото се чакат да дойдат още две пратки с ваксини в началото на следващата седмица.

"Да има възможност широко да се отворят. Иначе ще отворим за един ден, ще свършат ваксините и после пак ще има напрежение. По-добре е да се изчака два-три дена и тогава вече, когато има наистина достатъчно количества, да започнем да работим", посочи проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швейцария официално разследват смъртта на 20 души, за чиито смърт се приема наличие на съмнения за връзка с ваксиниранeто---Това са предимно хора над 80, защото първо поставят на възрастните. Дали след кихане, преяждане, или след ваксина, тези хора са близо до смъртта така ило иначе. Интересно ми е как хората се страхуват от нещо, което не разбират, каквото са ваксините, но не се страхуват от мръсния въздух, цигарите, стреса и алкохола.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от пишещите тук са неграмотни, но не им пречи да се изказват "компетентно" за ваксини, пандемия, политика и т.н. Смятат, че знаят повече от знаещите и това е страшно.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажи взима ли Пирогов по 1100лв на човек ако го пишат починал от Ковид?
29
3
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
В Швейцария официално разследват смъртта на 20 души, за чиито смърт се приема наличие на съмнения за връзка с ваксиниранeто (изказването е много внимателно, а не като в България - от какво е починал "Ами паднала му тухла на главата!" "Значи причината е ковид - ако не беше болен щеше да е по-внимателен"
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускаме - спираме , пускаме - спираме - това е играта . Популизъм без организация и мисъл. Важното е ГЕРБ и *** да са в новините
27
2
 
4
 
! Отговори
ПАНАИР ЗА НАИВНИЦИ преди 3 години
''ще отворим за един ден, ще свършат ваксините и после пак ще има напрежение'' Какво напрежение ?Всичко е цирк ! Балтов,нареди се на коридора за Герберски *** !
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е важно да се спази срокът за втората инжекция, за да бъде пълноценен ефектът от ваксината. След това следващиата група желаещи да бъдат имунизирани максимално бързо. така няма да възниква напрежение и повече хора за по-кратко време ще получат ваксина. Следователно ще бъде разширен кръгът на защитата.
25
2
 
8
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Никой не знае последствията от ваксините, които ще се появят в следващите години. Много истински учени (а не бюрократи от Роберт Кох институт) са предпазливи и не са въодушевлени от ваксините, независимо кой е производителя. Снощи в тюба гледах 1,5 часово предаване с Prof. Bhakdi (Germany), prof. Haditsch и prof. Soennichsen (Austria), което напълно ме убеди да не се ваксинирам. Дадоха силни доказателства за тромби след ваксинация с Модерна (mRNA) и много други факти, скрити за обществото.
24
2
 
7
 
! Отговори
!! преди 3 години
"Зелените" коридори са признанието на правителството, че не може да организира и приоритизира хората по важност. Цялата им работа е такава - просто не им стига мозъка за да свършат нещо. Най-лесното е така - пускай там една опашка, като има ваксини, който се е наредил се ваксинира.
23
3
 
1
 
! Отговори
Като гледам преди 3 години
Днешната статистика за починали с ковид 19, ако тези възрастни 90 годишни хора със сърдечни заболявания бяха ваксинирани, то можеше да се каже че са умряли заради ваксината, особено като се има предвид търговската война с АстраЗенека, то вероятно внушенията щяха да са изцяло в тази посока. Като че на 90 не мажеш да умреш и от Спутник.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гушнахте парите."Усвоихте " европейските пари. Раздадохте си голями добавки към заплатите..... комисионни.... бонуси.... . и т. н. Купихте ваксина *** Астра Зенека - 60% ефективност. Бизнесите пропадат, децата ни губят години нормално образование, фирмите фалират, хората са на улицата трябва да плащаме храна и ипотеки КУПУВАЙТЕ РУСКИТЕ ВАКСИНИ ЛAKEЙ АМЕРИКАНСКИ УБИВАТЕ ХОРА.
21
3
 
5
 
! Отговори
Оказа се преди 3 години
Че рисковите групи и възрастните хора въобще не се притесняват от вируса, даже не вярват че съществува. Направиха им зелен коридор в супермаркета но те продължават да се бутат в час пик. Страхуват се повече от страничните ефекти на ваксината и да не ги чипират отколкото от ковид 19. А в края на краищата кой може да каже че като им сложи ваксина ще живеят вечно - и да гарантира.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е да се пусне "зелен коридор". Обаче първо възрастните хора хора от рискови групи и след това " зелен коридор ". Иначе няма да решим проблема с пандемията.
19
4
 
7
 
! Отговори
пир преди 3 години
Гнусен дебелак махни се папиломите от клепачите че ме е срам да те гледам..излагаш Пирогов бе с тази липса на хигиена.
18
4
 
2
 
! Отговори
За да ти преди 3 години
Отпускат ваксини от ЕС трябва най-вече да виждат че имаш нужда от тези ваксини, а то както се бяха запекли учители и лекари от първите фази тези ваксини дето ни бяха дали щяха да си седят още. Зелените коридори си бяха като клизма след запек. Да се надяваме че перисталтиката се е оправила и ще имаме вече регулярен процес. Желаещи има.
17
3
 
2
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
за да има зелени коридори трябва да се въртят червени телефони до ЕС.да пращат ваксинитеинтересно ми е кой умник измисли "зелени коридори"?трябва да е някой титанне може ли просто да се каже масова ваксинация?
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките на СЗО, ООН и ЕС съсипаха държавите. Китай не послушаха ЕС, СЗО и ООН и не си съсипаха държавата. Ковид не е толкова страшен, колкото мерките на шарлатаните от СЗО, ООН и ЕС.
15
3
 
1
 
! Отговори
Зелените коридори преди 3 години
Свършиха страхотна работа на Боко точно преди срещата на евролидерите, за да размаха пръст на АстраЗенека и да излъска ПР-а. Не знам дали ще ги отворят отново скоро но сме много доволни, че възползваме и да се ваксинираме. Очакваме лятото в Гърция.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tотален хаос - напълно според очакванията! Но от тия tиkBи - толкова!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пуснете Балтов в листите, че балдисахме от него...