Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Нека си работят ресторантите, но пандемията си върлува
27 фев 2021 13:38,
336
Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини още тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът, цитиран от Нова тв.

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%", заяви премиерът.

Съпровождан от областния управител  на Пловдив Дани Каназирева, премиерът Бойко Борисов огледа как се изграждат трите сондажни кладенци на пловдивското село Брестовица. Проблемът с мангана във водата е голям и това наложи да се вземат спешни мерки.

"До 29 март ще са изградени", увери го зам.-строителният министър Николай Нанков, който също е на обиколката. Багери, камиони, техника и работници завари министър-председателят на обекта.

Дани Каназирева обясни, че снощи е била на събрание в селото и е обещала на хората, че нито една лозичка няма да бъде изкоренена при прокарване на новите съоръжение. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов добави, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

"Ще ни бият с камъни, ако им унищожите лозята", предупреди Борисов.

"Благодарете на кмета на община "Родопи", че обяви бедствено положение и започна работата по новите кладенци", каза още Борисов.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. "Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят Борисов.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
6
 
! Отговори
гневна преди 3 години
Плащаме му да си прави кампания с лъжи и безумни решения!Да не говоря пък колко вярващи станаха всички комунисти!/свещениците безбожници, комунистите вярващи, страхотен обрат/
259
2
 
13
 
! Отговори
Изнервена преди 3 години
Ненормални хора... Отваряйте всичко и стига с тези безмислени и вредни мерки! Всеки от нас има имунна система, ако не знаете. Като се затваряте и носите маски само пречите на нормалното й функциониране!
258
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е крайно безотговорно ..нищо не биваше да се отваря до средата на април
257
5
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Да питам троловете: кажете най-накрая: 1) Кой искате да ви управлява, та да сте доволни?2) Той [фаворитът ви] има ли РЕАЛНИ ШАНСОВЕ да спечели изборите?3) Дори да стане всичко това, с какво смятате, че НЯКОЙ ДРУГ, А НЕ ВИЕ САМИТЕ, може да подобри живота ви на аутсайдери?
256
5
 
7
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
само р. овч. и корнелия нинова ще сменят борисов за доброто ни бъдеще
255
6
 
14
 
! Отговори
митко преди 3 години
На 4-ти април трябва мощен шут в гербаджийските ***.Ако Тиквата пак манипулира изборите още на 5-ти го подпукваме с камъни.София пак ще му се види тясна.
254
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да дойде след Герб ще се оплаква 5 години колко кофти наследство има от тях и нищо няма да свърши освен най-лесното - наравно с краденето от ЕС да краднат и от нас като ни натресат прогресивен данък 30%, честито!
253
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 309 Д-Р ИСНЯКато толкова много иЗЗЗкаш да коментираш, поне се ограмоти!!!Всички неграмотници изказват "супер компетентни" мнения, като да са професори и дори академици по-всичко.Смях в залата.
252
8
 
5
 
! Отговори
Д-Р ИСНЯ преди 3 години
ОТ БАНКЯ:Изкате като Германия-Мързи ви да работите като в Намибия.Изкате като Америка-крадете като в Русия.Изкате като Швейцария-умни и кадърни сте като в Мексико.ПРИНЦИПНО ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ КАКТО ЗНАЕТЕ И ПОНЕЖЕ ОСВЕН ТОВА ПО-ГОРЕ ДОБРЕ СЪМ СЕ ОПИСАЛ, ПЪК И СЪМ КОМПЛЕКСАРГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН
251
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека от който най-много се страхуват в България и размаза населението е ЦЦ, не участвайте в партията му, защото пак ще живеете в страх, цели населени места са треперили от страх от него, когато са им звънвали,че ще идва ЦЦ ,всички са се заключвали по къщите си от страх до напикаване и са чакали кой ще бъде тръшнат или ограбен.
250
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката на изборите ще бъде жестока,не заради България,а заради парите(милиардите) които България ще получи от ЕС,за да ги откраднат олигарсите и партиите,не гласувайте за никакви новосъздадени партии след 2004 година или царя,гласувайте за старите партии и БСП,не само е проблем,че ще откраднат парите,но по-големия проблем е,че държат всякакви служби с които мачкат,разболяват умишлено и убиват българските граждани!Никави ББ,ЦЦ,Слави или някакви новосъздадени партии,изхвърлете ги!
249
3
 
9
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 години
Мутро.........като комунист и продукт на "академията" на МВР, ти си: Покварен, Похабен, Развален, Развратен, Извратен, Порочен, Подкупен, Пропаднал, Продажен, Безчестен.......П.С. Тикво, само на руските си господари ще липсваш.......отивай при Юри Лужков бързо.
248
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Го каза човека, който затвори парковете за разходки миналата година!!!Аз ще гласувам за АБВ заради Мангъров!
247
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай СтавриБоко служи на турците и всякакви други чужденци,но не и на България и българското население, ЦЦ - също,Слави и всякакви новосъздадени партии - също, гласувайте само за старите партии и БСП и за никакви новосъздадени партии!
246
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНачалника на мингянина Бойко е ***,също като хората на влаха ЦЦ!
245
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
божков беше събрал доста антики на световно ниво сега ще заминат при началниците на банкянския комунистчиста работа и ще ви обясняват какъв голяв политик е крадецо
244
3
 
6
 
! Отговори
Марти е критичен преди 3 години
Април - фатале за тях
243
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извършва се жесток терор над българското население и убийства,тези ,които ви управляват не са българи,дори и тези с българските имена,спрете ББ ,ЦЦ,Слави,гласувайте масово за старите партии и за БСП!Ограбват ви,избиват ви стъпка по стъпка,изхвърлете ги!
242
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гласувайте за никакви нови партии като на мутрата Слави,нито за ЦЦ и ББ,убиват ви, извършват геноцид над българското население,слепи ли сте? Колко още трябва да ви избият и ограбят,за да спрете тези хора?Това са предатели,които избиват народа,тези,които влизат в партиите им подпомагат геноцида,не ви управляват българи!Гласувайте само за старите партии и БСП!
241
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз очаквам пък от тебе да имаш самосъзнание и да си идеш ама на.......все още го няма....