Отстраниха директора на болницата във Велинград, точил НЗОК

Той извършвал фиктивни медицински услуги
27 фев 2021 11:54,
25
Отстраниха директора на болницата във Велинград, точил НЗОК
Снимка: БГНЕС

Директорът на Многопрофилната болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е отстранен от длъжност по искане на пазарджишката районна прокуратура. Той е обвинен в използване на неистински документи и източване на Здравната каса, съобщава БНТ.

Според обвинението, източването е ставало чрез фалшиви сертификати за медицинска специалност и извършването на фиктивни медицински услуги.

Освен това директорът на здравното заведение неправомерно е отдал под наем, за 5 години, 12 лекарски кабинета с оборудването им. Всичко това е станало без решение на Велинградския общински съвет.

Според Антикорупционната комисия д-р Жеко Чешмеджиев е в конфликт на интереси, тъй като самият той е работил в този център като травматолог. Наложената му глоба е близо 27 000 лв.

Според съдебния състав отстраняването на Чешмеджиев от директорския пост би ограничила възможността да повлияе на досъдебното разследване срещу него.

Определението на районния съдебен състав може да се обжалва в три дневен срок пред Пазарджишкия окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Цените на лекарствата ги определя Министерството на здравеопазването чрез списък , който дава на всеки 15 дни на НЗОК . НЗОК е САМО изпълнител на волята на МЗ, НАДЗОРЕН СЪВЕТ, ПОЛИТИЧЕСКИЯ КАБИНЕТ...
19
1
 
2
 
! Отговори
Дост преди 3 години
В случая с болница Лозенец мирише на застрахователна измама. Лев инс изпраща застраховани на обширни профилактични прегледи които са скъпи. За да избият парите пишат, че са постъпили по пътеки.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тн Правителствена болница, дето Спасов краде с гигантски размах вече 26 години кога!?--
17
1
 
3
 
! Отговори
Карайте наред преди 3 години
Където и да бутнете, все ще изскочи заек. И здравната каша за цените на лекарствата. На свободна продажба по-ниска цена, по касата 2-3 пъти завишена. Пациентът плаща по-малко, но държавата плаща много. Цял списък от лекарства мога да ви напиша.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ot gerb majat na fandakova ima skap 4asten kabinet v sofia koi go proverava kolko vsima na pazient v 4asnia mu kabinet kak se o4ita pred dana4nite v bg fandakova otgovara sa nesakoni butki i soarta na 16 g mom4e tok neinata daschera i roda njama da hi hvsbe visat gi s darjavna kola i schofior bg narod plaschta ubitito mom4e ot tok go njama nikoi ne e v satvora saschto boko ne se namesi geschev kade e giranov osadiha li go ne
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо, я го проветете тоя лекарРазследван е за документни измами, неистински дипломи...Отдавна е клиент на Прокуратурата
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съпругата на този лекар е активист на БСП
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 г. затвор!!!
12
6
 
13
 
! Отговори
Не преди 3 години
Не е дал пари на ГЕРБ и ВМРО.Тива е причината да го махнат.Иначе във всички болници яко се краде и парите отиват в партийните каси на ГЕРБ и ВМРО.
11
2
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Къде е Главния Прокурор Гешев ?В България ли е ?Издирват ли го от Интерпол ?
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не ! Това е техническа грешка. Тези във Велинград не могат ли да грешат като колегите си от Правителствена болница?Какъв свят си сътворихме, а и за децата си - не е истина!
9
0
 
10
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
А няма ли да връща парите и влиза в затвора !! Дкога е ги съдят само условно когато убиват хора !!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др Чекмеджиев се е разсърдил, че няма проценти от болницата.
7
0
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен "Че то всеки директор на болница този НЗОК. Това му е основната дейност. В свободното си време рекетират пациенти....."Велинград ровнали и намерили, че те го бяха нарочили от лятоска още тоя директор! И го го глобили 27 000 лева! Въпроса с главно В е: ще ровнат ли и ако да кога във ВМА, Пирогов, Александровска?! Щото от бившата Правителствена в Лозенец подмириса за около 400 000 лева засега!?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че нали това му е работата, да отчита дейност, за която да му платят и така да има пари за заплати и за сметките за ток. Консумативите си ги купуват пациентите.
5
5
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Ами, какво да ги правиш комунистите - те могат само това- да крадат , да мамят , да правят далавери , ноооо , винаги с чужди пари , т.е. с нашите пари !
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то всеки директор на болница този НЗОК. Това му е основната дейност. В свободното си време рекетират пациенти.....
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъдени кога? Той сега с тези парички ще почне на частно.
2
1
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТО ДА Е САМО ТАМ С МЕД ДА ГО НАМАЖЕШ
1
1
 
14
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Че те всички от бялата мафия са така!Като погледнах в интернет личния ми лекар е написал че ме е лекувал от 100 болести без да съм стъпвал при него и на мое име "лекува" индийците като после делят парите!Емил Денчев от ГЕРБ!