Референдум в Обзор и частични избори за 10 кметства и 2 общини

Гласуването става по здравен протокол от здравното министерство
28 фев 2021 09:07, Елка Василева
4
Референдум в Обзор и частични избори за 10 кметства и 2 общини
Снимка: архив, БГНЕС

На референдум в община Обзор днес гласуват “за“ или „против“ отделяне от Несебър. Темата е обособяване на нова община с център град Обзор, която да включва и още шест населени места.  Гласуването започна точно в 07.00 ч. при изключителни мерки за безопасност. Допускат се по двама души за избирателна секция. Осигурени са маски и дезинфектанти. 2114 жители на Община Несебър имат право да участват в допитването.  

Кметове на 10 кметства и на 2 общини  се избират днес на частични избори. Секциите в населените места отвориха в 7:00, като избирателите могат да дадат своя глас до 20:00 часа.

Разкритите секции са общо 57 , като броят на избирателите по списък е 17 538.

В Баните и в Мъглиж се избират кметове на общини. Вотът за кметове на кметства е в Слънчево, община Аксаково; Боян, община Венец; Пудрия в община Криводол; Славовица в община Долна Митрополия; Поточарка в община Крумовград; Трояново, община Камено; Калейца в община Троян, кметство Мъглен, община Айтос; Николаево, община Плевен и Стежерово в община Левски.

И тези избори се провеждат по здравен протокол, предоставен от Министерството на здравеопазването.

„С използване на лични предпазни средства. На входа постелки с дезинфектант, физическа дистанция. Дори в една от общините изискват и да се попълни декларация от членовете на секционната комисия, че нямат симптоми на COVID-19.Организиран е ред да не се допуска струпване, поставени са табели с инструкции за правилна хигиена на ръцете, правилно носене на лицеви маски“, обясни Таня Цанева, говорител на ЦИК.

Заради многото заявки към подвижната избирателна кутия за хора с увреждания в община Баните тя е започнала работа от 6:00 сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Цонко преди 3 години
Добре, нека Обзор се отделят. И какво? Как ще функционират като отделна община с население 3000 души? Дори да минат изцяло към област Варна, нищо няма да се промени. На Черноморието му трябват защитени зони, стоп на масовото строителство, общестени паркинги, помпени и пречиствателни станции, както и повечко реклама. Трябват му и повечко млади хора и по-малко местни дерибеи, които искат да си присвоят всичко.
3
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Кмета на несебър си осигури победа на референдума предварително като премахна от избирателните списъци доста от неудобните за него гласоподаватели, но за да е по сигурен регистрира нови лица в селата около Обзор, хора които никога не са стъпвал там но ще гласуват за него. Това е държавата на власт имащите никой няма право да избира нищо, каквото реши мафията това е и точка.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даде отделят хората ...има възможност ,стига с тия Несебър знаем кой кое ,един път не искат да направят както е нужно ,говоря в сл.бряг ,закърпен с много ,а де не говорим за вътрешните улици )
1
1
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Тука има много скрито-покрито!Не се знае, накъде ще се извъртят нещата накрая.