Застудява, температурите през деня падат до 8° - 13°

В планинските райони дъждът ще е примесен със сняг
Обновена: 28 фев 2021 08:39 | 28 фев 2021 08:24, Елка Василева
2
Застудява, температурите през деня падат до 8° - 13°
Снимка: архив, БГНЕС

Над Западна България облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до незначителна. Над Централна и Източна облачността ще е предимно значителна. На отделни места там ще превали дъжд, преди обяд в планинските райони, примесен със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на НИМХ, предаде „Фокус“.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 7°-9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Централна и Източна България облачността ще е значителна, а над Рила и Пирин - променлива. На места в Стара планина и Родопите ще превали сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад и ще продължи да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В началото на март със застудяването температурите ще се нормализират. След временното разкъсване на облачността от север-североизток тя отново бързо ще се увеличи и на места, главно в североизточната половина от страната, ще превали предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг. В Дунавската равнина в понеделник вятърът временно ще се обърне от запад-северозапад, но до вечерта отново ще стане север-североизточен, ще бъде до умерен.

Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в отделни райони в Западна България - до 11°-12°. Във вторник със североизточен вятър облачността ще се задържи предимно значителна, към вечерта ще започне да намалява. Температурите ще са без особена промяна.

На 3 март вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад, още през нощта облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево, дневните температури ще се повишат до 12°-17°, но сутрешните в повечето райони ще са между минус 4° и 1°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И м. март ще бъде студено...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятото идва. Не знам къде застудява. Но студено е -20. 8-13 градуса е топло за март. Зимата свърши.