БАБХ стартира проверки на пчелните семейства в цялата страна

Целта е да се проследи здравословно им състояние
Обновена: 1 мар 2021 21:22 | 1 мар 2021 21:21, Ния Христова
19
БАБХ стартира проверки на пчелните семейства в цялата страна
Снимка: Pixabay
Агенцията по храните започва масови проверки на пчелните семейства и тяхната регистрация в цялата страна, съобщи Нова тв.
 
Целта е да се проследи здравословно състояние на пчелни семейства и да се установи дали има завишена смъртност сред пчелите.
Още по темата
 
Проверките започват една седмица след протеста на няколко пчеларски организации пред земеделското министерство.
 
Официалните ветеринарни лекари, които са на щат в контролния орган, ще правят проверките. Те ще проследят общото състояние на отглежданите пчелни семейства, броя на отпадналите такива и причините за това, както и броят на декларираните и отглежданите към момента на проверката пчелни семейства. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите 4 кошера ги откраднаха и даже не се ядосах. Остана едно бунгало с малко инвентар и ако го окрадат да си го ползват със здраве. В градовете е по-малка дивотията. По селата вече за нищо не става, казвам го със съжаление, защото съм над 50 годишен и съм ходил много на село.
13
2
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Хайде пак поръчковите чиновници в действие
12
4
 
8
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Вместо да проверяват кой пръска със забранени препарати и трови пчелите, че и хората, те тръгнали посред зима на проверки на кошерите.
11
0
 
12
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Пчеларите протестираха и веднага ги наказват с проверки.
10
0
 
8
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Ще ги ваксинирате ли?:)))
9
3
 
6
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
БХК да се самосезира ,как така кошера се упрвлява от Кралица която снася яйцата ! Може да има и търтеи които направо ще раждат !
8
2
 
4
 
! Отговори
Православен славянин преди 3 години
Да се чете ,на моя човек така ,а на другия на майната му !
7
0
 
8
 
! Отговори
недоразбрал преди 3 години
Ще проверяват пчелните семейства дали са си вкъщи ли?!
6
0
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
някой просто иска да си внася евтин мед и нашите пчелари му пречат...Ще видите как ще измислят десетина "причини" да "РЕДУЦИРАТ" броя на пчелните семейства,защото много от тях "ще се окажат" .."болни".Ще последват и "Нови,по-строги правила за пчеларите,съобразени с изискванията на ЕС"..Нещо като избиването на стотици хиляди *** като "предпазна мярка" за някаква болест,която би умъртвила стотици пъти по-малко добичета ако ги бяха оставили...геноцииида е страшен!!!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо бе, не се тревожете за пчелите, растенията, животните... Бил Гейтс, този неканонизиран светия, ще ви нахрани със синтетично месо, пастет от ларви, протеиново брашно от щурци. Естествено, само за имунизираните.
4
0
 
21
 
! Отговори
Еее преди 3 години
Избиха прасетата,овцете с фалшиви оправдания и измислени болести...сега явно ще подкарат и пчелите.Трябва да подкрепим пчеларите - Не спасим ли пчелите загиваме и ние.
3
3
 
17
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Мнее, някаква друга е целта. Кофти, и пчеларите нападнаха. Ще видим с каква зла задна цел. Може би медът не е правилният жълт цвят по изискванията на ЕС.
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия погнаха и пчеларите! Забележете КОЙ месец е? Абе, гении - те пчелите спят сега. Нали като отвориш кошера и ще ги убиеш! Какво ще броиш? Трупове? После какво ще има? Мога да кажа какво няма да има. Няма да има никакви цветя, зеленчуци и плодове.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и само някъде в пчелните семейства да не се носи маска или да не се спазва дистанция.. глоби глоби глоби и затваряне на кошери