Бездомни кучета нахапаха 9-годишно дете в Дупница

Това е втори случай на нападение в рамките на няколко дни
1 мар 2021 08:41, Ния Христова
32
Бездомни кучета нахапаха 9-годишно дете в Дупница
Снимка: Pixabay
Глутница от бездомни кучета нападна и нахапа 9-годишно дете в Дупница, съобщи bTV. Навременната намеса на съсед е предотвратила трагедията.
 
Майката на 9-годишната Ирена разказа, че детето цяла нощ не е спало от болки. "Физически и психически не е добре", отбеляза още майката.
 
"Вчера тръгнала до хранителния магазин зад блока и на връщане 4-5 кучета я нападат. Излиза един човек, който я е спасил. Краката й са нахапани целите. Извикахме бърза помощ, откараха я в Спешното и й промиха раните", обясни майката на Ирена. 
 
Личният лекар на детето днес трябва да му сложи ваксина срещу бяс.
Още по темата
 
Майката на пострадалото дете твръди, че кучетата в квартала постоянно нападат хора и коли.
 
Жената се е обърнала към полицията и общината. 
 
Само преди дни друга жена също пострада от нападение на бездомни кучета в града. Спаска Китова обясни, че раните й заздравяват, но уплахът все още е голям. 
 
От община Дупница заявиха, че ще направят проверка на случая. В момента в общината функционира приют за кучета, който ще отвори след 15 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Преди 25 години реших да застрелям едно куче. Постоянно нападаше хора на улицата, беше си избрало 1 тротоар около 10 метра за своя територия. Хранеха го на тротоара, спеше върху някакви дървени щайги с найлони. 1 нощ вървях спокойно, зареден пищов в ръката, кучето само веднъж излая и прескочи 170 см ограда, скри се в двора на близката къща. Не знам как усети, че щях да го гръмна... Спести ми 1 грях. Повече не нападаше никого. Промени се ...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме нападна глудница посред бял ден на централната улица в града.както си вървях Не съм страхлив просто не ги заобиколих остава и на тях да правя път.На политици и едни други касти правя няма как демокрация е.Доре че успях да наритамм агресивният им водач.Даже един дядо мминувач ми каза браво ммомче щяха да те разкъсат
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Креммвирш с игли ми подшушна един мой приятел ромпреди време
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ужасно, осигурете дом за бездомните кучета.
22
7
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Кайма с антифриз и няаа кучета!!!
21
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ОБЩИНАТА да бъде съдена.и дружествата за защита на животните.и ако това не стане значи няма защита за детето
20
7
 
8
 
! Отговори
сода каустик преди 3 години
антифриз
19
7
 
15
 
! Отговори
бившо ченге преди 3 години
На времето ходехме в маалите и трепехме кучетата с флоберки!И нямаше скитащи и хапещи кучета!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и кучетата озверяха от глад в тази държава. Но горкото дете,като не могат да ги гледат тия кучета да не ги пускат. Нали има организации да ги прибират.
17
6
 
9
 
! Отговори
ц ц ц преди 3 години
Как да претрепем уличните кучета? Хляб с антифриз?
16
0
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Природозащитните организации защитават тезата, че питомно животно трябва несмущавано да обитава урбанизирани територии без обезпечен достъп до храна и периодични ветиринарни грижи.Това е висша форма на лицемерие.
15
0
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Тая проверка не я ли направиха миналата седмица? Или нищоправците гледат да се забрави случаят .
14
2
 
20
 
! Отговори
Протестър- кучелюб преди 3 години
Нали лапето е добре, важното е КУЧЕНЦАТА да не се стресират в тая лоша за тях държава! Не пипайте КУЧЕНЦАТА, те са по-важни от хората!
13
6
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Айде пак дежурните лафове за кучетата, кучелюбците и прочие !!!Ноито кучетата са виновни, нито кучелюбците !!!Който обича кучетат, няма да си изхвърля кучетата навън да живеят на учлицата !!!Решението е едно - регистър на кучетата, т.е на всички домашни животни !!!Ама строг контрол, с редовни ваксинациия, прегледи и прочие !!!Бременните животни - под контрол и ако някой си изхвърли животните на улицата - големи глоби или още по-строго !!!Това и по села и градове, иначе няма управия !!!
12
2
 
18
 
! Отговори
кучкар преди 3 години
Как е кучето? Провериха ли да не се е стресирало милото.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата са на улицата по закон. Законът за защита на животните гласи, че трябва да ги хванат, кастрират, обезпаразитят, ваксинират, попитат и ... да ги пуснат обратно, откъдето са ги взели.Понеже общините няма да направят такава глупост, местните и не само местните кучелюби дебнат и надават вой да бъдат пуснати горките животни. Обсаждат кучкарниците (мило наречени приюти), викат ***, съдят. Законът не постановява какви що яде животното на улицата, кой ще му прибира изпражненията и пр.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Ами *** ти и отстреляй помитата. Сега "4лапи" и разни другим мълчат. Но ако тръгнеш реално да решаваш проблема ще скочат от всички страни и ще те изкарат най-големия престъпник. Помним в Бургас и София когато разчистиха песовете от детските площадки какъв вой се надигна. Сега мълчат. Кастритат и връщат на същото място?! Кой болен мозък го измиси това? Кучетата не изнасилват, а хапят!!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Аман от ваксини преди 3 години
Личният лекар слага ваксината против тетанус. Ваксината против бяс се слага в специални центрове.
8
1
 
25
 
! Отговори
циганина преди 3 години
Да живеят кучетата, смър на народа български.Нали такъв е девиза на правителството, парламента и на "зелените-приридозащитници" и кучкари..Нямат срам.
7
0
 
12
 
! Отговори
4лапи&100бълхи преди 3 години
От община Дупница да приготвят пачките, какви проверки. Медицинско, дело за обезщетение и така нататък.