Седмицата започва с леко застудяване, от 3 март се затопля

Първото десетдневие на месеца ще е доста динамично
6
Седмицата започва с леко застудяване, от 3 март се затопля
Снимка: Pixabay

През следващите дни ще усетим малко завръщане към зимата, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева от НИМХ пред БНТ.

В понеделник ще бъде сравнително студено, на фона на предишните няколко дни.

Валежите през февруари бяха около нормата, но с необичайни температури, каза тя.

Днес температурите ще се понижат. Сняг ще вали в планините и в Предбалакана, но несъществени количества - до 5-7 сантиметра.

За националния празник Трети март предстои затопляне. В сутрешните часове по планинските върхове е възможно образуването на мъгла. Ранните часове ще за зимни, но денят ще бъде слънчев.

На Шипка сутринта се очаква минимална температура около 0 градуса, дневните ще достигнат 8-10 градуса, но и с вятър.

В края на тази седмица от север-североизток предстои понижение на температурите, както и по-съществени валежи. Със застудяването ще има дъжд и възможност за сняг. "Това първо деседневие ще бъде доста динамично, с температури около нормата", каза синоптикът.

Второто десетдневие ще е с температури с чести плавни скокове. Ще има чести превалявания от дъжд. Далече ще бъдем от екстремумите в нашата страна. През втората половина на третото деседневие ще бъде предимно слънчево и с високи температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Много изчерпателна статия, и преди нея можех да кажа че началото на месеца ще бъде смесено, па към края ще стане убаво. Дет се вика, календаро е създаден от фермеро за да не се налагат жертвоприношения преди сеитба.
4
0
 
3
 
! Отговори
Времето преди 3 години
Може да вали, ама може и да не вали :-)
3
0
 
0
 
! Отговори
Ама разбираш ли? преди 3 години
На никой нищо не правя от свет време, седя си работя си работата колкото мога - и идват некви и почват да ми се правят на много интересни, аз на никой нищо подминавам ги като пътни знаци ... И тия почват да стрелят с метафори със скечове па и на всичкото отгоре подслушват барем разберат къде е тревичката дето си я намирам да си върша работата като хората и то заради такива като тия не останаха пасища да ги таковам ...
2
0
 
0
 
! Отговори
Не моа ви разбера! преди 3 години
Значи помните ли ония репортаж за стреляното еленче край София. Седя си аз нищо не правя, работя си работата по ценз и закон, паса си тревичката колкото си успея да си намеря и некви почват да стрелят по мене. То нали еленчето избягало до главна и оживена улица барем го намерят добри хора вземат го излекуват от раните нанесени от и.д.и.оооо.т.и.те с пушките. Та и аз така вземе да ми писне да ги търся добрите хора и ще им таковам таковата ако разбирате намека с онова и е онова и те това те ...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 3 март времето ясно. Льотчика може да прелети до Шипка.