Съдът отсече: 1000 лв. глоба за шамар в детска градина

Учителката била наказана само със забележка, но после тя била отменена
1 мар 2021 07:34, Ния Христова
34
Съдът отсече: 1000 лв. глоба за шамар в детска градина
Снимка: БГНЕС
Административно наказание "глоба" в размер на 1000 лв. ще трябва да плати преподавателка в детска градина в Чирпан, която ударила шамар на дете, докато то оцветявало великденска картичка, съобщава "Монитор".
 
Случаят е от пролетта на миналата година. Тогава невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се скарала и му ударила шамар по лицето. В резултат на това той се напишкал.
 
Прокуратурата в Чирпан отказала да образува досъдебно производство с аргумента, че в конкретния случай деянието се преследва по частен път. Майката на удареното дето е завела наказателно дело в местното съдилище.
 
На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна повреда М.Х. от наказателна отговорност и е наложил административно наказание – парична глоба. Междувременно директорката на детската градина наказала преподавателката със забележка, но тя впоследствие е била отменена.
 
М.Х. обжалва размера на глобата пред Окръжен съд – Стара Загора като се аргументирала с неверни показания от колежка и отменената забележка на директорката. Втората инстанция е потвърдила глобата. Към сумата били добавени и разходите, направени от майката на шамаросаното дете по делата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Преди няколко години един ром казваше на учителката да бие детето му, за да станело човек. Учителката му каза, че дете не се удря, в училище ходим да се учим, а не да се бием и превъзпитаваме. Факт е, че гените на житан осите са проблемни. Малка част от тях стават сравнително нормални граждани на страната ни. Религията е важна, свестни и съвестни са протестантските и други християнски насочени тсигойнери.
19
1
 
3
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
В Япония само учителите не са длъжни да се покланят на Императора.Но това е в Япония...
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А? Какво?
17
0
 
11
 
! Отговори
до баба мара преди 3 години
Шамарите трябва да са за мамите и татковците. Над нас имаме съседка с малко дете и по цял ден му крещи и детето реве.Един път не я чухме да му говори нормално. А по телефона с всички е изключително любезна.Като се прибере вечерта таткото и тя става най-милата и добра мама.Явно и оня му..ьо не познава жена си. После в детската и в училището тези са с най-големите претенции.
16
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво дърво е отсякъл съдът и с брадва или с трион го е направил?
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е редно да ги бият, не ги оставяме там за да ми ги бият.
14
5
 
18
 
! Отговори
пецата преди 3 години
Време е да сложат камери в градините , и без това има камери по детските площадки и по целия град , родителите си снимат децата в тикток и фейсбук, не виждам проблем , така и родителите ще са спокойни и в детските градини персонала ще се отсее моментално защото някой работят за да си изкарват ядъ на децата
13
4
 
13
 
! Отговори
пецата преди 3 години
Работата е тежка да се гледат 20-30 деца и малко са жените с такъв търпелив характер, повечето българки са изключително неврозни и психясали от проблеми със съпруга и с 2мата любовника , точно тези откачалки бият най тихите деца защото те не казват на родителите си , ПОВЯРВАЙТЕ бият най добрите деца ,лошите не ги закачат , а децата на някой чиновник или бизнесмен направо ги носят на ръце
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде,много съдиите има ,но да удряш малко дете е малко за Ен 1000лв ,веднага и завъртвам врата на 360 градуса
11
2
 
10
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Нищо, като порасне тогава ще му удрят по-големите шамари.
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност Не го е удряла, няма нито един свидетел, майката казала на дитето да каже че го е ударила, детето казало, - жената осъдена.затова прокуратурата отказа да участва в тоя цирк.правосъдие в бг
9
3
 
44
 
! Отговори
родител преди 3 години
Преди 40 год. , като даскала ми удареше шамар и баща ми разбереше ,тогава той много повече ме ошамарваше !
8
13
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Айде айде ако ваще деца ги шамаросва неква лелка че вдигнете пушек до небето... като не слуша дерето да го накара да слуша без бой... за тва и се плаща нали е педагог ? То ако ше се възпитаваме с бой всеки може.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дефакто на мен тря ва да ми се от платят 50,000 само за шамарите и отделно за дърпане на уши сега съм на 35г и лихвите!
6
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега бащата да извърти един юмрук в главата на госпожата и тя няма да бие повече.
5
8
 
33
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при тези невъзпитани деца един шамар е малко
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"която ударила шамар на дете, докато то оцветявало великденска картичка"Мхм .. само тай шай било ...ТО га стани проблемааа ... всичките я творели, я лек за рака търсели ...
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 2 седмици съдът отсъди глоба 100 лв. за побой над медик. За милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Едно време всеки са го пердашили в детската градина ама хора станахме. А сега какво, ***. Да се чудиш жена ли е, какво е.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛКО ПОЗНАТА ИСТОРИЯ....КАТО В ПАЗАРДЖИК
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре е решил съдът.