Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка

Момиченцето е в 1-ви клас от Русе, продавачката отрича
2 мар 2021 07:00,
271
Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка
Снимка: Pixabey

Първокласничка от Русе получи шамар в училищна книжарница. По думите на родителите детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето", съобщава БНТ.

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

"След като се прибра детето ни вкъщи ни сподели, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че развалила опаковката на една от играчките, която струва 1 лев. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да я платим. Ударила й един шамар", каза бащата на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

"Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше", допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказа да застане пред камера, но заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
3
 
! Отговори
до 185 преди 3 години
Като гледам само колко индивиди за дали минус,нехаресвайки мнението Ви,ми става ясно,че България наистина заслужава боко портиерчето за министър председател.Илитерати и ксенофоби чертаят бъдещето ни.....Бог да пази България!
172
2
 
4
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Джасмин Сюлейман, стоп, тук спирам да чета статията, работата е ясна. Детето е със специфични култирни особености. Не съм расист, само казвам. Лоша продавачка!
171
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 195Има и деца, които са завършени личности. Не е задължително вие сте били такива.
170
12
 
3
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Група деца влиза в книжарницата ... просто да попитат и другите деца какво е станало и истината ще излезе на яве. Ако е имало шамар договорът с въпросната книжарница трябва да се преустанови, а росителите да съдят продавачката
169
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е изключително грозно! Какво искате да кажете всички вие - че не може да се вярва на дете, което виждаш, че не е ОК? А какво би станало при друг вид насилие? Пак ли ще оставите детето да се мъчи години наред и може дори накрая да се самоубие? Напълно вярвам на детето. Децата крият, когато крадат, но не крият, когато са ударени!
168
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако аз бях разопаковала играчката дали гнусната леля щеше да ме шамароса?Истината е ,че търговците са станали изключително алчни и злобни Днес щях да бия една самозвана аптекарка пробутала хапчета на баща ми за бъбреци. С невалидна рецепта без име ,подпис и печат на лекар. Така ми падна пердето, че я нарекох глупачка *** и щях да й счупя вратата.Баща ми може *** заради алчността на наглата кукумявка. 12 лв ей така в джоба на бабичката да ходи на почивки в Гърция на гърба на пенсионе
167
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застаряващата леличка трябва да бъде осъдена на 12 брутни заплати.Другият път да не посяга с мръсните си ръце на малки деца. Бащата ако не е заспал льольо да върти телефоните и на селянката й се покаже как действа правосъдната система.
166
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един татко на едно дете казал.Не искам да коментирам. Някои хора просто си търсят скандали без никакъв повод.
165
6
 
5
 
! Отговори
до Просото преди 3 години
Пич,нуждаеш се от психиатрична намеса,не помощ,а намеса!!!Аман от ксенофоби,де****а и моделите ви де***а.Иначе сме гоуеми разбирачи,педагози и патреотЕ.адии русиииии,ко стаа чувьек?
164
3
 
25
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
Защо думи на дете се взимат за чиста монета? Децата могат да преувеличават, изопачаватБаща заместо да търси права, да вземе и да възпитава Джасмин, или по скоро маугли, която не знае как трябва да се държи в обществено място.Продавачка да подаде насрещния иска за опорочаване на името
163
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре бе, едно време американците като разфърляха играчки-бомби, по-добре ли беше?
162
18
 
6
 
! Отговори
Говорете с децата преди 3 години
Не знаем точно какво е било, но това са малки деца и не е нужно насилие и бой за да разберат как да се държат. Може да не му е обяснено в къщи, че не трябва да разопакова нещата в магазин. Въпреки че е лесно има много неможещи това родители и баби/дядовци и понякога се налага боя като крайна мярка. Но това, че боят изграждал е пълна глупост. Агресията води до агресия от страна на детето. Ако биете дете и мислите че е ОК, по-добре идете на разговор с Психолог. Обяви -в нета!
161
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Читавите народи/нации се познават по отношението към децата си!
160
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До до Про Со ТоОкей!..Щом казваш,нема да имам деца и нема да са "размножа"!Ще оставя ВИЕ-членестоногите,да напълните Земята..
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние едно време един шамар получавахме не веднъж в живота си, а на час, сегаааааааа да не ги пипнеш, абе хора слезте на земята, това е .....естествена реакция, да, не е редно но ето случва се.Сега всеки български бабугер бере посятото с шамари от едно време! Варенето в собствен сос е аналогично!
158
2
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...na roditelite mu po edin e triabvalo da udari ,ne samo na idiotcheto !!! Te taka sa go NE vazpitali !!! Liberalntana demoNokracia e chumata na 21-vi vek !!!
157
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви четях до сега коментарите си личеше явен про руски уклон,анти-боко(ок е!!) уклон ,ама това ксенофобията ви е запалила екзотичните "мозъци" и не ми харесва,усобьенну русинцитииии,пак са изложихтиии...
156
4
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"ДЖАСМИН СЮЛЕЙМАН"..????..НЯМАМ ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИ!..И о,каква "трагедия"!...От едно шамарче,"крехкото чедо на Алла"-Сюлейман,изпаднало в.."дълбок стрес".....Разбира се,ИМИГРАНТА-стария Сюлейман, се прави на отстрелян за това,че за такива дейности в родните му муслимански държави ТРОШАТ РЪЦЕ!..и са "ОПЛАКАЛ",наглеца!.."Който жали пръчката,ненавижда чедото си.Който го обича,наказва го на време"....ОТ МОЙСЕЯ !!!!
155
17
 
4
 
! Отговори
Дора преди 3 години
Те повечето тетки в книжарниците са по-невъзпитани и груби от всички други продавач-консултанти!
154
3
 
28
 
! Отговори
Ххх преди 3 години
Джасмин Сюлейман не знае ли, че има ислямски държави, в които ръце секат за пипане? Буквално. Късмет извадили, че са в България.