Улица в Благоевград четвърт век чака асфалт и светлина

Хората наричат уличката "Калната отсечка"
2 мар 2021 08:51,
13
Улица в Благоевград четвърт век чака асфалт и светлина
Снимка: БГНЕС

Около 50 семейства от Благоевград чакат повече от четвърт век, за да стане тяхната улица приоритетна за асфалтиране и изграждане на улично осветление. Улица "Люлин" се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки до общината.

Блоковете са добре изглеждащи и новоустроени, проблемът е, че по настилката, на която ходят живущите, има огромни зеещи ями.

"Аз живея тук повече от 20 години и бивш домоуправител съм. Пускали сме много жалби в общината, мисля, че над 10-15. Винаги ни обещават, че ще ни направят осветление, тротоар, ще асфалтираме улицата, но до ден днешен нищо не е извършено. Казват ни: За тази година нямаме пари, те свършиха. Децата си играят на улицата, излизат пред колите внезапно, тичайки с колела. Мазетата се наводняват, нашият блок и отсрещната кооперация", каза пред БНТ бившят домоуправител на една от жилищните сгради Кирил Спасов.

Жител на квартала обясни, че проблемът е стар - на около 25-26 г. и предлага да нарекат уличката Калната отсечка, защото разстоянието изобщо не е голямо - 70-80 метра.

Заместник-кметът на община Благоевград инж. Венелин Трошанов обясни "Земята трябва да бъде отчуждена, защото има улична регулация. Трябва да бъдат отчуждени имотите, през които минават. След това трябва да бъде проектирано и чак след това асфалтирано".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметството е виновно, че разрешава строежи без да види планове за инфраструктура, а строителите са тарикати, защото продават апартаментите и после чакат общината да им наплати отчуждаването по завишени цени и да построи нещо което е било тяхно задължение.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2002-2003г там бяха ливади и панелки, тая улица и сградите ги нямаше.
11
0
 
1
 
! Отговори
BAHKO преди 3 години
Улица "Люлин" се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград?!?!?!както си мислех спород гугъл мапс е в края на града малка уличка без изход, друг е въпроса защо кметаовете досега не са я оправили!
10
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ми да дирят бог, да рече да бъде светлина и ще бъде. После и баце да каже, да бъде асфалт и готово. Аэ ли да ги уча, та до кога омръэна ми вече.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
общината, след двадесет години оплаквания:ми тоооо...., ми земята трябва да бъде отчуждена, ,и тоо... и така....нема такава държава, вервайте ми
8
1
 
1
 
! Отговори
бб преди 3 години
те в" кална столица на европа и мръсният въздух" 2021 - манастирски ливади половината улици са така, където 1500евро квм нагоре започва цената, вие в някакво малко градче, в сиганската маала искате хасвалт и лампи?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"четвърт век" (25г.)Малко преувеличено, 2002-2003г там бяха ливади и панелки, тая улица и сградите ги нямаше.Това че си я чакат 15-18-г. обаче си е мизерия.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е в бг , всеки строи където иска и после реве че от общината не са купили част от имота му за да му направят улица. Щом е в частен имот да си я направят собствениците, ама българинът е андрешко и смята че всички са му длъжни
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да плачеш ли ,да се смееш ли от тази смешно- тъжна новина. 25 г да чакат едно елементарно нещо,което го има в цяла Европа- добър път и светлина. Днес продължава предизборната кампания по трите национални телевизии! По БНТ говори Е.Захариева, по БТВ - Марин Маринов, по Нова- Теменужка Петкова!?
4
3
 
4
 
! Отговори
ще е -2030г преди 3 години
Напускайте България .. Така ще е като работещите в общината са бавно развиващи олиг0...френи
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия 50 семейства не могат да съберат по някой лев да си я направят сами ли?! Сами са си виновни. Няма как цял Благоевград със заплати в плик под масата и да пеем как искаме улици. Сори.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 год цамбуркат у калта, таман са елащисали вече, да асфалтират първо при нормалните хора дето не са свикнали да цамбуркат у калта.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оглеждайте се джипката. Откъдето мине асфалт никне. Но до изборите. После спира с асфалтиращите обиколки до следващите избори. Очите на четири сега!